s 500PS autem zkušenost bohužel nemám, jen se 150PS motorkou, ovšem ta má asi podobné jízdní parametry jak to autommira píše:samozrejme, zadne takove tvrzeni neni platne absolutne. zatim mam aktivni zkusenost jen s maximalne 500 k a stale to bylo v souladu s onou hypotezou.
S DSG toho zas tolik najeto nemám a to jen s jedním autem (R32), ale tohle můžu podepsat. I při řazení pádly pod volantem jsou občas prodlevy mezi zařazením na můj vkus moc dlouhý a obtěžuje to.pjanda píše:
Ale pozor, uskali DSG je prave i v tom, ze jeji zakladni neduh manualni volba stupnu neodstrani. I v tomto rezimu musi prevodovka spravne predpokladat vas dalsi krok a mit pripraveny ten spravny stupen, jinak je zoufale pomala.
Kdykoli jedes jinak nez vetsina,tak nejsi popularni. Zalezi jestli jezdis kvuli reakci okoli,nebo proste spechas/bavis se/trenujes atdVana píše:s 500PS autem zkušenost bohužel nemám, jen se 150PS motorkou, ovšem ta má asi podobné jízdní parametry jak to autommira píše:samozrejme, zadne takove tvrzeni neni platne absolutne. zatim mam aktivni zkusenost jen s maximalne 500 k a stale to bylo v souladu s onou hypotezou.
při splynutí s provozem se nevyužijí její schopnosti snad ani ze třetiny
a jen trochu ostřejší manipulace s plynem znamená okamžitý únik z běžných zvyklostí a je nepochybně provázena bezmezným obdivem ostatních účastníků provozu
proto jsem se ptal jak je to u výkonných aut
Tak pokud předjíždím, tak používám pádla a takový rychlostní stupeň, který mi to umožní zcela bezpečně - pokud se už tedy rozhodnu předjíždět do míst, kam nemám náležitý rozhled.mmira píše:mam na mysli ty situace, ve kterych jsme se uz kazdy zarucene octli. staci udelat chybu a zacit predjizdet na pohodu v domneni, ze je hodne casu (popr narazit na trotla, ktery pri predjizdeni zacne zrychlovat). najednou se odnekud vyriti jine auto a clovek musi hodne rychle zmizet. presne v tuto chvili bude podrazeni DSG trvat vyrazne dele, nez u manualu. protoze auto zrychluje, bude mit nachystany vyssi stupen. ale on je potreba nizsi. navic s manualem snadno podradim rovnou o dva stupne a mam tech koni k dispozici vyrazne vice.
Takových machrů jsou plné hřbitovyBatman píše: Zalezi jestli jezdis kvuli reakci okoli,nebo proste spechas/bavis se/trenujes atdme je reakce okoli ukradena,jezdim podle sveho nejlepsiho vedomi a svedomi a podle situace;)
mi reakce okolí ukradená není a říkám tomu ohleduplnostBatman píše:... me je reakce okoli ukradena...