Passat 3,2
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Re: Passat 3,2
mmira: otázkou je, co si představuješ pod pojmem "v průseru"
Pokud tím myslíš pouhé tupé zrychlení, tak u DSG dáš kickdown a ono si to už poradí. Pokud ale myslíš nějakou krizovku, kde je potřeba i ruce na volantu, tak tady mi pak MT přijde horší, jelikož do toho musím ještě sundavat ruce z volantu, což u AT/DSG není potřeba a u DSG s pádlama je to ještě snažší. 
250kW
195kW
107kW
195kW
107kW
mam na mysli ty situace, ve kterych jsme se uz kazdy zarucene octli. staci udelat chybu a zacit predjizdet na pohodu v domneni, ze je hodne casu (popr narazit na trotla, ktery pri predjizdeni zacne zrychlovat). najednou se odnekud vyriti jine auto a clovek musi hodne rychle zmizet. presne v tuto chvili bude podrazeni DSG trvat vyrazne dele, nez u manualu. protoze auto zrychluje, bude mit nachystany vyssi stupen. ale on je potreba nizsi. navic s manualem snadno podradim rovnou o dva stupne a mam tech koni k dispozici vyrazne vice.
Autoforum.cz
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
s 500PS autem zkušenost bohužel nemám, jen se 150PS motorkou, ovšem ta má asi podobné jízdní parametry jak to autommira píše:samozrejme, zadne takove tvrzeni neni platne absolutne. zatim mam aktivni zkusenost jen s maximalne 500 k a stale to bylo v souladu s onou hypotezou.
při splynutí s provozem se nevyužijí její schopnosti snad ani ze třetiny
a jen trochu ostřejší manipulace s plynem znamená okamžitý únik z běžných zvyklostí a je nepochybně provázena bezmezným obdivem ostatních účastníků provozu
proto jsem se ptal jak je to u výkonných aut
S DSG toho zas tolik najeto nemám a to jen s jedním autem (R32), ale tohle můžu podepsat. I při řazení pádly pod volantem jsou občas prodlevy mezi zařazením na můj vkus moc dlouhý a obtěžuje to.pjanda píše:
Ale pozor, uskali DSG je prave i v tom, ze jeji zakladni neduh manualni volba stupnu neodstrani. I v tomto rezimu musi prevodovka spravne predpokladat vas dalsi krok a mit pripraveny ten spravny stupen, jinak je zoufale pomala.
Kdykoli jedes jinak nez vetsina,tak nejsi popularni. Zalezi jestli jezdis kvuli reakci okoli,nebo proste spechas/bavis se/trenujes atdVana píše:s 500PS autem zkušenost bohužel nemám, jen se 150PS motorkou, ovšem ta má asi podobné jízdní parametry jak to autommira píše:samozrejme, zadne takove tvrzeni neni platne absolutne. zatim mam aktivni zkusenost jen s maximalne 500 k a stale to bylo v souladu s onou hypotezou.
při splynutí s provozem se nevyužijí její schopnosti snad ani ze třetiny
a jen trochu ostřejší manipulace s plynem znamená okamžitý únik z běžných zvyklostí a je nepochybně provázena bezmezným obdivem ostatních účastníků provozu
proto jsem se ptal jak je to u výkonných aut
BMW ///M3 competition
Mini Cooper JCW
Mini Cooper JCW
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Tak pokud předjíždím, tak používám pádla a takový rychlostní stupeň, který mi to umožní zcela bezpečně - pokud se už tedy rozhodnu předjíždět do míst, kam nemám náležitý rozhled.mmira píše:mam na mysli ty situace, ve kterych jsme se uz kazdy zarucene octli. staci udelat chybu a zacit predjizdet na pohodu v domneni, ze je hodne casu (popr narazit na trotla, ktery pri predjizdeni zacne zrychlovat). najednou se odnekud vyriti jine auto a clovek musi hodne rychle zmizet. presne v tuto chvili bude podrazeni DSG trvat vyrazne dele, nez u manualu. protoze auto zrychluje, bude mit nachystany vyssi stupen. ale on je potreba nizsi. navic s manualem snadno podradim rovnou o dva stupne a mam tech koni k dispozici vyrazne vice.
250kW
195kW
107kW
195kW
107kW
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Takových machrů jsou plné hřbitovyBatman píše: Zalezi jestli jezdis kvuli reakci okoli,nebo proste spechas/bavis se/trenujes atdme je reakce okoli ukradena,jezdim podle sveho nejlepsiho vedomi a svedomi a podle situace;)
Akorát, že většinou s sebou vezmou i někoho, kdo se zrovna nebaví a ani netrénuje
250kW
195kW
107kW
195kW
107kW
mi reakce okolí ukradená není a říkám tomu ohleduplnostBatman píše:... me je reakce okoli ukradena...
a řek bych taky že se to občas i vyplatí
ale chápu, každý jsme nějaký
Vana: odpoved viz batman. staci, kdyz clovek jen trochu agresivneji predjizdi a uz si vyslouzi obdivne projevy v podobe blikani, troubeni apod.
rBOB: ja ti nevim, ale slusny tah ma podle me treba lokomotiva
. nebavime se o predjizdeni v mistech bez radneho rozhledu, tam je kazdy radne (doufam) pripraven a soustreden. ale prehlednout se muze kazdy. uvedu konkretni priklad. jedu v M3, jsem na okresce, mam tam 70. chci predjizdet, vidim daleko, radim 4, zacnu predjizdet. najednou se z poza obzoru vyriti rychle jedouci motorkar. mam 3 moznosti. zadupnu to, zrychlim a zaradim se nebo si ho necham rozplacnout o kapotu. zadupnout je riziko, ten vedle me to zadupne taky a zase nebudu mit kam uhnout. tak radeji podradim na 2 a zmizim v radu zlomku sekund.
jsem presvedcen, ze pokud budes ve stejne situaci, nikdy tve DSG nepodradi rychleji nez ja manualne (a to ja nejsem zadny prebornik, jsou tu rychlejsi strelci). v pripade stejnych aut se proste usetri desetiny sekund, ktere muzou znamenat rozdil mezi prebarvenymi spodkami a tragedii.
rBOB: ja ti nevim, ale slusny tah ma podle me treba lokomotiva
jsem presvedcen, ze pokud budes ve stejne situaci, nikdy tve DSG nepodradi rychleji nez ja manualne (a to ja nejsem zadny prebornik, jsou tu rychlejsi strelci). v pripade stejnych aut se proste usetri desetiny sekund, ktere muzou znamenat rozdil mezi prebarvenymi spodkami a tragedii.
Autoforum.cz
Nejaka statistika? Na hrbitove spis lezi spousta standardnich ridicu kteri proste udelali chybu. Ale to bych nechtel rozebirat tady. Btw ty jezdis podle predpisu, ze me soudis?
BMW ///M3 competition
Mini Cooper JCW
Mini Cooper JCW