A jako dycky reaguju se zpožděním (od dvou kukund do dvou let - ftymto přypadku asi půlrok) - na těch našich tankodromech sice neustále přitahujou šróby, ale vyjímka potvzující pravidlo sa občas/zřídka/vyjímečně taky nande: I/56 okolo Šanců - na jaře tam obnovovali vod. značení (čáry) na cestě a kupodivu dva rovné přehledné úseky, gde bývala plná už ji mají přerušovanou = možno předjíždět pomalíky. Hezky!
S větrem ve vlasech....
Moderátor: řidičBOB
Re: S větrem ve vlasech....
Jo, jo, jo, neska rest-day ale stávačka fpůlnapětku, od půlšestky už brmbrmbrm = přenádherných bezprovozních bezpachových (enem jedna paší nam.kuntrola fprotisměru) skoro 200km skrz Beskydy, paráda, kuju moc....
A jako dycky reaguju se zpožděním (od dvou kukund do dvou let - ftymto přypadku asi půlrok) - na těch našich tankodromech sice neustále přitahujou šróby, ale vyjímka potvzující pravidlo sa občas/zřídka/vyjímečně taky nande: I/56 okolo Šanců - na jaře tam obnovovali vod. značení (čáry) na cestě a kupodivu dva rovné přehledné úseky, gde bývala plná už ji mají přerušovanou = možno předjíždět pomalíky. Hezky!
Stáří NENÍ pro sraby, ale já srab sem. A geront k tomu.
Motorsport Šenkýř doporučil Ravenol ECO Sport, enemže za 650 litr... čuli taky nic.
Taxem na woleje.cz uzavřel to wolej-pátrání:
pavproch píše: Neska zase ganc guvno co na prci (enem ráno jedna nabídka cobygdyby), taxem se ponořil do studia chemického složení mot. wolejů a vlivu přísad na to co mě zajímá = zachování mazacích schopností při (extra) vysokých provozních těplotách a (zřejmě) sem se dopátral proč ten CFS tak hrdě garantuje "suitable for operating at 125 with peak temps 150 deg C" a moje praktická zkušenost s ním to jen potvrzuje, že to není marketingový žvást = quli obsahu 3-esterů. Našel sem potom podobný wolej kdesyk u klokanů (ale 10w-40), inak nic. A podle jedného (bůhvijakého, bo rýžožrout!?) chem.rozboru je mi zde i na bmwklubu doporučené Yacco Galaxie 5w-40 (zřejmě) NEobsahuje, takže tahle moje gut-feeling reakce NATO byla (asi) správná...Definitivně teda ty úvahy o něčem inačím vzdávám: CFS forever.pavproch píše:Za 500 na litr mám wolej, který (mám ověřeno!)) funguje až do 140st C.
Za 400 bych měl něco co !možná! bude fungovat nebo taky nebude.
Ta stovka mizato (riziko) nestojí...
Kuju fšem za úvahy a podněty, sice neušetřím, ale aspoň sem se zase trochu (tribotechnicky) zdělal.
Možno locknout, thx.
jestli by nebylo lepší / jednodušší dát větší chladič oleje...
pavproch píše: Číčoviny (= dodatečný chladič woleje) fuckt ale do m4Zlika bastlit nebudu.