Zimní/letní? Už máte přezuto?

Když se chcete ponořit do nitra...
Odpovědět
abgx1
Letec

Re: Zimní/letní? Už máte přezuto?

Příspěvek od abgx1 »

mattonecz píše: ↑dnes, 09:58 To je podezrely docela. Jaky je srovnání s letnakem? A jaky je po 10/20/30/40k km. Podle teto tabulky by byly zimaky k nicemu. Samozrejme je treba 5.6-luna brat s velkou rezervou. Ja uz to zrusil a bavim se s opusem
Zrovnanie s letnymi je smutne, v zakrutach sa to este snazi pripominat letnu, ale na plnych brzdach v teple sa to sprava ako zimaky...

Na prechodne obdobie ked je v jari 20°C super, ale v lete ti bude smutno za letnymi(ale to plati len pre autoforum jazdecku bublinu)

Zatial len vector 4 seasons gen3 som zjazdil na 2mm... na suchu im to pomohlo, na hlbsej vode uz plavali a na snehu to slo ako zjazdene zimaky...

Ale ano, myslim si ze pre 90% ludi su zimaky horsia volba ako celorocne.
____

Rozmyslam co tuto zimu vezmem na proace city verso, 205/55 r17... nech je to co najlepsie na suchu a nech dlho vydrzia(to auto extremne zerie pneumatiky)

Asi to skonci s allseasoncontact 2
tommas
Pan Řidič

Re: Zimní/letní? Už máte přezuto?

Příspěvek od tommas »

Ty Pirelli SF3 mám na Golfu od loňského podzimu. Jak už jsem tady zmiňoval dříve, zaskočila mě hloubka dezénu, když byly úplně nové (6.8mm).

Aktuální stav po nějakých 22000 km, 5.2mm vepředu a asi 5.4 vzadu. Takže druhou zimu a druhé léto dají.

Jako obecně musím říct, že v létě a těch vedrech mile překvapily, čekal jsem to daleko horší. Pro mě je hlavně důležité, že na mokru se chovají opravdu skvěle, protože to jsou obvykle podmínky, ve kterých jezdím minimálně polovinu roku. Samotný sníh - no moc jsem ho nepotkal, ale když už tak to bylo cajk. Spíše se uvidí tuhle zimu, když už je nějaký vzorek fuč.

Co mě na nich akorát sere je, že jsou hlučnější, dalo hodně zabrat je vyvážit ( podařilo se až na potřetí) a průměrná spotřeba o nějaký třičtvrtě litr vyšší.
MG ZR MK2 105 - už není
Opel Astra J ST 1,7 CDTi - už není
Mazda 6 Wagon 2018 2,5 G194 - už není

VW Golf Alltrack 2022 2.0 TSI 4Motion
Odpovědět