http://www.parlamentnilisty.cz/parlament/208128.aspx
I k tomu má Schwarz výhrady. „Podívejte se, spousta lidí tady také přišla o práci, jenže rozdíl je v tom, že bílá rodina, když ztratí práci, tak je z toho nešťastná a práci najít chce. To nelze ale říct o Cikánech. Já jsem dal šanci 26 Romům a musel jsem je hledat skoro rok. Nakonec mi zůstali čtyři, kteří jakž takž pracují, ostatní byli líní, vymýšleli si úrazy a výmluvy, proč nepracovat. Podle mě už stát v politice zaměstnanosti dělá dost a přijde mi zbytečné vyhazovat další peníze na ty lidi, kteří pracovat nechtějí,"
Jak to? Vždyť říkají, že chtějí pracovat a my je diskriminujeme.
Schwarz souhlasí s požadavkem na zavedení Centrálního rejstříku přestupků. „Jeden Cikán ukradne něco v Mostě, pak zase jinde a dělá to tak, aby to byl jen přestupek. Kdyby se to ale sečetlo, bude to trestný čin a tak by to mělo být," uvádí pro ParlamentníListy.cz šéf mosteckých strážníků.
To je rasistické a diskriminující.
„To máte těžké. Cikáni říkají: ´gádžové nám nedají práci´. A víte, že se těm gádžům, tedy nám, nedivím? Manželka je starostkou Lomu. Tam jsme dali práci Cikánům, aby posekali trávu, a oni nám hned ukradli sekačky. Já když jsem dal práci Cikánovi, tak ten zase dokonce přitom vařil drogy. Zásadním problémem je výchova v rodině. Mě naši vedli k tomu, abych se nepotuloval do noci, dělal úkoly do školy, myl se, byl slušný. Zatímco Cikáni se chlubí tím, že přepadnou starou babičku a předhání se v tom, kdo déle seděl v base. To je u nich příklad hrdinství," zlobí se Schwarz.
Co na to pan Bílý?