Škoda Fabia 1,9 SDI vs. 1,9 TDI ?

Poraďte a nechte si poradit s výběrem nového vozu.
Shaddy
Spolujezdec

Re: Škoda Fabia 1,9 SDI vs. 1,9 TDI ?

Příspěvek od Shaddy »

co je podle vás to "něco zajímavějšího" ? :D já fábii volím protože se mi s ní dobře jezdí a vím,že je to bezproblémové auto...
až se trošku vyjezdím a dostuduju tak mám stejně v plánu zakoupit alfu 159 2,4jtd (pro mě naprosto dokonalé elegantní auto, které sice vyžaduje péči, ale není až tak poruchové jak říká :) ) prosím teda o doporučení nějakého "zajímavějšího auta" :)

PS: nejsem žádnej pirát silnic, přece jenom mám pořád strach protože mám řidičák teprve pár měsíců :)
jezdím opatrně :D
PPS: Ty peníze co mám jsem si vydělal sám na brigádách a docela tvrdě jsem na to dřel, takže se hodně rozmýšlím za co to utratím :)
18ti letý, zmagořilý student, který žebrá o rady...
To jsem to dopracoval :D
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Fábie není dnes žádný technologický zázrak, což ostatně nebyla ani ve své době...ale pro začátečníka si, na rozdíl od některých ostatních, myslím, že to není špatné auto.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
HondaMan
Letec

Příspěvek od HondaMan »

Tak Fabie je na naučení dobré auto. O tom snad nikdo moc nepochybuje. Jen je to prostě suché. Pro padesátníka z nižších vrstev OK, ale proč, proboha, pro 18 letého kluka? Ten má jezdit v 20 let starém BMW, Hondě, nějakém HotHatchi, kabrioletu nebo třeba dodávkou s matrací místo zadních sedaček :-)
Illegal only when police there, police not there habibi everything legal.
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Je pravda, ze v tomto veku jsem mel 320i R6 4AT... Ale ne kazdy je srdcem autickar a tudiz mu staci, kdyz ho to preveze z A do B a pokud to nebude Ford, tak i zpet :D
No pain, no gain.
Vespa time \m/
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

snad jen že 1.9TDI udělá krátkou fabii dost těžkou na předek... u kombíku ta nevývaha není tak strašná...lépe řečeno je kompenzovaná tím batohem na zádech
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
Shaddy
Spolujezdec

Příspěvek od Shaddy »

takže co by jste mi doporučili ? :) přemýšlel jsem taky o tom,že bych si našetřil o trošku víc peněz a koupil si mazdu 3 ale to mi taky nepřijde jako nějaká výhra stejně jako fabia :D ale zase pokud vím tak s oběma auty se dají dělat ohledně vzhledu docela zázraky :)
PS: autíčkář jsem dost velkej, ale tohohle se prostě bojím :D nerad bych si koupil nějakou nadupanou káru do, které bych musel každou chvíli cpát spoustu peněz :)
18ti letý, zmagořilý student, který žebrá o rady...
To jsem to dopracoval :D
Toutou

Příspěvek od Toutou »

Autoforum je odpad.
Naposledy upravil(a) Toutou dne čtv 26 zář 06:22, celkem upraveno 1 x.
KDB
Mistr volantu

Příspěvek od KDB »

Nebo, když už do budoucna uvažuje o AR, tak třeba AR147 - což by v limitu bohatě pořídil i s údržbou a 1/2 cisterny benzínu.
Osobně mám ještě jeden typ - Rover 200, což je auto strašně fajn na řízení a vymazlené se koupí za 20-30tis - a to už i s motorem 1.8/107kw, kterej jede a nežere (6,5-8l).
MG - radost až na kost.
Good to be BAD!
Adept autoškoly

Příspěvek od Good to be BAD! »

Toutou píše: Hledej něco jako Pandu, staršího Civica, MX5, Bravo, Péžo 205/206, Xsaru, Nissan Sunny, nebo já nevím, jakékoliv auto s alespoň malým srdíčkem. Pokud ale pro tebe radost z jízdy není důležitá, jako bych nic neřekl.
Ehm, cože? Pežó 206? Řek bych, že tohle auto se mu ve srovnání s fabiátorem rozhodně líbit nebude, jaks vůbec přišel na to, že je P206 jen trochu řidičským autem? Gumový řazení s nic moc super přesností, neurčitý ovládací prvky... ble! Průměrnost šedi, nic v něm neni vyloženě zle, ale... auto, co by mělo vzbuzovat nadšení určitě ne. Citroen Xsara? Ty chceš, aby se nám tady mladej dal na cyklistiku? Uch... Kam se poděl Focus 1. gen. a Alfa 147? K tomu jako alternativu vážně nabízíš P206 a Xsaru??? :-bd :))
We prefer cat-like reflexes!
Toutou

Příspěvek od Toutou »

Autoforum je odpad.
Naposledy upravil(a) Toutou dne čtv 26 zář 06:19, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět