Volkswagen obecne
Re: Volkswagen obecne
Tak, jak to popisuješ, to zní fajn.
Jen na drobnost, že cesta do Wroclawi by normálně byla bez vynucené přestávky a fungovalo to vcelku dobře i díky štěstí, že jsi měl u ZOO volnou nabíječku. Kdyby tam nebyla, nebo byla obsazená, po ZOO si dáš ještě vynucený oběd nebo aspoň kafe u nabíječky.
Mě čeká 14 dní s elektrem koncem ledna, tak jsem na to zvědavý. Moje poslední zkušenost byla před pár lety s e-Golfem, to byla tragédie, tak uvidíme, co vynucený výlet s Mustangem Mach-E.
Jen na drobnost, že cesta do Wroclawi by normálně byla bez vynucené přestávky a fungovalo to vcelku dobře i díky štěstí, že jsi měl u ZOO volnou nabíječku. Kdyby tam nebyla, nebo byla obsazená, po ZOO si dáš ještě vynucený oběd nebo aspoň kafe u nabíječky.
Mě čeká 14 dní s elektrem koncem ledna, tak jsem na to zvědavý. Moje poslední zkušenost byla před pár lety s e-Golfem, to byla tragédie, tak uvidíme, co vynucený výlet s Mustangem Mach-E.
2024: Audi A5 Sportback S line 45 TFSI, 195kW
2019: VW Tiguan Highline R-Line 2.0 BiTDI, 176kW
2016: Audi A6 Avant 2.0 TDi, 140kW
2019: VW Tiguan Highline R-Line 2.0 BiTDI, 176kW
2016: Audi A6 Avant 2.0 TDi, 140kW
-
mlunovozík
- Autoškolák
Zbytečně to dramatizuješ. 0,8 krát 77 je 61,6. Do Wroclavy jel za 19,9 a i kdyby to bylo 300km, tak 60 je pořád míň než 61,6. Zastavoval jenom proto, že má slabé nervy nebo je lakomý (nabíjecí karta zdarma jenom v ČR u E.ON)
Do Wroclavy `potřeboval` jet a do ZOO šel až druhý den. Tak to měl krom nabíjení u zoo možnost asi tak dalších 16 hodin auto nabíjet někde jinde. Asi se mu nechtělo nebo nabíjení u ZOO byla logisticky nejjednodušší šance.
Do Wroclavy `potřeboval` jet a do ZOO šel až druhý den. Tak to měl krom nabíjení u zoo možnost asi tak dalších 16 hodin auto nabíjet někde jinde. Asi se mu nechtělo nebo nabíjení u ZOO byla logisticky nejjednodušší šance.
Tak ono to hledání vhodných nabíječek a napětí, zda dojede a jakou rychlostí, je samo o sobě sakra drama.
„Přidej výkon a budeš rychlý na rovinkách. Ale uber hmotnost a budeš rychlý všude.“ Colin Chapman.
No pro me byl problem ze sem to nemel propojeny s mobilem a prihlaseny vw ucet tak si myslim ze tam ne vse fungovalo idealne.
A krom ty CZ karty sem jinou nemel a ty ceny kdyz clovek nema nejakou kartu rozumnou tka sou docela sileny za to nabijeni, zlaty diesel. Takze to byla zidovina.
V ty zoo sem nabijel pres jednu z asi 5 aplikaci co sem si narychlo stahnul, takze sem vedel ze je tam volno. Byla to teda 22kw nabijecka a mne to nabijelo 11, pak mi doslo ze to je tim ze to auto ma interni nabijecku na 11. Coz zrovna v zoo kde je clovek x hodin je docela jedno a ta cena tam byla priznivejsi - cca 12kc kw = 250 ci vice kc /100km = 8 litru nafty = nic moc
To elektro proste podle me vyzaduje fotovoltaiku a barak, jinak je to ekonomicky nesmysl.
A krom ty CZ karty sem jinou nemel a ty ceny kdyz clovek nema nejakou kartu rozumnou tka sou docela sileny za to nabijeni, zlaty diesel. Takze to byla zidovina.
V ty zoo sem nabijel pres jednu z asi 5 aplikaci co sem si narychlo stahnul, takze sem vedel ze je tam volno. Byla to teda 22kw nabijecka a mne to nabijelo 11, pak mi doslo ze to je tim ze to auto ma interni nabijecku na 11. Coz zrovna v zoo kde je clovek x hodin je docela jedno a ta cena tam byla priznivejsi - cca 12kc kw = 250 ci vice kc /100km = 8 litru nafty = nic moc
To elektro proste podle me vyzaduje fotovoltaiku a barak, jinak je to ekonomicky nesmysl.
2022 Audi A4 Allroad 40TDI 150kw
ex
2022 Audi Q5 50TDI 210kw
ex
Nebo naftu a benzín za 50. A to se stane spíš než že by elektřina zlevnila.
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
K čemu fotovoltaika na barák? Pokud nepracuješ z domova a přes den nejsi doma, pro nabíjení auta, je to k hovnu.
270kW
195kW
107kW
195kW
107kW
ja pracuju doma a sem doma. ale jako jo, mam spotrebu 3MW takze to vyrobis mnohem vic. ale mne se to libi i jakasi mensi forma nezavisloti a zaroven teda idealne to cpat do auta. i tak ale predpokladam obrovskou nadprodukci. prijde mi ze pak clovek vymysli jak spalit elektrinu
prvni co se nabizi je tepelny cerpadlo. ale tam je taky ta navratnost proti plynu dost komplikovana. zvlast kdyz mam 3 roky stary kotel za 80k
2022 Audi A4 Allroad 40TDI 150kw
ex
2022 Audi Q5 50TDI 210kw
ex
tepelne cerpadlo se pomoci fv neda krmit, v dobe kdy je ho nejvic potreba neni dostatek elektriky. napriklad nase 50kw FV vyrobila od 31.12. 1400W... a to se vyplati 
Pravda vyděsí