Hon na piráty
Moderátor: řidičBOB
- ultima ratio
- Letec
- Kontaktovat uživatele:
Re: Hon na piráty
O tvůj názor nejde, jde o to, že já mám stejný názor jako soudy, proto nemohu být vedle. 

- ultima ratio
- Letec
- Kontaktovat uživatele:
To si myslíš, protože tomu nerozumíš. 

pjando, co tam děláš? Přikryj ho už konečně pod deku 

Audi S4, 3.0TFSI quattro 245kW (333k)
"Zpřísňování trestů je jen marným pokusem omezených hlav, terorem si vynutit úctu k zákonům." (Rousseau)
- jsem slušný řidič s čistým bodovým kontem
"Zpřísňování trestů je jen marným pokusem omezených hlav, terorem si vynutit úctu k zákonům." (Rousseau)
- jsem slušný řidič s čistým bodovým kontem

- ultima ratio
- Letec
- Kontaktovat uživatele:
Proč? Za to že mám pravdu? 

- ultima ratio
- Letec
- Kontaktovat uživatele:
Tohle přirovnání je ovšem vedle jak ta jedle. Úmysl byl u soudu prokázán v obou případech, jinak by nemohl soud v obou případech dospět k závěru, že se zločin stal. Úmysl má sice opravdu dvě roviny, tu horší přímou, kde pachatel "chce" a tu lepší nepřímou, kde pachatel "ví a je srozuměn". Lacina ovšem nebyl odsouzen za tu horší rovinu úmyslu, u soudu nebyl prokázán jeho přímý úmysl, byl prokázán pouze úmysl nepřímý dle § 15/1b) tr. zákoníku, jak je to i uvedeno v rozsudku. Tvoje přirovnání je tedy úplně mimo.ExFun píše:Ale no tak.
Zatímco u Laciny soud vzal za prokázané, že měl úmysl a cíleně najel do Mazdy. U CH takový úmysl v takové příčinné souvislosti neshledali.
Pokud to převedu do jiné podoby- je to jako by v prvním případě si člověk vzal zbraň a cíleně šel někoho zabít, a v druhém případě se ožral a v ožralosti začal z blbosti střílet a přitom někoho trefil.V prvním případě to chtěl udělat, v druhém to udělat nechtěl a z blbosti se stalo.
Neříkám, že s rozhodnutím ohledně Laciny souhlasím.

§ 15 tr. zákoníku
Úmysl
(1) Trestný čin je spáchán úmyslně, jestliže pachatel
a) chtěl způsobem uvedeným v trestním zákoně porušit nebo ohrozit zájem
chráněný takovým zákonem, nebo
b) věděl, že svým jednáním může takové porušení nebo ohrožení způsobit,
a pro případ, že je způsobí, byl s tím srozuměn.
(2) Srozuměním se rozumí i smíření pachatele s tím, že způsobem
uvedeným v trestním zákoně může porušit nebo ohrozit zájem chráněný
takovým zákonem.
U_R nehodlám tady vést s tebou, právním analfabetem, žádnou právní debatu. Tebe učit právo rozhodně nebudu. Příměr byl, aby tady ostatní pochopili, v čem je mezi těmi případy podstatný rozdíl. Je ale zábavné zjistění, že máš ze mě takový strach, že celou noc vymýšlíš a hledáš, na čem bys mě "nachytal". Zřejmě se mi daří podkopávat ti tvé vlastní iluze o právní erudici. Tak šup, místo oblažování svými fantasmagoriemi utíkej strážníkům připravit nějaký pamflet a nezapomeň přidržet dveře.
Back to basics.
Příčina -> následek
Příčina -> následek
- ultima ratio
- Letec
- Kontaktovat uživatele:
Ale no tak. Proč ty zbytečné invektivy? Já to chápu, že je pro tebe trestní právo španělskou vesnicí a rád ti poradím. V Lacinově případu opravdu nebyl prokázán úmysl přímý, byl prokázán pouze úmysl nepřímý, tak jak je to i uvedeno v rozsudku, jinak by se trest pohyboval také spíše v horní polovině trestní sazby a ne v té spodní.

Taky se mi zdá, že nadešel čas.Weeper píše:pjando, co tam děláš? Přikryj ho už konečně pod deku