Par dojmu k jednomu dni na Enduru 29. Bohuzel počasí není optimální, kolo jsem zkusil jen zlehka. Vsude to hodne klouze

Ale kolo mam na pujceni az do pondeli, radne jeste potestuji

Kolo vypada hezky, skoro bych řekl temer nenapadne a obycejne, toto umocnuje obvzlast jednoprevodnik vepredu a matna barva. Zatím jsem s nikym na vyjizdce nebyl, tudiz cizi postrehy neznam. Trochu nechapu proc není i zadek kola z karbonu při te cene …
Osazeni je paradni na enduro, 11speed, pike, teleskopka. Co vic si prat (nu něco by se naslo

)
Komponenty:
11 speed je v kombinaci s předním 32 prevodnikem. Mel jsem na zacatku obavy, ale i přes svou velmi chabou fyzicku nemam problem, ale nekde v rychlebech při nejstrmejsich vyjezdech bych uz nejspíš plakal. Odstupnovani mezi jednotlivymi prevody mi maximálně vyhovuje. Zatím jsem se nedostal do situace kdy bych nemohl najit prevod. Chodi moc prijemne, bral bych ho hned. Retez drzi, nespadl

Tlumeni:
Kolo je osazeno novou vidlici pike RC a tlumicem fox ctd. Jako majitel pružinového SX jsem byl zvedavy co vzduch svede. Bohuzel, moc jsme ho zatím neotestoval. Nicmene uz ted vim ze citlivost pruziny nedosahuje, kolo není tak vlacne, je porad utlumene.
Pike nijak extra citlivy není. Oproti pruziniovemu lyriku/Marune 55 je citit rozdil, na mensi nerovnosti nereaguje, ale není to nijak spatne, bezproblemu pouzitelne, ale 55 je jinde … Vysku drzi a nepropada se! Sag okolo 20–30%. Zítra si vemu pumpu a trochu si s tlakem pohraji (ufouknu).
Fox CTD si k DhX ani necuchne, obvzvlast to je citit po mirne hrbolatem/kamenitem terenu, kde si SX trosku pohupuje a do zadku nepousti zadne ostre razy, to CTD trochu natrast necha. Sag dle jejich Autosagu.
Brzdy:
Avid trail, nejsou tak ostre jako xt, je potreba za ne vic tahat (az se ze zvyku na xt bojim, ze se mi zasekne kolo), vykon mají dobry.
Teleskopka
Je to nekvalitni kram

, ma trochu vakl. Zasunuje se ale hladce, nevysunuje se skoro vůbec, musim ji pomahat rukou. Zjisteni: teleskopka na packu pod sedlem je pekne na prd, nekupovat!
Enduro 29
Ted jak to vsechno jede.
Oproti originalu jsem si na kolo dal svůj 50mm predstavec. Kolo je hodne lehke – 13kg, a tato vlastnost dominuje celemu pocitu z jizdy. Není problem udelat bunny, na hupiku si trosku poskočit, zadek si vystrčit do boku. Ram je prijemne nizky a poskytuje dostatek prostroru pro pritahnouti k telu při skakani. Trosku mi zavazelo sedlo, teleskopka ma jen 125mm, po ručním snizeni „co to jde“ je mista plno a není problem si kolo pod sebou ruzne zkroutit, bohužel ja to moc neumim, ale i tak se mi na kole skakalo vyborne. Trosku me zklamala, jezditelnost kola, necitim, ze by jelo vyrazne lepe nez Sx trail. Nezminil jsem se jak se projevuji 29 kola, no nijak moc

Kolo prejede přes sutry o něco lip, ale není to nijak extremne vyrazne. S SX projedu to same akorat si musim davat o trosku vetsi pozor abych se nezasekl o dva sutry vytvarejici „dolicek“. Vzhledem k tomu, ze rozdil není tak vyrazny, kladu si otazku jaky muze byt mezi 26 a 27,5? Kolo stoupe do kopce lip a zveda se min nez SX, tady pruzina prohrava na plne care.
Zatím jsem na kole neabsolvoval zadnou rychlou rozbitou pasaz, spis jen pomale „trialovejsi“ a trosku skakani. Jezditelnost mi také prijde zvlastni, ale dnes jsem mel pocit, ze mi neustale fouka do xichtu.
Celkove je kolo hravejsi asi o milion procent nez kamarádovo enduro 26 v XL, ma blizko k SX a lehkosti ho i překonavá. Zatím jen vim, ze pristi kolo musim mit pod 13 kg

Par fotek
http://m1na.rajce.idnes.cz/Enduro_29