Onboard videa
- Truck Daškam
- Letec
Re: Onboard videa
GeneHawkins: Já neříkám, že jsem pro, aby se neparkovalo na ulici.
Leč že je toho zneužíváno, je taky problém
Leč že je toho zneužíváno, je taky problém
Chápeš to?
Není to problém obce, ale technicky to tak je. A je to (městskou) policii tolerovano. U nás a minimálně v dalším jednom místě mnou uvedeném pravidelně projíždí jak státní, tak městská a nechává auta byt, protože je není kam jinam zahodit. Hovořil jsem i o neplacených namestich, v obci s par tisíci obyvateli. Proste v celém katastru obce/města je řádově desítky míst, kde lze parkovat, ale obyvatel je několik tisíc. Plus dojíždějíci návštěvy.Truck Daškam píše: ↑pát 14 dub 18:47 Tak ono zase nutno podotknout, že parkování soukromýho auta není problém obce - kdo chce auto, je jeho boj kde ho bude parkovat a veřejná ulice to není - ačkoliv se může zdát, že to problém obce je.
Obec to bude chtít řešit tam, kde je nějaký zájem - typicky náměstí, kde "autaři" to město defacto živí. Že nemá kde parkovat Fanda z ulice Dolnohorní, nikoho nezajímá - vlastně at si nasere a dá si to na svůj pozemek.
Mimochodem, ne každý má vlastní pozemek, kde by mohl auto zaparkovat. Problém je, ze ani nejsou placené varianty, kde by šlo zaparkovat. Výstavba stará 40+ let (mnohdy v obcích 70, 100 a více let) není na současný nápor aut připravena. Překvapivě.
2024: Audi A5 Sportback S line 45 TFSI, 195kW
2019: VW Tiguan Highline R-Line 2.0 BiTDI, 176kW
2016: Audi A6 Avant 2.0 TDi, 140kW
Jsou země, kde si auto nemůžeš ani koupit, pokud nemáš kde parkovat.
Illegal only when police there, police not there habibi everything legal.
- Truck Daškam
- Letec
petr_riha: Ono je to složitější (aktivně jsem i řešil), a chybí selský rozum
Třeba u nás se parkovalo po obou stranách - čímž byl problém s průjezdností. Naučil jsem lidi parkovat částí na nepoužívaném chodníku, kdy se vlk nažral a koza zůstala celá - přes den se na chodníku nestálo a v noci se dalo projet. MP tolerováno.
Chtěl jsem, aby se to zlegalizovalo aspon na noční hodinu - pár lidí z úřadu bylo pro, leč odbor dopravy řekl NE, a celý to vylepšil zákazem zastavení na jednu stranu. Občas MP rozdá lístečky...
No a perlička je, že sice u nás v ulici je teda na jedný straně zákaz zastavení, aby se dalo projet - ovšem stejně se sem nedostane, protože v oblouku to vyřešený není a nákladní auto se zasekne už tam.
A MP sama aktivně nic neřeší, často jede okolo a nikomu nic nedá - leč existuje určitý tlak na MP ze strany úřadu, aby to řešili.
A o pár ulic dál je "průserová ulice", kde se projet fakt nedá - žádná místní úprava DZ tam neexistuje a nikdo to neřeší
Může se zdát, že je to vyřešený v nový zástavbě, kdy se musí stavět domy s garážema a zajištěním stáním. Jenže když si někdo kupuje byt, nemá povinnost si koupit i to stání - takže spousta lidí na tom ušetří a parkuje svoje auto v ulici grátis
Třeba u nás se parkovalo po obou stranách - čímž byl problém s průjezdností. Naučil jsem lidi parkovat částí na nepoužívaném chodníku, kdy se vlk nažral a koza zůstala celá - přes den se na chodníku nestálo a v noci se dalo projet. MP tolerováno.
Chtěl jsem, aby se to zlegalizovalo aspon na noční hodinu - pár lidí z úřadu bylo pro, leč odbor dopravy řekl NE, a celý to vylepšil zákazem zastavení na jednu stranu. Občas MP rozdá lístečky...
No a perlička je, že sice u nás v ulici je teda na jedný straně zákaz zastavení, aby se dalo projet - ovšem stejně se sem nedostane, protože v oblouku to vyřešený není a nákladní auto se zasekne už tam.
A MP sama aktivně nic neřeší, často jede okolo a nikomu nic nedá - leč existuje určitý tlak na MP ze strany úřadu, aby to řešili.
A o pár ulic dál je "průserová ulice", kde se projet fakt nedá - žádná místní úprava DZ tam neexistuje a nikdo to neřeší
Může se zdát, že je to vyřešený v nový zástavbě, kdy se musí stavět domy s garážema a zajištěním stáním. Jenže když si někdo kupuje byt, nemá povinnost si koupit i to stání - takže spousta lidí na tom ušetří a parkuje svoje auto v ulici grátis
Chápeš to?
- brnenska.odchytova
- Pan Řidič
- Kontaktovat uživatele:
Jsou děti, na rozdíl od cyklistů gumové? Odpověď naleznete v nejnovější kompilaci! Navíc si ukážeme hoblování auta o svodidla i o jiné auto – odstraňování barvy úroveň Zoufalec.
Odchytávám neposlušný řidiče na kameru a občas nějaký to zvířátko na kapotu...
… což neřeší to, ze mám parkovací stání doma, ale kamkoliv potrebuju odjet (a je jedno, jestli na návštěvu, na úřad, za doktorem, do práce), budu parkovat mimo své místo. Logicky.
Druhá věc, která tímto není řešena, je více aut - parkovací stání mám, tečka. A ze se nevejdou vsechns? Nevadí.
Ani v nové zástavbě to vyřešené není. Byt má mít jedno místo, rd dvě. Ale aut bývá v obou případech často více.Truck Daškam píše: ↑sob 15 dub 08:54
- Truck Daškam
- Letec
No, jenže ono zdaleka nejde o návštěvy, že. Práci do toho nepočítej - parkuješ prostě na firmě. Pokud ne, tak tohle je přesně věc, proč maj bejt modrý zóny všude.… což neřeší to, ze mám parkovací stání doma, ale kamkoliv potrebuju odjet (a je jedno, jestli na návštěvu, na úřad, za doktorem, do práce), budu parkovat mimo své místo. Logicky.
Kamarádka to samý - musí bydlet za Prahou, ale každej den dojíždí autem do Prahy - pak to tady vypadá, jak to vypadá
Chápeš to?
Jde o návštěvy. A představa, ze každá firma má parkovací místa pro všechny zaměstnance a potenciální návštěvy je absurdní. Takové hodně zjednodušené vidění světa.Truck Daškam píše: ↑ned 16 dub 20:14No, jenže ono zdaleka nejde o návštěvy, že. Práci do toho nepočítej - parkuješ prostě na firmě. Pokud ne, tak tohle je přesně věc, proč maj bejt modrý zóny všude.… což neřeší to, ze mám parkovací stání doma, ale kamkoliv potrebuju odjet (a je jedno, jestli na návštěvu, na úřad, za doktorem, do práce), budu parkovat mimo své místo. Logicky.
Na každém úřadě bude také X míst pro všechny lidi, kteří by tam ten den chtěli zrovna přijet?
petr: tohle je představa venkovanů, že mají "právo" dojet všude autem a zaparkovat zdarma
Nemáš dost parkovacích míst = smůla, máš tolik aut, na kolik umíš legálně zaparkovat
Nemáš v práci dostatek parkovacích míst = socka, sdílená auta, spolujízda
Návštěvy mohou využít placená parkoviště
...
V tomhle jsme bohužel pořád Balkán.
Nemáš dost parkovacích míst = smůla, máš tolik aut, na kolik umíš legálně zaparkovat
Nemáš v práci dostatek parkovacích míst = socka, sdílená auta, spolujízda
Návštěvy mohou využít placená parkoviště
...
V tomhle jsme bohužel pořád Balkán.
Illegal only when police there, police not there habibi everything legal.