Felicie 1,3l - klepání motoru, kolísání otáček

Jen o škodovkách a dalších autech českých značek.
Odpovědět
Salaman
Spolujezdec

Felicie 1,3l - klepání motoru, kolísání otáček

Příspěvek od Salaman »

Zdravím, prosím o radu. Na rychlosti 80 - 90km/h začne motor vibrovat autem a při dalším zrychlování se vibrace zvětšují. Neprojevuje se to změnou zvuku, jsou to čistě vibrace a nejdou překonat jako je tomu u kritických otáček. Když dám nohu z plynu nebo vyřadím, tak to okamžitě přestane i když auto pokračuje dál stejnou rychlostí, takže kola jsou vyvážená.
Navíc to má ještě mnohem záludnější závadu, která se neprojevuje spolehlivě. S autem stojím před křižovatkou mám ho v neutrálu na volnoběh a z ničeho nic začnou poměrně hodně kolísat otáčky až to úplně chcípne a nebo to udělá až v půlce křižovatky, což je podstatně horší situace a jsem si jistý, že to není mojí chybou, protože spojku pouštím opravdu pomalu a není slyšet takový ten dunivý zvuk při přehlcování motoru, ale prostě rovnou chcípne. Nebo jedu 50km/h po obci mám tam za 4 a při výjezdu z obce abych mohl přeřadit na 5, tak sešlápnu plyn a vůbec nic se neděje, tak podřadím na 3 a otáčky se pohnou jenom o trochu vzhůru neznatelně, tak trošku přidám plyn a třeba po pár stech metrech se to najednou chytí otáčky vyskočej prudce vzhůru, tak jak by to mělo být už při tom podřazení. Jediné co mě napadá, tak vyčistit svíčky a nebo je v háji spojka, čím by to ještě mohlo být?
Naposledy upravil(a) Salaman dne úte 30 dub 19:59, celkem upraveno 1 x.
karelpipa
Pan Řidič

Re: Felicie 1,3l - klepání motoru, kolísání otáček

Příspěvek od karelpipa »

Snímač otáček?
https://www.youtube.com/watch?v=i6iSAwLsApM
Moje kolo s Imprezou :))
Brus
Letec

Příspěvek od Brus »

nezávisle na zařazené rychlosti? nepřestane to ani při třeba 120+ ? tohle může být cokoliv na převodovce, diferáku, poloosách. máš dost oleje v převodovce?

mpi nebo ještě starý rozdělovač? svíčky, spojka ani snímač otáček to nejspíš nebude můj tip je škrtící klapka v případě mpi.
Pravda vyděsí
Salaman
Spolujezdec

Příspěvek od Salaman »

Je to MPI, před cca měsícem jsem jí koupil a při zkušební jízdě to vůbec nedělalo. Asi to bude jedna poloosa, sundal jsem kola a je tam velká vůle normálně s ní hrkám rukou o několik milimetrů navíc manžeta na kloubu je úplně v háji takže bez maziva. Olej v převodovce nevím, ale ten co je v motoru rozhodně vyměnit. Odmontoval jsem víko na motoru a spadla mi čelist, takhle zakarbonovaný ventily jsem ještě neviděl. Co to může způsobovat? Stačí seřídit ventilové vůle? Škrtící klapka byla trochu od oleje, tak jsem ji vyčistil a na jejím plastovém víčku byla zevnitř emulze oleje a vody, jak se tam může dostat voda?
Přílohy
DSCN3819.JPG
Poloosak
Dítě v autě
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Poloosak »

Taky bych se přikláněl k té poloose. Už jste to vyřešil?
poloosy na veškeré vozy skladem
http://poloosy-skladem.cz
Dallen
Mistr volantu

Příspěvek od Dallen »

Jestli máš vuli v kole tak to bude čep řizeni nebo rameno. Zajeď na stk tam ti udělej prohlidku za kilo.
Cukani s autem bude skoro určitě poloosa, ale zkontroluj jestli máš třeba dotažené šrouby na kolech, případn přehod přední za zadní.

Ta hlava je celá zajebaná, buhvi co vtom byl za olej. Chce to rozebrat, vycistit, seridit vule.
AR166V6, F850 Special
EX^3 AR 156TS EX^2-Š120, EX^1 fáčko
Odpovědět