ExFun píše:v CH to, pokud vím, funguje jako forma armády. Malá profesionální + zálohy se zbraněmi doma.
je jedno, jak to nazves, podstatou jsou ty zbrane doma.
ExFun píše:IMHO v CZ je zbraní strašně málo, takže setkání se zbraní je velmi ojedinělé.
obavam se, ze CR je zbrani spousta, jen bohuzel ne tam, kde by mely byt. jen lehce jsem se poptal a nabidka na cernem trhu je tak siroka, ze jsem se nestacil divit.
ExFun píše:systémovým řešením je zlepšení činnosti bezpečnostních složek (které si platíme), než přebrání jejich činnosti obyvatelstvem.
o prebirani cinnosti policie neni rec, jde pouze a jen o uvedomeni si odpovednosti za ochranu vlastniho zdravi a majetku. v to samozrejme pocitam nejen otazku vlastnictvi ci noseni zbrani, ale i jina preventivni opatreni. volani po zlepseni prace policie je alibismus a v podstate volani po zvyseni sily statu.
Volivovej volej píše:Pickuper píše:Majkl to asi myslel tak, že někteří jedinci by potom měli tendence i malicherné spory řešit soustředěnou palbou

…a brát zákon a právo do vlastních rukou. Bez uvědomění si související zodpovědností je požadavek "zbraně do každé rodiny" absolutně nesmyslný. A že by si většina lidí tu zodpovědnost skutečně uvědomovala, o tom si nedělám nejmenší iluze.
demagogie. proc by mel nekdo brat zakon do vlasnich rukou? proc by se to melo dit pri vetsim rozsireni palnych zbrani kdyz se to nedeje dnes?
HondaMan píše:Já pořád nechápu, proč tu řešíte sebeobranu. Už dnes, pokud použijete zbraň v sebeobraně (přiměřené), tak vás nikdo trestat nebude. Viz lednový případ zastřeleného zloděje v Tanvaldu.
A to že policie řádně prošetří použití mi také nepřijde špatně.
tak nejak
Volivovej volej píše:HondaMan píše:Já pořád nechápu, proč tu řešíte sebeobranu. Už dnes, pokud použijete zbraň v sebeobraně (přiměřené), tak vás nikdo trestat nebude.
Protože většina lidí ve vyhrocených situacích přiměřenou sebeobranu správně nevyhodnotí.
soudis z ceho, psali v novinach? nebo na to nekde je nejaka studie ci statistika?
řidičBOB píše:ExFun píše:Hlavně ale (IMO !) systémovým řešením je zlepšení činnosti bezpečnostních složek (které si platíme), než přebrání jejich činnosti obyvatelstvem.
Na tohle rychle zapomeň. Státní půjde dlouhodobě do kopru, protože nebude mít prostředky na provoz ani těch nejzákladnějších povinností. Proto se bude víc a víc tlačit na to, aby byla udělena ještě větší pravomoc MP. A za to já děkuji, ale nechci! To se raději budu bránit sám než aby mne bránil nějaký polodement, který jen tak mimoděk dostal placku, zbraň a pravomoce.
tak presne tohle je ma nocni mura