Potřebuju se (pro srovnání) svézt 30i (N53B30O0B)

Audi, BMW, Mercedes, Porsche, Volkswagen ad.
pavproch
Letec

Re: Potřebuju se (pro srovnání) svézt 30i (N53B30O0B)

Příspěvek od pavproch »

Tak mě brambor zase překvapil.... :(

Poslední dva nebo tři příjezdy domů: zajedu do garáže, zhasnu motor , vylezu z auta a.... cca 20sek po zhasnutí motoru se z motorového prostoru ozve výrazný pískavý zvuk (znějící jako cirkulárka běžící naprázdno), stálé intenzity, trvá asi 10sekund, pak 20sek pauza a ještě jednou cca 10sekund pískání.

(jo, do garáže to určitě nedávám přehřátý, protože i když jezdím často "sportovně", tak poslední 4-5km před chalupou jedu skrz obec, čili piánko 55tacho max....)

Co to může být?
(od ventilátoru před saharou ten zvuk imho nejde)
Stáří NENÍ pro sraby, ale já srab sem. A geront k tomu.
KFL
Řidič začátečník

Příspěvek od KFL »

https://www.google.cz/#hl=cs&sclient=ps ... turned+off

asi normální ;)

pokud si dobře pamatuju, mně vydávala 120d (2007) po vypnutí taky nějaký zvuky, přestal jsem to řešit po prvním roce :)
"Speed hasn't killed anyone. Sudden stopping, that's what gets you." - Jeremy Clarkson
eMJe
Pan Řidič

Příspěvek od eMJe »

Som rad ze je to normalne, mne 130i tiez vydava rozne zvuky. Najprv som myslel ze je nieco pokazene, ale vsetko bolo ok tak som to neriesil.
MiN
Autoškolák

Příspěvek od MiN »

2008 Touran to dělá taky, takže se to netýká jen BMW. A dělá to celou dobu, co ho máme.
vojtadub
Pan Řidič

Příspěvek od vojtadub »

Nevim co povazujes za vyrazny, ale treba u korejskych dizlrejzi vzdycky neco piska (nevim co) tez v motorovem prostoru. Asi to nebude zadny problem..
Jak to tady popisujes, ja uz bych to auto asi zapalil a shodil ze skaly ;))
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

@KFL: já nemám v autě vačici.... :D fčíl vážně: opravdu nemám na mysli zvuky spojené s palivovým čerpadlem, klimou, chlazením apod. ( o těc vím, chápu a nevadí mi)

po zhasnutí motoru opravdu slyším (v intervalech jak popisuju) zvuk cirkulárky (intenzita: cirkulárka běžící naprázdno tak 50metrů daleko)

@vojtadub: a to ještě nevíš/te: že tam už mám vyměněnou převodovku (odešlo vstupní ložisko), vstřikovače, reléový blok (ref občasně nefunkční tempomat), opravený brzdy (ref svolávačka 3er a X3 Xdrive), bude se měnit posilovač řízení (bo hučí) a ještě pár drobností.... asi sem měl halt smůlu na špatný kus.... a buď si jist, že kdyby byla možnost to vyměnit za nový/jiný, tak už sem to dávno udělal.... bohužel takovýhle auto si už neska nekoupim (zdrávas, brusel) a tudíž musím bojovat, abych to stihnul dát do pucu v rámci záruky - ještě na to mám rok....

EDIT: musím skutečně pochválit servis u prodejce (CarTec Ova, pan Vrkoč), že se ke mně (jako "problémovýmu" zákazníkovi ;) ) staví čelem a velmi iniciativně, ochotně a profesionálně se mi snaží pomoct/neduhy brambora řešit.... bohužel to asi není jednoduché identifikovat příčinu/y....
Naposledy upravil(a) pavproch dne ned 10 čer 18:54, celkem upraveno 1 x.
Snowman000
Letec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Snowman000 »

pavproch píše:@vojtadub: a to ještě nevíš/te: že tam už mám vyměněnou převodovku (odešlo vstupní ložisko), vstřikovače, reléový blok (ref občasně nefunkční tempomat), opravený brzdy (ref svolávačka 3er a X3 Xdrive), bude se měnit posilovač řízení (bo hučí) a ještě pár drobností.... asi sem měl halt smůlu na špatný kus.... a buď si jist, že kdyby byla možnost to vyměnit za nový/jiný, tak už sem to dávno udělal.... bohužel takovýhle auto si už neska nekoupim (zdrávas, brusel) a tudíž musím bojovat, abych to stihnul dát do pucu v rámci záruky - ještě na to mám rok....
No pekne, a ze kupovat jazdenku je macka vo vreci, no ked pozeram, co obnasa kupa noveho...tak s mojim 11 rocnym autom som mal vyrazne menej problemov za ten rok a pol...skoda, ze si tie opravy musim ja platit :P

Treba im skusit dat zreklamovat cely motor, nech aj ten je tiez vymeneny (bude to komplet nove) ;))
Konzerva od sardiniek s LSD
7-miestne GTI
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

@KFL: dík za podnět k hledání na e90post - jsou tam tuny vláken o různých zvucích, asi nejblíže mému "problému" je tohle vlákno... že prý vodní pumpa...
breadvan
Řidič začátečník

Příspěvek od breadvan »

Snowman000 píše: No pekne, a ze kupovat jazdenku je macka vo vreci, no ked pozeram, co obnasa kupa noveho...tak s mojim 11 rocnym autom som mal vyrazne menej problemov za ten rok a pol...skoda, ze si tie opravy musim ja platit :P
Pod to bych se 10x podepsal ;) Nemyslim si, ze mel pavproch jen "smulu na spatny kus". Spis se jedna o jeden z mnoha prikladu, kam se take BMW od dob e39/e46 s kvalitou posunulo. Bohuzel.
"[...]when you are lighter you don´t need the horses. You don´t need anything. You are fast out of the corners." (Count Volpi, Scuderia SSS)
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

@snow ref výměna celýho motoru: motor ("železo") jako takový jde jako zvon (prozatím...)
@bread: možná máš privadu, jsou ale vyjímky, známej má 530xDA (MR myslím 2006) a 330xDTA (MR2008) a u obou aut kromě řádnýho servisu a karambolu ani jedna návštěva servisu... na druhou stranu, když si vzpomenu na svoji e36 (měl sem ji 5 let - fungláč), taxem byl v servinu neplánovaně taky enem raz (výměna špatně namontovanýho zámku na zpátečku)

I přes všechny problémy pořád ale jsem za R6 a "sheer driving pleasure" rád a neměnil bych.... kdykoli z brambora přesednu do Konzernu nebo fiatu, tak si člověk hned uvědomí, co je to "pocit z jízdy"
Odpovědět