Fiat a vše kolem nich

Alfa Romeo, Ferrari, Fiat, Maserati ad.
Odpovědět
denis
Pan Řidič

Re: Fiat a vše kolem nich

Příspěvek od denis »

Naše Punto z toho istého roku hnilo rovnako, ale vlani mu pomohol srnec v cca 120kmh. Kúpilo sa druhé v rovnakej farbe, s rovnakým nájazdom ale o rok mladšie úplne bez hrdze s funkčnou klímou (staré bolo bez). Po vyše roku funguje takmer bez problémov. Takmer, pretože cestou domov z BA asi 5km od domova sa ulomil výfuk za katalyzátorom, lebo nejaký majster vynechal jeden úchyt a tam sa to unavilo. Keďže zvárať neviem (alebo o tom len neviem), tak som prehodil zvody s katalyzátorom zo starého a doteraz drží :)
A teraz ma napadá, že hneď potom prišli problémy so zahrievaním motora, vyriešil to zánovný (cca 5r starý) termostat z donora.
PP, nechcel by si skúsiť niečo podobné? Starú Pandu nechať na diely a kúpiť druhú so zdravou karosériou?
Suzuki Swift Sport 1.6 5D ZC32S
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

Prozatím ne.
@MZ: Bude vypapadat popravdě = staré auto.
Stáří NENÍ pro sraby, ale já srab sem. A geront k tomu.
jerry
Letec

Příspěvek od jerry »

Taky bych namísto rekonstrukce zrezlého auta volil nákup stejného kousku s menším nájezdem a v lepším stavu.
„Přidej výkon a budeš rychlý na rovinkách. Ale uber hmotnost a budeš rychlý všude.“ Colin Chapman.
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

@jerry: Nojono, máš asi pravdu, ale... tady v CZ na 99% neseženu, musel bych do Říše a "ich sprache nicht dojč" nebo Tálie = Tomass na fijatkliubu trefil hlavník na hřebičku:
tomass píše: V dnešní době bych se bál dovozu mnohem víc, než dřív. Chce to někoho, kdo rozumí mezinárodnímu právu a dovozu a zařídí to. Nebude to kradený, sestavený z několika aut, nebo s podvodnými daty v databázi. Možná to zní divně, ale zcela jsem ztratil důvěru k ojetině bez papírového TP. I na STK mám blbý pocit, že odjíždím jen s lejstrem A4, bez záznamu do TP.
Takovej člověk něco stojí a ne málo. Na levný auto se to nevyplatí si někoho brát. Na drahý auto už je škoda si někoho brát a kupovat ojetinu. Dnes už je to začarovaný kruh.
Takže asitak.
HondaMan
Letec

Příspěvek od HondaMan »

Takže zaplatit člověka na dovoz se nevyplatí, ale zaplatit známému mechanikovy za nesmyslné opravy nesmysl peněz je ok.

Chápu.
Illegal only when police there, police not there habibi everything legal.
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

Eee, vůbec sehnat takového člověka.....
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

A geront-dodatek: ... a já už bych vůbec cestu tamaz5 nedal a beze mně NOGO.
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

A ešče jeden afterthought, negativistický, jak inak: Dyby nedejbůch sa Pindica Michalovi pod rukama neopravitelně/nezvratně rozpadla nebo inak def umřela, tak .... novou nákupní tašku s EU kurwítka kupovat nebudu, drahá má Leguána. Tečka.
(Ale Michalovi bych tu - zbytečnou - práci s ní samozřejmě i plně zaplatil....)
Zajda
Letec

Příspěvek od Zajda »

Existují i volby mezi tím, pár let zpátky Suzuki nabízelo Swift a Ignis 4x4 s 1.2 4válcem 66 kW, na začátku i bez mild hybridu. Zkoušel jsem v Simcaru ten Swift. Reakce na plyn jak s karburátorem, díky 900kg hmotnosti i obstojně jel a takto fungující řazení jsem dosud u žádného auta nepoznal, včetně Civicu Type R.

Nový předface Duster 4x4 s 1.2 3válcem bys asi nezkousnul, ale pragmaticky smýšlející člověk by si ho místo reinkarnace prorezlého vraku pořídil. Vypínání povinných asistentů na 2 kliky jednoho fyzického tlačítka, lépe to dnes nejde.
《》1.5 dCi & 0.9 TCe
//// 1.6 ECOjet
Odpovědět