Nějakou dobu jsem teď jezdíl S kládou v coupe, pjetiklíště káámo, V8 4.7 biturbo chápeš... Tak se podělím o dojmy. Je to ročník 2016, AMG paket, velux, noční vidění, sesle vepř s masáží, ventilovaný+vyhřejvaný a další kraviny. de fakto přesně to stejné auto jako tady v testu
https://www.autorevue.cz/test-mercedes- ... dokonalost
Nevím jestli tehdy byla jiná doba, nebo jestli to auto tak zestárlo, nebo autor článku v ničem extra do té doby nejel nebo snad se auta brutálně posunula od té doby..., ale nijak na mě nedýchlo to skvělé odhlučnění co je popsáno v článku. Špatné to není, ale úžasné taky ne.
Auto vypadá skvěle zvenku. Uvnitř je to za mě strašné. Nemůžu se zbavit cigan wáng dojmu.
Podvozek na vzduchu mi vyhovoval. V comfortu vše žehlil. Ve sportu bylo vše citit. Za mě ok.
Převodovka na dnešní poměry pomalá. V Ecu dohně rozvážná. Ve sportu lepší, dří vyšší otáčky a vždy se rozdíždí na 1čku. Eco na 2ku vždy. Na můj vkus nechával hydroměnič poměrně dluoho prokluzovat než uzamkne rychlosti. Když už se to prošlápne kick-downem tak to i celkem jede.
Distronik = to zaslouží poměrně palce nahoru. Oproti BMW je poměrně laxní a rozvážný. Celkem to k autu sedí.
Za mě jediné co je opravdu skvělé na tom autě je zvuk V8 a výfuku. Originál a brumlání připomíná americké V8.
Dlouhodobý průměr za 7kkm svítí 12.8l. Já s tím jezdil za 10.4 nejméně. A to znamená dálnici 120 maximum a nepředjiždět. Couračky po praze 15 klidná noha. Bez kolon samozřejmě. Jinak furt svítí 20.
Když to srovnám s M550i tak MB je jak z pralesa. March index má obrovskej, o tom žádná. Výfuk lepší MB. Vše ostatní válec M550i.