Mobilní telefony a vše okolo mobilních komunikací

Volné diskuse na libovolná témata...
pavproch
Letec

Re: Mobilní telefony a vše okolo mobilních komunikací

Příspěvek od pavproch »

Tak vyřešeno, opět ta sfiňa geront. Chjo no.
Milos píše:Ta nižší výdrž telefonu Hammer Bow LTE bude s největší pravděpodobností způsobena kombinací více faktorů a nejen rozdílností spotřeb v sítích 2G a 4G. Hammer Bow LTE má totiž jiný výkonnější procesor a větší paměť, možná třeba i displej bude mít vyšší svítivost a spotřebu, takže i když telefon nic nedělá, tak spotřebovává více energie. Na druhou stranu má Hammer Bow LTE nižší spotřebu při volání, takže vydrží telefonovat více hodin, viz. výdrže co uvádí výrobce:
Hammer Bow Plus - pohotovostní doba 240h, doba hovoru 5h
Hammer Bow LTE - pohotovostní doba 204h, doba hovoru 8.5h
pavproch píše:Díky.
Kurafiks, to mě fuckt nenapadlo, podívat se NATOhle do specifikací obou, kuju. Holt geront, co už úplně ztratit ostražitost a fšímavost.
Stáří NENÍ pro sraby, ale já srab sem. A geront k tomu.
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

Tak, mám (zřejmě, asi) první větší stížnost na VoLTE (4G) od kyslíkáren a růming. Neska ráno při brmbrmbrm sem zajel i do SK (kousek), silent mobil v kapse, zřejmě ale chytil růming v SK na obě SIM a .... už ho (asi) nepustil ani při návratu a pobytu v domácí síti v CZ = od návratu ráno mi ukazoval velmi slabý signál (já si blbě myslel, že sa "vrtají" v naší BTS, ukazoval nula až jedna čárka ze čtyř, źatímco indy mám doma signál 4/4), neukazoval ale že je v růmingu (neukazuje to nigdy) a od rána sežral 50% baterky + v deset semi svěřil pilot pepelky, že semi nemoh dovolat. Až fčíl sem zistil, že drahá i juniorka mají na svých ajfonech od rána pořád signál 4/4, taxem to svoje heblo on/off a už mám taky 4/4.
Nebylo to poprvé, co sem takle byl s tím LTE Bow+ na chvíli v růmingu ale tohle udělal poprvé (že se při návratu do domácí sítě k ní nepřihlásil). Musím to vysledovat/vygůglit esli to je nějaký růmingový bug v LTE nebo nedejbůch ftom mojem tlačítkovém heblu to byla vis major nějaká neopakovatelná nahodilost, 2/3 G síť mi tohle ale ešče NIGDY (od 1998 nebo odgdy mobil mám) neudělala. Wtf?
Nestalo se Vám to někomu s LTE taky?
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

Gůgl nepomáhá, AI asitent mě odmítnul, oslovil sem teda živého člověka z O2, až/esli sa mi ozve (prozatím dycky ozval), taxem písnu jejich stanovisko (sem mocně zvjedaff, jaké bude).

EDIT: Tak má dofču, futerý by ale měl být. Sem zvjedaff...
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

MgX píše:Já ještě doplním, že s podobným problémem se setkalo, co vím, více lidí.
Ufff, kuju moc, sice zaobaleno do patronizujíco tekstu (nejsem Tvoje nezbedné děcko!), ale i dybych už žádnou odpo z o2 nedostal, (já sito myslél a fčíl už) vím/tuším odkud vítr fouká = generický bug ve VoLTE.
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

Tak odpověď od živého člověka z O2:
Skutečnost, že po restartu telefonu došlo k okamžitému návratu do domácí sítě, obnovení plného signálu, spíše naznačuje problém na úrovni registrace zařízení v síti než trvalou závadu.
V tuto chvíli však nevidím důvod k obavám, že by šlo o systémový problém služby VoLTE.
Děkuji za upozornění a v případě opakování situace mi prosím dejte vědět.
Budu to sledovat, uvidím. Bohužel ftom mojem heblu nelze zapnout pouze 4G (samostatně), nabízí jen 4G a automaticky 2G v případě nedostupnosti 4G, ftom taky může být háček.
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

Mám zase jednu zvědavou otázku:

Začnu ale napřed vysvětlením: Svůj noťas dokuju asitak 90% času a k tomu doku+velkému monitoru (aby NATO geront viděl) jsem v práci i doma míval bezdrát klávesnici a myšku (vše prDell = dok, monitor, myš i klávesy). V práci s tím bezdrátem nebyl vůbec žádný problém (připojení do fernetu skrz wifi), doma ditto. Když ale wifi vypadla, používal sem USB GSM data stick a až do ca 2020 (2/3G) s tím nebyl taky problém. Potom ale nastala změna u o2 z 2/3G na 4G a problém začal - bezdrát myška i klávesnice začaly nahodile vypadávat resp. blbnout (chvíli reagovaly, chvíli ne). Taxem musel doma přejít na USB drátovou klávesnici i myš a bylo po problému. A neska sem musel totéž udělat (= narychlo koupit) i u sebe v ta3, abych vůbec něco napsal a namyškoval.

Otázka na znalejší: Je možné, že ten bezdrát je rušený právě tím 4G datovým tokem? (Zatímco dřívější data přes 2/3G ho nerušily?)
....ale ftomhle sem absolutní laik (holt strojař, co se elektriky bojí)
mattonecz
Letec

Příspěvek od mattonecz »

ne
2022 Audi A4 Allroad 40TDI 150kw
ex :( 2022 Audi Q5 50TDI 210kw
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

Dík. Tak to teda už vůbec netuším co to fčíl ruší a dřív nerušilo. Ale vyřešeno těma USB drátovýma heblama.
mattonecz
Letec

Příspěvek od mattonecz »

toho asi nerusi nic jen je to bud shit nebo uz je to stary nebo slaba baterka nebo blbne ovladac atd atd. me se moje shit genius mys obcas taky odpoji a jen vyndam a zandam usb a pripoji se no. mozna lepsi mit bluetooth mys/kb co se pripoji primo pres bt notebooku
2022 Audi A4 Allroad 40TDI 150kw
ex :( 2022 Audi Q5 50TDI 210kw
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

Díky, baterkama to na 100% není (dneska nové), ale právě sem si pokusem ověřil, že to těma LTE datama je - vypnul sem ten stick, odpojil drátové a zapojil bezdrát a vše fungovalo normálně, zapnul sem ten stick a v okamžiku, kdy se na něm rozsfítila modrá (= připojeno) zase ani ťuk. Ale to je jedno, už zase datlím a myšuju skrz drát a bezdráth už je fkoši/popelnici. Vyřešeno.

Btw, před pár lety sem (poblouzněn "moderností" bezdrátu) zkoušel i BT sluchátka via mp3 player a hned to zase vyhodil pro absolutní nespolehlivost BT přenosu. Ale je to už pár let, dneska je to možná stabilitou už jinde (já to ale ani tak zkoušet nehodlám).
Odpovědět