Jacík píše:
Nj, jasný nechtělo se mu jet v pravým drncavým pruhu, ale zaspal, neuhnul včas a strejda se musel mstít. Prostě se sešli 2 kokoti a jeden křičí chyťte toho druhýho kokota
Bohužel jen jeden z těch kokotů je mediálně zajímavý..
řidičBOB píše:UR: pokud se nemýlím, tak jsi v jedné ze svých halucinací psal, že švýcar se přiznal... No, já si myslím, že se k činu, za který byl odsouzen, nepřiznal. Naopak se hájil tím, že v době jeho spáchání nebyl příčetný. Tvrdil, že nechtěl nikomu ublížit - čili to stejné, co Lacina
Tu částečnou nepříčetnost švýcara potvrdil i soudní znalec v oboru. On nebyl odsouzen za to, že by někomu chtěl ublížit, k tomu se tedy přiznávat nemusel, neboť úmysl přímý nebyl u soudu prokázán, byl odsouzen za úmysl nepřímý, k tomu se i doznal. Nezapíral jako Lacina, který tvrdil, že o té Mazdě při přejíždění z pruhu do pruhu nevěděl, když bylo dopředu svědecky prokázáno, že o ní vědět musel, když na ní chvíli předtím ukazoval fakáče. Švýcar měl prostě rozumější advokátku, která zkušeně věděla, k čemu se má přiznat a k čemu nee. Lacina měl nezkušené druhořadé advokáty z DASky, kteří mu radili pouze odmítat vypovídat a později zapírat s vymyšlenou pohádkou o nevědomosti, která byla předem rozbita svědeckými výpověďmi.
UR: tušíš při své vrozené omezenosti vůbec, že u DAS si můžeš advokáta zvolit sám? Dokonce i takového, který s nima nemá smlouvu? Asi ne...ale to mne moc nepřekvapuje. Spíš mne zaráží Tvá nevraživost vůči nim...copak? Hlásil jsi se tam jako podržtaška a oni Tě nevzali?
Ale no tak, uklidni se. O tom, že mu zezačátku blbě radili přímo právníci z DASky po telefonu, aby odmítl vypovídat a cokoliv podepisovat, je i v rozsudku dostatečné pojednání.
chlapče, já nerozporuji to, odkud měl advokáty... Jenom Tě upozorňuji na fakt, že u DAS máš možnost zvolit si vlastního advokáta. Dokonce i takového, který pro DAS nikdy před tím nepracoval a DAS s ním nemá uzavřenou smlouvu. Jedinou podmínkou tam je pouze fakt, že zvolený advokát musí být z oblasti, kde se spor bude projednávat.
Nemusíš sem kopírovat kokotiny na celou stranu, které vůbec nemají souvis s tím, co jsem namítal. Kdybys byl bystrý, tak mou připomínku pochopíš napoprvé a ušetříš nás všechny zbytečného spamování.
az na to Bobe, ze prvotni konzultace apod. probiha s tim, co je na telefonu, pripadne cerpani z pojisteni je az nasledny krok, ktery vyplyne ze situace. Tudiz vybrat si pravnika sice lze i mimo DAS, ale ne v pocatku pripadu o to vice u pripadu, ktere vyzaduji okamzite informace, coz byla tato. To neni reseni reklamace, kde je cas. Holt zase ti to nevyslo, protoze resis opet a temer jako vzdy neco jineho, nez ti ostatni.
Ale no tak, Bobe, jen se uklidni, nerozčiluj se, já vím, že pro pravdu se každý zlobí. Lacina se prostě spolehl na amatéry z DASky a švýcar měl zkušenou advokátku, podle toho ty jejich tresty vypadají. Avotomtoprávěje.
goes: a prvotní konzultace po telefonu má nějak zásadní vliv? Komu se tu co snažíš namluvit? Každý advokát by mu v té situaci po telefonu poradil to stejné - nic neříkat, nic nepodepisovat, aby si neublížil víc než je nutné. Ale já zapoměl, že kromě toho všeho, co umíš, jsi ještě brilatní odborník na právo. Sorry.
UR: takže Tě přece jenom k DASce nevzali ani zametat chodník před expoziturou
ne bobe, takovy machr na pravo jako ty nejsem. jenom tady resis veci o kterych ocividne vis tak z doslechu. A dnes na rozdil od jinych veceru v tom ani neumis bruslit.
ano, byl jsem to přece já, kdo se ne tak dávno na jednom fóru ptal, kdo má jaké zkušenosti s DAS Příště raději něco k tématu...na tyhle Tvoje kecy už jsem zvyklý.