Problém v servisu

Volné diskuse na libovolná témata...
Odpovědět
Lenka
Spolujezdec

Problém v servisu

Příspěvek od Lenka »

Zdravím řidiči.Předem se omlouvám za neznalost a proto potřebuji radu od někoho zkušeného.Už 14dní mám Chevrolet Captiva CDTI v servisu.Poklesl výkon,rozsvítila se kontrolka sníženého výkonu motoru a docela velký kouř z výfuku.Okamžitý odtah do servisu kde mi první týden zdělili že je asi vadné pouze čidlo.Ukázalo se že závada pokračuje tak následovali vstřiky.Ve čtvrtek jsem se dozvěděla že problém je s natankováním špatné nafty.Opravu si budu muset zaplatit sama.Auto snad bude v pondělí a předběžná cena opravy 16.tisíc(zatím)Tankujeme pouze na Shell.Chtěla jsem autu dopřát něco lepšího tak jsem natankovala tři krát po sobě Nitro plus diesel.Servis prý udělal rozbor nafty(bohužel jsem u toho nebyla)a je špatný.Tankovala jsem naposledy 22.4.mám veškeré účtenky z pumpy.Co se dá v tomto případě dělat když za závadu nemohu a ráda bych aby oprava byla proplacena alespoň pojišťovnou.A ještě mi prosím poraďte kde natankovat alespoň trochu kvalitní diesel.Auto je teprve rok v provozu.Děkuji za odpověď. ;;)
Arkis
Letec

Re: Problém v servisu

Příspěvek od Arkis »

Pokud to není autorizovaný servis, tak bych jim ani nevěřil. Mám takové zkušenosti, že když v servise vidí ženu, tak ji pěkně natáhnou na placení. Být tebou, tak vyzkouším jiný servis a pokud ti řeknou tu samou věc, tak si to budeš muset nechat opravit. Pojišťovna ti to neproplatí, protože i když máš všechny účtenky z tankování, tak nemáš důkaz, že si si někdy mezitím nezaskočila do JZD na levnou "naftu". Každopádně bych zdrbal servisáky už jen za to, že několikrát měnili diagnózu auta.

Kvalitní PHM natankuješ u benziny, ale taky se leckdy prohneš oproti ostatním pumpám. Já tankuju taky u Shellu, ale benzín a ještě k tomu do starého auta, takže to moje auto by sežralo i myš v tom benzínu ani by si toho nevšimlo :D.
Lenka
Spolujezdec

Příspěvek od Lenka »

Díky za odpověď.Právě že to autorizovaný servis je.No hold mám smůlu.Minulý rok stejný problém s Aygem.Natankovaný natural 95 a ukázalo se že byl plný etanolu.Auto bylo taky rok starý proto se koupilo suv že se s tím kvalitním českým palivem trochu popere.Bohužel nepopralo.
Arkis
Letec

Příspěvek od Arkis »

No moderní nafťák není zrovna něco co by se s našíma stanice zrovna popralo. Právě, že naopak. Moderní diesely jsou na kvalitu mnohem náročnější než benzín.
Lenka
Spolujezdec

Příspěvek od Lenka »

Bohužel jsem na tohle přišla pozdě.Jinak pumpa ze které je podle servisu špatný palivo Shell Mělník.Jen pro info.
GeneHawkins
Letec

Příspěvek od GeneHawkins »

Bych chtěl ten rozbor vidět...
Jelass
Řidič začátečník

Příspěvek od Jelass »

Bohužel, jezdil na Shellku a doufat v kvalitní palivo je utopie. Nicméně mít papír z rozboru, účtenku a šup co nejdřív na benzínku, jestli ještě němají něco v nádrži a jít po nich.
Lenka píše:A ještě mi prosím poraďte kde natankovat alespoň trochu kvalitní diesel.Auto je teprve rok v provozu.Děkuji za odpověď. ;;)
Dle zkušeností ostatních OMV, Benzina. A prémiovou naftu dál neaditivovat, obyčejnou třeba.
Mondeo 2004 Turnier 2.0i
p.: Dodge Grand Caravan SE 3.3V6 FFV 2008
Lenka
Spolujezdec

Příspěvek od Lenka »

Papír o rozboru mi údajně dají.Chci i zbytek nafty.Četla jsem reklamaci u Shellky,že si odeberou vzorek co jsem měla v nádrži a udělají si svůj rozbor a pak se uvidí.Kam se posílá vzorek nafty když chci zjistit rozbor?Jestli se shoduje s výsledky ze servisu.Na Čoi?Díky
Jelass
Řidič začátečník

Příspěvek od Jelass »

Mondeo 2004 Turnier 2.0i
p.: Dodge Grand Caravan SE 3.3V6 FFV 2008
Odpovědět