Zdarec chlapi,
moc nerozumím tomu, jak těžké auto můžu řídit s ŘP skupiny B.
motorová vozidla s výjimkou vozidel skupin AM, A1, A2, A, s největší povolenou hmotnost do 3 500 kg, s nejvýše 8 místy k sezení kromě místa řidiče, ke kterým smí být připojeno přípojné vozidlo a) o největší povolené hmotnosti nepřevyšující 750 kg b) o největší povolené hmotnosti převyšující 750 kg, pokud největší povolená hmotnost této jízdní soupravy nepřevyšuje 3 500 kg nebo
Znamená to že když si koupím dodávku která bude vážit 2,8t tak budu moct naložit jenom 700 kg?
Jiný příklad: Koupím dodávku 3,5 a nebudu ji moct řídit protože když si do ní sednu bude mět 3600??? (blbý příklad já vím, ale snad víte co myslim)
ŘP Skupiny B
Re: ŘP Skupiny B
Tvoje vozidlo nesmí překročit 3500kg celkové hmotnosti, která je zapsána v TP.
Je složená z:
Pohotovostní hmotnost vozidla: hmotnost vozidla se standardní výbavou, veškerými provozními náplněmi (např. motorový olej, chladicí médium, palivo), ale bez cestujících (včetně řidiče) a nákladu
+
Užitková hmotnost vozidla: hmotnost nákladu, osob a pomocného nebo pracovního zařízení přechodně i nepevně připojeného.
Kdyby jsi měl pohotovostní hmotnost 3200kg a užitkovou hmotnost 700kg, tak jej nemůžeš řídit i kdyby jsi ji neměl naloženo na více jak 3500kg.
Je složená z:
Pohotovostní hmotnost vozidla: hmotnost vozidla se standardní výbavou, veškerými provozními náplněmi (např. motorový olej, chladicí médium, palivo), ale bez cestujících (včetně řidiče) a nákladu
+
Užitková hmotnost vozidla: hmotnost nákladu, osob a pomocného nebo pracovního zařízení přechodně i nepevně připojeného.
Kdyby jsi měl pohotovostní hmotnost 3200kg a užitkovou hmotnost 700kg, tak jej nemůžeš řídit i kdyby jsi ji neměl naloženo na více jak 3500kg.
- GeneHawkins
- Letec
Dodávka nebude vážit 2,8 nebo 3,5 t. To bude celková.
Například moje sanitka má celkovou hmotnost kolem 4500kg, takže tam by možná byla hmotnost samotného vozidla kolem 3500kg.
Jo díky hoši, měl jsem guláš v pohotovostní, užitkové a celkové hmotnosti. Ale už v tom mám jasno 
Právě jsem myslel, že celková je hmostnost auta bez nákladu, ale je to hmostnost auta i s maximalně naloženým nákladem (dle nosnosti).
Doufám že mám pravdu

Právě jsem myslel, že celková je hmostnost auta bez nákladu, ale je to hmostnost auta i s maximalně naloženým nákladem (dle nosnosti).
Doufám že mám pravdu