Antiradary, radarové detektory a další ochrany proti změření

Když se chcete ponořit do nitra...
Zamčeno
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Re: Antiradary, radarové detektory a další ochrany proti změ

Příspěvek od řidičBOB »

AntiRadary.cz píše: Hlavně, že tu mapku tam dal právě Josef a já jsem s ní vůbec nemanipuloval. A taky diskuze nebyla nikam převedená, je stále na původním místě a každý si ji může přečíst a udělat obrázek sám: http://antiradary-forum.com/viewtopic.p ... start=1080.
Nikoliv - diskuzi jste, jako moderátor, promazal a oddělenou část schoval do VIP sekce - jestli chcete být usvědčen ze lhaní, tak to sem mohu z neveřejné VIP sekce postnout - pořád tam mám přístup ;-)
AntiRadary.cz píše:"Tomu někomu" jsem říkal, že ta špatná detekce STi-R+ je nějaká divná a i já takovou nepamatují, ale než hned někoho obviňovat z podvodu, tak jsem fabuloval, jestli by to třeba nemohlo být způsobeno slabým pokovením čelního skla, o kterém jeho majitel ani nemusí vědět. Ovšem protistrana z toho hned udělá falešný test za pokoveným sklem u Fordu aneb slyším jenom to, co chci a co se mi hodí do krámu a realita mě vůbec nezajímá. Mimochodem, ragamix nemá Forda ... :D
Určitě, erudovaný prodejce neví a nezajímá se o to, zda má nebo nemá pokovené sklo... Chápu.
AntiRadary.cz píše:Opravdu mám někdy dojem, že čím méně pochopíte psaný text nebo konkrétní situaci, tím kategoričtější jste ve svých soudech.
Ten text nebyl psaný, ale byl Váš a z telefonu. Že si to teď poupravujete podle svého, aby ragamix nepoznal, že v hovoru s jiným dodavatelem jej podrazíte (asi vlastnost získaná na studiích v CCCP), je Vaše věc. Mě je to 5. Vy to víte, já to vím.
AntiRadary.cz píše:Pokud není homologované a tak nemůže být ani legální, protože nemá na autě co dělat. A při použití doma v kuchyni samozřejmě legální je a pokud se nezabuduje do auta, tak nikdo proti tomu nemůže nic namítat. Dokonce si troufám říct, že v kuchyni jej nenajde ani detektor antiradarů Spectre, takže se opravdu není čeho bát. :D
Myslím, že legálnost je v tomto směru 1000,- BPN. A třeba v mém vozidle to asi nebude jediná, takto nelegální věc. Takže no stress.
soon...
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

AntiRadary.cz píše: Ano, byla. Ale to jste byl ještě schopen objektivně ohodnotit přístroje různých značek, byť již tenkrát silně preferoval jednu značku a na ostatní se díval s velkou nedůvěrou a při nejmenším problému jste je hned úplně zatratil, ale své oblíbené značce jste dokázal hodně odpustit.
Příští měsíc jedu na výlet do NL a už jsem si do svého programu naplánoval návštěvu místního dealera Stingeru. A víte, co mne v tomto testíku bude zajímat? No přece odpověď, které se mi nikdy nedostalo - má i Stinger, prodávaný v NL, pásma 34,0 a 34,3? Tedy, já už odpověď znám, jak je to se Stingerem, prodávaným v D :ymcowboy:
Tak se nebojte...závěry, když prověřím i NL produkty, zcela jistě zveřejním... :ymhug:
P.S.: speciální úpravy pro ČR =)) =)) =))
soon...
ExFun
Letec

Příspěvek od ExFun »

Ono je potřeba si uvědomit, co to vlastně homologace je. je to česky schválení technické způsobilosti.

V podstatě je ten Stinger podvod. Zařízení bylo homologováno s určitými vlastnostmi, ale prodáváno je s vlastnostmi a funkcemi jinými.
Back to basics.
Příčina -> následek
ExFun
Letec

Příspěvek od ExFun »

taky je třeba rozlišovat legálnost umístění ve vozidle a legálnost použití určité funkce
Back to basics.
Příčina -> následek
AntiRadary.cz
Letec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AntiRadary.cz »

řidičBOB píše:Příští měsíc jedu na výlet do NL a už jsem si do svého programu naplánoval návštěvu místního dealera Stingeru. A víte, co mne v tomto testíku bude zajímat? No přece odpověď, které se mi nikdy nedostalo - má i Stinger, prodávaný v NL, pásma 34,0 a 34,3? Tedy, já už odpověď znám, jak je to se Stingerem, prodávaným v D
Super, tak to jej musím upozornit, ať se na Vás nachystá! A zkuste zrovna navštívit i Target a zeptat se jej na to samé. To by byla sranda, kdyby jste dostal 2 úplně odlišné odpovědi ...
A odpověď na Vaši otázku jste dostal již x-krát, ale jenom ji nechcete akceptovat. O německém extempore vím přímo od výrobce a to dokonce včetně podrobností. ;)
ExFun píše:V podstatě je ten Stinger podvod. Zařízení bylo homologováno s určitými vlastnostmi, ale prodáváno je s vlastnostmi a funkcemi jinými.
Ne, není. Zařízení bylo homologováno přesně v souladu se zákony daných zemí a není problémem výrobce, že to někdo zneužije. Dá se to brát i tak, že pokud chci mít v autě vestavěné zařízení, které mohu legálně použít na detekci radarů a na další věci, tak při cestě do zahraničí jej nemusím z vozidla demontovat nebo se třást, že mohu mít s ním někde zbytečné problémy. Postačí jej schváleným způsobem deaktivovat a zařízení se tím stane legální i zahraničí + nadále mohu využívat jeho další legální funkce (kompas, rychloměr, body zájmu, knihu jízd, Police Check a pod.)
m4lcolm: Je sranda, kolik jedincu se nechalo zmanipulovat, ze se dobrovolne biji za cizi financni zajmy jako uzitecni idioti.

Nezávislé fórum o antiradarech, radarových detektorech a dalších ochranách proti změření:
http://antiradary-forum.cz
ExFun
Letec

Příspěvek od ExFun »

Přestaňte bulíkovat.
1) homologace je schválení TECHNICKÉ způsobilosti
2) Podvod to je, protože Vy jej prodáváte s funkcemi a SW, se kterými nebyl homologován, tedy v nehomologované podobě a pokud to někdo chce uvést do homologované podoby, musí jej tweaknout. Což je opačná situace k tomu, kdy se tweakuje zařízení, které je prodáváno v souladu s homologací a uživael tweakem rozšiřuje funkčnost.
3) Ale jestli se chcete přít, není problém udělat screen Vašich prohlášení, Vašich stránek a poslat to ČOI- Oni se jistě rádi podívají jestli prodáváte zařízení v podobě v jaké bylo homologováno ;)
4) Jakákoliv homologace neřeší otázku jestli to je v prodávané podobě antiradar nebo ne.
Back to basics.
Příčina -> následek
AntiRadary.cz
Letec
Kontaktovat uživatele:

ExFun: Vidím, že jste to moc nepochopil nebo to pochopit nechcete:

1. Tvrdím o homologaci snad něco jiného?
2. Není a prodávám jej přesně podle české legislativy - s funkční detekcí radarů a popřípadě i detekcí laserů. Co je v tom nelegálního a nezákonného?
3. ČOI již u mě byla a neshledala nič nezákonného, viz. bod č.2.
4. Tohle jsem moc nepochopil, ale jelikož v ČR je pasivní antiradar - detektor - legální, tak právně napadnutelná je maximálně jeho pevná zástavba do vozidla bez patřičné homologace. A tu Stinger má!
m4lcolm: Je sranda, kolik jedincu se nechalo zmanipulovat, ze se dobrovolne biji za cizi financni zajmy jako uzitecni idioti.

Nezávislé fórum o antiradarech, radarových detektorech a dalších ochranách proti změření:
ragamix
Pan Řidič

Příspěvek od ragamix »

uz tu holologaciu nerozoberajte.. je to stale do iste dookola. kto chce pochopil ako to je a kto nie bude sa stale hadat. ci sa to konkurencii paci alebo nie stiger homologovany je a ako taky moze byt legalne namontovany v aute. ani v holandsku a inych krajinach s tym policia nema problem kde je inak zakazane antiradary aj predavat.

inak pre ostatnych citatelov dodavam ze pokovene sklo na aute nemam. a forda uz vobec nie ani som nikdy nemal.. stinger je skutocne upravovany pre SK a CZ trhy. na rozdiel od neexistujucich "CZ" verzii inych produktov. co rozprava tento clovek treba brat s veeelmi velkou rezervou. sice sa tvari strasne nezavisle a objektivne ale je to jedna ruka s istym predajcom. najlepsie je na neho vobec nereagovat..
STINGER je legalny & homologovany, antiradary nie!
ExFun
Letec

Příspěvek od ExFun »

Ale vy jste pánové jedna firma, že? B-)

AR.cz vy se tady kasáte legálností v celé EU, ne v CZ..

Legalita a nepostihnutelnost Stingeru v celé EU je stejném, pozitivistickém vnímání práva (ze strany autora "nalezení díry v zákonech") jako tomu bylo v případech Amsterdamshopů. A stejně to i skončí.

Jen pro úplnost - AR jsem nikdy neměl, nezkoušel, nemám a ani jej neplánuji.
Back to basics.
Příčina -> následek
AntiRadary.cz
Letec
Kontaktovat uživatele:

ExFun: Ne, nejsme jedna firma a kromě zastoupení výhradního zastoupení Stingeru (každý pro svou zemi) nemáme ani nic společného. Stinger je legální v celé EU, ale ne v každém státě je legální používat funkce radarového detektoru. Ovšem v ČR tomu nic nebrání a v některých státech je dokonce legální i rušení laserových měřičů rychlosti.

Amsterdamshopy fungovaly pár měsíců a jejich majitel ma nyní na krku žalobu, firma Carcomputer B.V. existuje cca 20 let, žádné problémy se zákonem nemá a to dokonce v Holandsku, kde je zakázáno antiradary nejen používat, ale i prodávat.

Zamčeno