ee, mam jen 110, ale tvuj vykon kompenzuje ve spotrebe muj 5ti kvaltkubeek píše:tiez mas tuto 140kw verziu?goes píše:tak to mne poser, ale mam uplne tu samou za letosni rokkubeek píše:audi a4 1.8T quattro, dlhodoba 9,1a stejne auto
Za kolik jezdíte s benzínem?
Re: Za kolik jezdíte s benzínem?
H4 je svým způsobem trvalá čtyřkolka, páč trvale dělí výkon 90/10 (předek/zadek)
Stáří NENÍ pro sraby, ale já srab sem. A geront k tomu.
hele nechme toho, toto je diskuse o spotrebe a to jak (ne)funguje haldex tu neres. nic trvaleho nema. tecka.
nenechám... hele nejde mi tady o princip fungování 4-hrabu, jde mi tady o spotřebu... jak je mi známo, 4-kolky všech konstrukcí mají větší spotřebu díky větším setrvačným hmotám a větším odporům... pokud na každé kolo jde nějaká část výkonu (a je jedno, jestli přesně 25% na kolo jako u quattra nebo něco málo více či méně % - podle verze haldexu nebo x-drivu, ale prostě tam část výkonu jde "trvale", čili jic se neroztáčí ani nezastavuje) tak ani setrvačné hmoty ani odpory se jaxi nemění, čili spotřeba čtyřkolky takové nebo makové bude plus/mínus stejná (pomineme-li rozdíl ztrát v mezinápravové spojce a mezinápravovém diferenciálu)
no len mam pocit ze ten moj 6kvalt je kratky ako tvoj 5kvaltgoes píše:ee, mam jen 110, ale tvuj vykon kompenzuje ve spotrebe muj 5ti kvalt
zase ten scout je ale vysoky, takze tam to asi hodne rastie s rychlostou
nemas pravdu u haldexu ci xdrive jsou ztraty o to vetsi o co vice spina spojka a meni svou viskozitu. Proste realne receno u trvale 4kolky ti stoupne spotreba o 1 litru u haldexu ci xdrivu treba o 2-10 dcl dle toho jak moc je sepla spojka. Nicmene ani haldex a ani xdrive nic trvaleho nema. Never vsemu co ti napise PR oddeleni automobilky.pavproch píše:nenechám... hele nejde mi tady o princip fungování 4-hrabu, jde mi tady o spotřebu... jak je mi známo, 4-kolky všech konstrukcí mají větší spotřebu díky větším setrvačným hmotám a větším odporům... pokud na každé kolo jde nějaká část výkonu (a je jedno, jestli přesně 25% na kolo jako u quattra nebo něco málo více či méně % - podle verze haldexu nebo x-drivu, ale prostě tam část výkonu jde "trvale", čili jic se neroztáčí ani nezastavuje) tak ani setrvačné hmoty ani odpory se jaxi nemění, čili spotřeba čtyřkolky takové nebo makové bude plus/mínus stejná (pomineme-li rozdíl ztrát v mezinápravové spojce a mezinápravovém diferenciálu)
@kubeek ref cx: jo, to je pravda, už sem to tu někde psal, že při ustálené rychlosti dálničního limitu žere brambor (nižší stavba, lepší cx) míň než skautík i když je těžší a má o dva hrnky víc....
@goes: a můžeš mi vysvětlit, jaký je rozdíl mezi zvýšením spotřeby díky quattru o jeden litr a díky haldexu o 10dcl?
@goes: a můžeš mi vysvětlit, jaký je rozdíl mezi zvýšením spotřeby díky quattru o jeden litr a díky haldexu o 10dcl?
to hej, mi to toci cca 3200 rpm pri 120 kmh na petku. na petku proste cca 40 kmh na 1050 otacek.kubeek píše:no len mam pocit ze ten moj 6kvalt je kratky ako tvoj 5kvaltgoes píše:ee, mam jen 110, ale tvuj vykon kompenzuje ve spotrebe muj 5ti kvaltale spotrebou som celkom prekvapeny, cakal som okolo 10
zase ten scout je ale vysoky, takze tam to asi hodne rastie s rychlostou
zadny rozdil tam neni 1 l mas 10 dcl, rozdil je v tom, ze ta 4kolka to zere konstatne, ten haldex ne, ten ve stavu kdy nespina zere treba jen o 2 deci vice, kdyz je seply naplno tak bere treba 1 l navic. ale to plne sepnuti je jenom vyjimecne... stejne jsou mechanicke ztraty na zadnim diferaku a neco malo pak na kardanech apod. to bude stejne a bude to treba ty 2 deci zakladu, ale ten zbytek je u trvale stabilni a u haldexu lita tam a zpet dle sepnutipavproch píše:@kubeek ref cx: jo, to je pravda, už sem to tu někde psal, že při ustálené rychlosti dálničního limitu žere brambor (nižší stavba, lepší cx) míň než skautík i když je těžší a má o dva hrnky víc....
ale protoze uz nectes text a nepremyslis nad nim a jenom se chces hadat, tak debatu o pohonech v tomto vlakne koncim.
goes: gps alebo tacho? zajtra to pozriem ale podla mna mam tie iste otacky