Zimní/letní? Už máte přezuto?

Když se chcete ponořit do nitra...
Odpovědět
Předseda
Letec

Re: Zimní/letní? Už máte přezuto?

Příspěvek od Předseda »

Tvl servisák co přezouvá kola a povoluje je metrovou tyčí protože rázákem to nejde. Tomu říkám slušný oddíl :D Performance rázák z lidlu má skoro 2000Nm ukrouťák, že tím povolej i šroby kol traktoru. Ale s autem by si to jistě neporadilo :D :D
Zajda
Letec

Příspěvek od Zajda »

Taky mi zůstává rozum stát. Roky si přezouvám buď sám s momenťákem nebo v pneuservisu kde ho taky používají. Šrouby nemažu. Nikdy jsem neměl problém povolit je po sezóně 25 cm klíčem.
《》1.5 dCi & 0.9 TCe
//// 1.6 ECOjet
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

Tak mi prostě nevěříte. Nekecám ale, IMHO mám pravdu.
Stáří NENÍ pro sraby, ale já srab sem. A geront k tomu.
M.Z.
Letec

Příspěvek od M.Z. »

pavproch píše: čtv 26 bře 05:55 Zajímavé je, že dyž sem u Strnadla a povoluje ty šrouby on, tak mu to taky nejde pneumatickým rázovým šroubivákem (proto nevěřím, že Aku rázový šroubovák by to dal) - musí občas použít i víc než metrovou ráčnu DIA udělanou z
já nevím, jestli se těm tvým argumentům a závěrům mám smát, nebo raději brečet. Vzduch to samozřejmě nedává... my s tím pracujeme denně, ale tobě se to nezdá, resp. nevěříš tomu :D

Teď jsem koupil aku (stála sice 50) ale povolí i to, co nedokázali urvat 2 chlapi visící na 2m trubce. Kdybych to neviděl, nikdy bych tomu taky nevěřil, ale je velká a těžká jak kangoo.
GTS 992
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
Vito 124
HondaMan
Letec

Příspěvek od HondaMan »

Ten kdo nemaže, nemá problém.
PP maže a má problém.

Problém bych hledal v blížící se generálce motoru, solení z zimě, přistěhovalcích nebo EU.
Illegal only when police there, police not there habibi everything legal.
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

@MZ: No dobře, už věřím, přesto ale zůstanu u své krátké ráčny a dlouhého trháku resp. Strnadla.
@HM: Té druhé části vůbec nerozumím... ale to nevadí.
vasco
Letec

Příspěvek od vasco »

M.Z. píše: čtv 26 bře 12:20
pavproch píše: čtv 26 bře 05:55 Zajímavé je, že dyž sem u Strnadla a povoluje ty šrouby on, tak mu to taky nejde pneumatickým rázovým šroubivákem (proto nevěřím, že Aku rázový šroubovák by to dal) - musí občas použít i víc než metrovou ráčnu DIA udělanou z
já nevím, jestli se těm tvým argumentům a závěrům mám smát, nebo raději brečet. Vzduch to samozřejmě nedává... my s tím pracujeme denně, ale tobě se to nezdá, resp. nevěříš tomu :D

Teď jsem koupil aku (stála sice 50) ale povolí i to, co nedokázali urvat 2 chlapi visící na 2m trubce. Kdybych to neviděl, nikdy bych tomu taky nevěřil, ale je velká a těžká jak kangoo.
Ten Strnadel vypadá jako supr sympaťák, zkusil bych tam zajet přezout tvoje centrální matice :D
Naposledy upravil(a) vasco dne čtv 26 bře 13:44, celkem upraveno 1 x.
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

Mno, logická konseqence vyplývající z případného (je skoro jisté, že bude - ref vlkno o AR) pneu-defektu (yezdím zásadně jen non-RFT gumy + vozím s sebou jen sprej): Fčíl sem teda rači čuměl do m4Zlikovy pojistky od Alliancu a jo, mám tam odtah až do 750km. Ufff. Ale do brambora (fčíl už enem POV ref autovrak ref šetřím) kromě teho spreje rači přidám i kompresorek (nebo žeby rači preventivně i celé dojezdové kolo?) :ymhug:
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

Tak na 100% sem si právě potvrdil, že utahuju OPRAVDIU NA MÍŇ NEŽ 120Nm. Právě sem od Michala přivezl brambora2 po výměně ložisek př. kol (už to nehučí, hurá, takže příští středu brmbrmbrm nach 100vježatá, žádný vlk nebude) a Michal před mýma wočima dotáhnul šrouby na př. kolech momenťákem přesně na 120Nm. Na zadní kola nešahal (ty sem dotahoval já před ca 14 dny při přezouvání na letní), taxem fčíl vzal ten svůj trhák a cvičně povolil jeden šroub vzadu i jeden vpředu. Vzadu bylo potřeba mnohem MENŠÍ násilí. Tečka.
Ale momenťák opravdu pořizovat nebudu, nepotřebuju ho, mám to v rukách (správně).
Odpovědět