Rychlodotazy

Volné diskuse na libovolná témata...
Odpovědět
Stepan
Letec

Re: Rychlodotazy

Příspěvek od Stepan »

HM: Pry se obejdu jenom s jedním členem této svaté trojice. Takže panely.
abgx1 -> 300m2 mi to vyšlo:D Podlahu počítám dlažbu.
A konkrétně jsem si porovnaval zateplenou 38cku, kterou mi tlačil projektant, vs klasickou 50tku. Ten rozdíl v hodnotách mi uz přijde zanedbatelnej. Narozdil od toho cenového. Místo na desce me netrápí.
black on black, petliter, jebem na too :ar!
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

HondaMan píše: včera, 19:56 To ti někdo schválí barák bez rekuperace, panelů a tepelka?
Ano, já, moje 3/4, junior i juniorka.
Stepan píše: včera, 17:38Všechny ty tepelný čerpadla, rekuperace, klimatizace a podobný kulišárny mi připadají jako snake oil, kterej se mi bude akorát srát.
Přesně jak píše štepán - sou to zbytečné číčoviny + IMHO zateplení je cesta do shnilých pekel = fšude samej mikrob - NEVEREVER!

Klima: Před milleniem ešče bývala normální česká léta = klima tehdy nebyla třeba, neska už by sa šikla (na pár dní vlétě, dyž je sahara), ale bourat quli toho do zdí nebudu.
Stáří NENÍ pro sraby, ale já srab sem. A geront k tomu.
Stepan
Letec

Příspěvek od Stepan »

Von HM mysli na stát a příslušné orgány.
Dneska v tomhle kontextu neplatí můj dum, můj hrad a stavbu domu musíš řádně konzultovat s prislusnymi orgány, zejména prave v oblasti energeticke narocnosti. Plus treba vodohospodarstvi, jak si poradíš s destovkou :-) Vlastne, člověka tvého razeni, by z toho ve filozoficke rovině asi mrdlo.
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

Jo, já vím, zaplaťpanbu sem stavěl v minulém tisícíletí gdy ten uhnijní zelezmrd ešče tak moc neprudil. Přeju příjemnou zábavu s ním a jeho vynucenými nechtěnými následky.
Stáří NENÍ pro sraby, ale já srab sem. A geront k tomu.
abgx1
Letec

Příspěvek od abgx1 »

Este jednu vec by som zvazil, ci chces pouzivat tehlu a nie porobeton :D

Riesim hlavne z hladiska elektriky a technologii niekolko domov rocne a tehla mi nedava zmysel:

-Ako su v nej dutiny, tak v stene vznika kominovy efekt. Asi na vsetkych tehlovych domoch fuci cez zasuvky a vypinace.

-Na steny sa dnes pouziva minimum malty, tie tehly nedrzia :D Je bezna vec ze ked do stredu steny zacnem buchat kladivom, tehla sa nerozbije a ale odide von.

-tazko sa s nou pracuje, robit elektriku do tehly je proste narocnejsie, drahsie... to.iste vsetky ostatne profesie co pridu. Taktiez samotna stavanie stien je pomalsie

A nejak tam nevidim ziadnu vyhodu.

Tych 300m2 to je jedno poschodie alebo 2? :D
Stepan
Letec

Příspěvek od Stepan »

Jedno, beru to jako uzitny metry z projektu. A nebyl to nejakej cíl, proste jsem si caral co vsechno chci a takhle mi to vyšlo.
Pozemek mam dostatecnej, je to lepsi pro pozici domu vůči zástavbě a čistě ze subjektivních důvodu je pro me pohodlnejsi vylejt velkou desku nez delat druhý patro. Právě vzhledem k tomu kde ten barák je, a co je okolo, ani nemam blbej pocit ze mi nekdo bude chodit "za oknem".

O kominu mi nekdo rikal :D na druhé straně se hned dozvíš ze porobeton praská... Imo je to jako se vším, 100:0 neni nic a musíš si to dokurvit svym vlastním rozhodnutim, abys s tim uměl zit.
Brus
Letec

Příspěvek od Brus »

když zapnu digestoř, tak je cítit jak fouká ze zásuvek :D příští barák postavím jinak, jen ještě nevím jak
Pravda vyděsí
mattonecz
Letec

Příspěvek od mattonecz »

Stepan píše: dnes, 04:27 HM: Pry se obejdu jenom s jedním členem této svaté trojice. Takže panely.
abgx1 -> 300m2 mi to vyšlo:D Podlahu počítám dlažbu.
A konkrétně jsem si porovnaval zateplenou 38cku, kterou mi tlačil projektant, vs klasickou 50tku. Ten rozdíl v hodnotách mi uz přijde zanedbatelnej. Narozdil od toho cenového. Místo na desce me netrápí.
A 38 porotherm plus 15-20 zatepleni? To je asi jeste jinde ne
Aspon cenove teda
2022 Audi A4 Allroad 40TDI 150kw
ex :( 2022 Audi Q5 50TDI 210kw
Odpovědět