Pánové, stala se mi taková nemilá věc. Moje E46 320d se mi za kompletní jarní očistu odměnila tak, že se jí hned při první jízdě pokazila převodovka, resp. se asi nějak vysypala synchronizace. Projevuje se to tak, že nelze zařadit převodový stupeň, pokud motor nemá odpovídající otáčky. Prostě tou pákou nepohnu, spojka nespojka. Takže pokud chci zařadit třeba v 60 za III., tak musím motor dostat na 2000 otáček a pak to tam vrazit (bez spojky nebo se spojkou, to je jedno). Jako trénink meziplynů je to dobrý, ale dlouhodobě se tak jezdit nedá. Spojka jako taková funguje normálně. Největší sranda je s rozjezdem, to musím vypnout motor, vrazit tam požadovaný kvalt (poněkud silově), se spojkou nastartovat a rozjet se. Jinak prostě ve stoje s nastartovaným motorem tam žádný kvalt nedostanu.
Už jednou to podobně blblo (asi 3 měsíce zpátky), ale nebylo to tak vážné a asi po 20km se to samo srovnalo. Tentokrát už ne.
Tak a teď dotaz: Co myslíte, že tomu je, a kde v okolí Brna to zvládnou opravit? Financ taky hraje roli, ještě mi musí něco zůstat na opravu Alfy

V6 + R4 + R4 naturally aspirated ... a drncavá turbo krabice k tomu!