Bohužel pro tebe jsem rodily (a opět bydlici) Pražák. Ale to, co píšeš, je teorie. A nikdo nepíše o Parkovani zdarma. V Praze je problém zaparkovat i placene - napr. P1 a P2 ti umožní na modré zaparkovat jen na hodinu a ne déle. Proc nestojí první hodina 60kc, druhá 100kc, třetí třeba 200kc? A opět, to, ze mám X aut, doma X parkovacích míst, neznamená, ze to je v pohodě - parkovat potrebuju nejen doma, ale i jinde. A ani sečíst počet aut ve městě a počet parkovacích míst nefunguje (mě v garáži nikdo stát nemůže, když jsem pryč).HondaMan píše: ↑pon 17 dub 08:41 petr: tohle je představa venkovanů, že mají "právo" dojet všude autem a zaparkovat zdarma
Nemáš dost parkovacích míst = smůla, máš tolik aut, na kolik umíš legálně zaparkovat
Nemáš v práci dostatek parkovacích míst = socka, sdílená auta, spolujízda
Návštěvy mohou využít placená parkoviště
...
V tomhle jsme bohužel pořád Balkán.
Ne vše se dá objet v rozumném case sockou (pokud potřebuješ v rámci Prahy udělat více schůzek za den, slckou nerealizovatelne). Řemeslníci budou vozit vercajk taky sockou? Nebo na kole?
A opakuji, říkám to jako Pražák, který má aut stejně jako parkovacích míst, v kanclu máme parkovací stání. Platit na ulici mi nevadí. U klientů mám v 95% Parkovani zajištěné v arealu. Atd. Kdyby veřejné Parkovani nebyl problém, budou policajti pokutovat všude a všechny, kteří nenechali 3, resp. 6 metru průjezdu.