A mám zase jeden "zvědavý" dotaz i s anketou k "hořlavému" thematu:
Koncernový EA888 (po záruce!) - jaký olej používáte?
Už sem to tu spal, že navzdory předpisu VW liju do EA888 olej 5w-40 (různých značek) místo VW předepsaného 0w-20 (IMHO řídká nefunkční woda) a nepozoruju cokoli + mám pocit že tomu motoru naopak prospívám.
Junior (má taky EA888) ale na můj názor nereflektuje a nechává to dělat v autorizáku (= 0w20). Právě to tam veze.
Nechci/nebudu ho přesvědčovat, ale in(g)spiruje mě to k průzkumu v komunitě brmbrmrbm (= ověřit si, zdali/o5 sem tvrdošíjným zastáncem naprosto okrajového/menšinového názoru).
(...a tajně doufám, žemito nebude zamknuto, jako dyž sem se nedávno podobně ptal na zive.cz, zdali je AI přínosem pro lidstsvo.)
Koncernový EA888 - jaký olej používáte? Anketa
Koncernový EA888 - jaký olej používáte? Anketa
Stáří NENÍ pro sraby, ale já srab sem. A geront k tomu.
Re: Koncernový EA888 - jaký olej používáte? Anketa
Už jsem to tady někdy psal. Myslím, že v Golfu máme úplně stejný motor jako Junior v ovci a taky to nechávám na autorizáku - tedy 0w20.
Zatím 4 roky a 95 tis. km. Olej to nežere, ani žádné jiné problémy zatím. Auto už druhým rokem není v záruce, ale i tak jezdím a plánuji i nadále jezdit do autorizáku.
Přiznám se, že nemám čas řešit nějaké jiné alternativy.
Zatím 4 roky a 95 tis. km. Olej to nežere, ani žádné jiné problémy zatím. Auto už druhým rokem není v záruce, ale i tak jezdím a plánuji i nadále jezdit do autorizáku.
Přiznám se, že nemám čas řešit nějaké jiné alternativy.
MG ZR MK2 105 - už není
Opel Astra J ST 1,7 CDTi - už není
Mazda 6 Wagon 2018 2,5 G194 - už není
VW Golf Alltrack 2022 2.0 TSI 4Motion
Opel Astra J ST 1,7 CDTi - už není
Mazda 6 Wagon 2018 2,5 G194 - už není
VW Golf Alltrack 2022 2.0 TSI 4Motion
Re: Koncernový EA888 - jaký olej používáte? Anketa
Měním ve vesnickém servisu, kupuji vlastní 0w20 značky Fuchs, najeto 100 tis. km a spotřeba oleje 0,5 l od výměny k výměně, kterou dělám každých 10-15 tis.km.
„Přidej výkon a budeš rychlý na rovinkách. Ale uber hmotnost a budeš rychlý všude.“ Colin Chapman.