Oct II 1,8TSI - změna ve žravosti oleje - čo s tým?

Jen o škodovkách a dalších autech českých značek.
Odpovědět
jarka
Letec
Kontaktovat uživatele:

Re: Oct II 1,8TSI - změna ve žravosti oleje - čo s tým?

Příspěvek od jarka »

exfun: tak pokud máš auto na 4 roky a 200kkm tak s tebou souhlasím, jestli si ho chceš ale nechat dýl tak už ne. U mě je to jednoduchá rovnice, obyčejnější levnější olej častěji vyjde stejně draze jako dražší longlife méně často a ještě je tu velká šance, že to autu udělá dobře, tak proč ne. Čekám, že za pár let bude v autech doživotní náplň a to bude teprve něco a lidi se zas budou drbat za uchem co se rozbilo, když s tím jezdí podle návodu :D .
"Auto s pohonem předních kol je jako řízená havárie." - Walter Röhrl (Speed, 04-2017). :D
Honza42
Letec

Příspěvek od Honza42 »

.....A jinak mě autorizák objedná tak za 3 dny, a neudělají to za hodinu, ale tak za 3. Kdybych tam přijel, že chci na počkání vyměnit olej, tak mi zrovna zavolají sanitku do blázince .....

Když je někdo toto ochoten akceptovat a nezmění značku vozu, servis, nebo rovnou obojí, tak myslím, že by nějaké to vyšetření a následná léčba byly celkem na místě. ;;)
ExFun
Letec

Příspěvek od ExFun »

Nemyslím, že by to u BMW, Jagu, Lexusu i Audi chodilo jinak. O shity už nestojím :)

Jarka: vrak s více než 200t. km opravdu nehodlám vlastnit :)
Back to basics.
Příčina -> následek
jarka
Letec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jarka »

ExFun píše:Jarka: vrak s více než 200t. km opravdu nehodlám vlastnit :)
Gratuluju, aspoň si jsi vědom omezení dnešních aut a chováš se podle toho :) .
"Auto s pohonem předních kol je jako řízená havárie." - Walter Röhrl (Speed, 04-2017). :D
Dallen
Mistr volantu

Příspěvek od Dallen »

No aspoň, že ty neshity mají tak promakaný servis tak, že jim výměna oleje trvá tak dlouho jako kdyby to dělalo novorozeně :-\
Ještě nějaké další osvěty?
5W-30 mě docela překvapuje, jestli je v manuálu i jiná vae specifikace tak bych zkusil co to udělá
AR166V6, F850 Special
EX^3 AR 156TS EX^2-Š120, EX^1 fáčko
ExFun
Letec

Příspěvek od ExFun »

Nový auta jsou leštěné prdy. Ale strpím to snáze než se pořád o auto starat... Nicméně jsme OT.

Dallen: abychom si rozuměli - olej vymění rychle, ale servisy mají rozplánovanou kapacitu na maximum. Ani když tam přijedeš s S600L, neprásknou klíčema a nezačnou řešit nenaplánovaný olej. To by ve finále neudělali nic a naštvali spoustu zákazníků nedodržením termínů.. Dělám to taky. U McDonaldu se taky najíš kdykoliv, ale do vyhlášené restaurace je třeba si dát rezervaci..
Back to basics.
Příčina -> následek
Dallen
Mistr volantu

Příspěvek od Dallen »

Úpřímně mě je to docela jedno, svoje auto bych nikdy nesvěřil těm lemplům co v servisech (hlavně v česku) dělaj.
Ale McDonalds a vyhlášená restaurace přeci jenom nabízí jíné (exkluzivní) služby. Servis dělá furt to samé.

Já jen, že v podstatě píšeš, že tvé auto je nečím vyjmečné, ale že síť servisu je ve spánku ti nevadí
AR166V6, F850 Special
EX^3 AR 156TS EX^2-Š120, EX^1 fáčko
ExFun
Letec

Příspěvek od ExFun »

Do nestojí za bližší comment. Naprosté nepochopení.
Back to basics.
Příčina -> následek
Honza42
Letec

Příspěvek od Honza42 »

Tak je fakt, že to mají za ta desetiletí marketingově zmáknutý. Kdyby vyměnili olej za 20 minut, typický vlastník tohoto vozu by si připadal tak nějak nedostatečně obsloužen a ještě by nabyl dojmu, že výměna oleje v jeho neobyčejném autě je tak nějak docela obyčejná. Vlastně to chápu a někdy to dělám podobně. Když mám něco moc rychle hotový, nechám to týden odležet, aby zákazník věděl, že to nebylo jen tak.
A pak je potřeba si uvědomit, že u těchto značek pracuje absolutní špička oboru a takoví machři mají rozplánovaný čas po minutách, to dá rozum.
ExFun
Letec

Příspěvek od ExFun »

Myslete si co chcete. Garážníci jsou flexibilní a jsou schopni dělat nárazově a na počkání. Autorizáky na to zavedené nejsou. Realita.
Back to basics.
Příčina -> následek
Odpovědět