Přituhuje

Zážitky, zkušenosti, srazy, upozornění na nebezpečná místa i dotěrnou policii.

Moderátor: řidičBOB

Odpovědět
Truck Daškam
Letec

Re: Přituhuje

Příspěvek od Truck Daškam »

Ale ne proto, že chtěli, ale protože Uhnije ten SS nařídila, tak nebylo na výběr.
To jsou kecy. Mě třeba nikdo nedonutil si koupit auto, který nechci. A abych sem dovezl funglovku ze země mimo EU, která to nemá (nejen start stop, ale další kraviny), tak na to zase nemám.
Jediný kde to je pochopitelný, jsou služební auta
Chápeš to?
Lachende Bestien
Letec

Příspěvek od Lachende Bestien »

Drtivá většina autistů je provozováním osobních toxických plechovek na kolech tak posedlá, že by je kupovala i s vyřízenou výbavou a la povinný test roztažnosti konečníku system před každým startem.
Takže rozumně koncipované osobáky v zdegenerované ééé ůůů nejsou a nebudou.
Na druhou stranu třeba se už brzy objeví nějaký zajímavý folksobrněnývágen za křesťanskou cenu - do chystané války bezpochyby užitečnější volba.
Čím víc zbraní, tím větší mír!
Válka je mír!
"36 700 000 g = 0 g" Volvo
"Je pravda denní a pravda noční." psychiatrický pacient z oddělení paranoidních bludů a schizofrenie
CEO - Cheat Execrative Offender
petr_riha
Letec

Příspěvek od petr_riha »

Nějak jsem se v tom ztratil já, nebo ses v tom ztratil i ty, TD?

Kdo chce nové auto, tak může nadávat na co chce, ale zrovna SS je povinný. Pokud neřešíš záruku, lze odstřihnout kdekoliv cokoliv. Nebo se dá dovézt auto odkudkoliv, kde to povinné není.

A co, že na to nemáš? To není jaksi náš problém, buď si musíš našetřit víc, nebo akceptovat to, že holt před jízdou SS vypneš. Nebo si udržuj vraky bez SS, pak ale diskuse postrádá smysl.
2024: Audi A5 Sportback S line 45 TFSI, 195kW
2019: VW Tiguan Highline R-Line 2.0 BiTDI, 176kW
2016: Audi A6 Avant 2.0 TDi, 140kW
Truck Daškam
Letec

A jsme u toho.
Nové auto je prostě symbolem velkého péra a úspěchu - kdo má starý (a díky absenci různých assistentů lepší auto), má prostě vrak a je chudák :-D
Chápeš to?
M.Z.
Letec

Příspěvek od M.Z. »

Ale za to máš ultra velké a výkonné přirození, které ti můžou zbohatlíci jenom závidět a to se počítá. :-B
GTS 992
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
Vito 124
petr_riha
Letec

Příspěvek od petr_riha »

I nové auto může být malé a levnější než staré velké. O tom to není. Je to o tom, že nechápu tvé pindání, když si takové auto stejně koupit nechceš (z jakéhokoliv důvodu - nedostatku peněz nebo dostatečně velkého přirození).

Jestli si někdo novým autem něco kompenzuje, tak je to jeho věc. Já třeba jezdím v nových autech kvůli bezpečnosti. Ale nemám potřebu s tím někde machrovat, píčovat, jak to stojí za houby (ano, také SS nepoužívám a před jízdou vždy vypínám, už několik let, ale za starý vergl bych to kvůli tomu neměnil) nebo cokoliv podobného.
Truck Daškam
Letec

Já nepsal nic o velikosti auta.
I kdyby sis koupil nové malé auto na způsob Punta - bez asistentů to prostě nelze a auto se bude snažit bejt chytřejší než ty sám a nemáš možnost volby. A přijde mi vtipný jak na to nadává spousta lidí (viz ten SS) a pak jdou a stejně to koupí.
To stejný bude s omezovačema rychlosti, s černou skřínkou a já nevím co ještě za kontrolní systémy - všichni to budou kritizovat, nadávat a to... A pak půjdou, koupí si to a ti větší tupci ještě budou machrovat, bůhví co nekoupili za "hustokrutopřísnou káru"

Mě na autě sere i jen to, že ho nejde nastartovat, aniž bych do něj sednul (vyžadujou hamtání do brzdy nebo na spojku - kurva proč?). To třeba mému autu je úplně jedno a klidně ho nastartuju od spolujezdce. Auto má sloužit mě a dělat co chci já - ne mi určovat, co kdy a jak můžu.
Pokud mi chceš napsat že tohle řeší aplikace - tak počítám s tím, že vyžaduje nějakou stupidní registraci, sdílení polohy co nepotřebuje a práva na přístup do kontaktů a já nevím co ještě a takové šmírácké aplikace nevedu (ne, nemám v telefonu fb) a co sleduju, tak 100% funkční taky není
Mám teda přes 20let starý auto, ale s novým podvozkem, brzdama, části řízení... A hlavně auto co poslouchá mě a ne já jeho. Nový? Díky nechci. To radši vypláznu klidně 200tkč za úplnou generálku stávajícího auta (což asi jednou i přijde :D )
Chápeš to?
petr_riha
Letec

Příspěvek od petr_riha »

Truck Daškam píše: pon 19 led 21:30 A přijde mi vtipný jak na to nadává spousta lidí (viz ten SS) a pak jdou a stejně to koupí.
Jasně, pokud chci nové auto, třeba právě kvůli bezpečnosti, záruce, čemukoliv, jsou pravidla taková, že mám SS a před jízdou ho holt vypnu. Půlsekunda. Nebo budu jezdit starým verglem. Já jsem pro bezpečnost a nové auto, ty si jezdi čím chceš.
Truck Daškam píše: pon 19 led 21:30 Mě na autě sere i jen to, že ho nejde nastartovat, aniž bych do něj sednul (vyžadujou hamtání do brzdy nebo na spojku - kurva proč?). To třeba mému autu je úplně jedno a klidně ho nastartuju od spolujezdce. Auto má sloužit mě a dělat co chci já - ne mi určovat, co kdy a jak můžu.
K čemu by tohle bylo dobré? V životě jsem nepotřeboval nastartovat auto od spolujezdce, ani aplikací. Nutnost u automatu šlápnout na brzdu je z bezpečnostních důvodů, aby s tím neodjelo třeba nějaké dítě. Já vím, ty jsi bezdětný.
Truck Daškam píše: pon 19 led 21:30 Nový? Díky nechci. To radši vypláznu klidně 200tkč za úplnou generálku stávajícího auta (což asi jednou i přijde :D )
V pořádku, nikdo ti ho nenutí, pak ale nechápu, proč tedy nová auta řešíš. Tuhle "ekonomiku" poznáš i při nehodě, klidně nezaviněné. Pokud z 20letého auta vylezeš po svých, i po generálce za 200k ti pojišťovna zaplatí totálku 25k a jseš v zádeli. Bez auta, bez peněz, ale šťastný, že nemáš SS.
Truck Daškam
Letec

Já jsem pro bezpečnost a nové auto, ty si jezdi čím chceš.
Tak to se dost pleteš. Nové Punto s bezpečností na tom nebude líp, než třeba starší vozidla vyšší třídy. Mimochodem ty čínský sračky docela propadaj? A fakt by mě zajímalo, jak dotykové ovládání, SS nebo omezovač přispívaj bezpečnosti. Docela snadno to může bejt i v rozporu - což mimochodem věčné pípání (které tě otupuje) v tom rozporu je a pak odignoruješ zrovna důležité pípání
V životě jsem nepotřeboval nastartovat auto od spolujezdce, ani aplikací.
Třeba že když jsou venku sračky a zima, chci nastartovat než to vometu, tak nemusím 2x oklepávat boty nebo prostě zrovna se natahuju od spolujezdce, protože u dveří řidiče nemám místo nebo si tam něco dávám. Třeba
To je čistě moje věc a s dovolením si bez určováním auta (výrobce) budu startovat auto klidně smetákem nataženým z kufru - do toho je každýmu prostě hovno
To samý anabáze odbrždění, kdy musíš stát na brzdě, pohladit volant a pronést zaklínadlo, aby se to laskavě kurva odbrzdilo (klasická ručka nic nevyžaduje)
Argument s dětma je hezkej - v tom případě zrušme zásuvky, ostré hrany u nábytku a zakažme nože
i po generálce za 200k ti pojišťovna zaplatí totálku 25k a jseš v zádeli.
To není zdaleka dost jednoznačný a pojistovna musí zohlednovat i doložené drahé opravy a nemá to nic společnýho s tím, o čem se tu bavíme. Neochota platit způsobené škody je příspěvěk do jiného tématu
Chápeš to?
petr_riha
Letec

Příspěvek od petr_riha »

Možná proto si nekupuju Punto, ale pořádné auto (a ne, nemusí to platit vždy, že starší auto vyšší třídy nové malé rozšmelcuje).

Ale máš pravdu, i já jsem si teď udělal radost starším autem, z praktických důvodů. O bezpečnost se nebojím, jeho 2,2t oproti o 20 let starším žigulíkům, které bude nejčastěji potkávat, mě v případě selhání kohokoliv ochrání.

Pokud máš problém s odbržděním auta, kde se el. ručka odbrzdí sama, tak bude problém jinde než v ní ;-)
Truck Daškam píše: pon 19 led 23:22 To není zdaleka dost jednoznačný a pojistovna musí zohlednovat i doložené drahé opravy
Tolik teorie. Good luck v praxi. Drahé opravy odpovídající stáří a ekonomice provozu, což generálka motoru za 200k u střepu v hodnotě 15k není ani omylem. Ale můžeš to zkusit a pak poreferovat.
Odpovědět