255/30R19 UHP-UUHP-semi - které?

Když se chcete ponořit do nitra...
Odpovědět
pavproch
Letec

255/30R19 UHP-UUHP-semi - které?

Příspěvek od pavproch »

pavproch píše:Já semi (Cup2) yezdim už několikátou rundu (zadní nevydrží ani celou jednu sezonu) a fčíl zrovna hledám adekvátní náhradu. Semi (kor s měkkou směsí) je o třídu inde (gripem) oproti UHP neb UUHP gumám (jezdím 99% dyž sucho na to 1% je to "semi").
m4Zlik = e89 Z4 30i 6MT vč. velmi krátkého diffu, po zahřátí furt redline = 225/35+255/30R19
Cup2 už skončili/přestali vyrábět = taxem pro fčíl skončil u P-Zero Sport (už je mám u Strnadla, brzo pudou na m4Zlika), krom ťamanů mi to ftomdle rozměru totiž nabídlo ze značkových UHP-UUHP jen Bridge Potenza Evo.
Nepřehlídnul sem někde něco? Nemá někdo ešče nějaký tip?
(Ať sem připraven, odhaduju, že nejpozději s koncem sezony aji ty Zera budou zralé na výměnu...)
Kuju předem.
Stáří NENÍ pro sraby, ale já srab sem. A geront k tomu.
Spectral
Mistr volantu

Re: 255/30R19 UHP-UUHP-semi - které?

Příspěvek od Spectral »

Ty Bridge Potenza Sport Evo jsou novinka a nikdo je tady asi ještě osahané mít nebude, ale nevypadají zle, na tvoje účely by mohly být fajn. Jinak jsi ovšem přehlédl dva vynikající kandidáty:
1) Již v jiných vláknech opakovaně diskutované Continental SportContact 7 (https://www.rajpneu.cz/pneumatika/255-3 ... ONTINENTAL)
2) GoodYear Eagle F1 Super Sport (https://www.rajpneu.cz/pneumatika/255-3 ... P-GOODYEAR)

Pro tvé ježdění bez trackdayů/okruhů bych ti doporučil spíše ty CSC7, protože GY Super Sport už je přece jen více okruhově zaměřená, tužší (méně komfortní), asi hlučnější, zrádnější na vodě... Ale na suchu a po zahřátí je velmi dobrá a dlouho odolává přehřátí (mimo okruh ji rozhodně nepřehřeješ).
:ar!
Eda
Mistr volantu

Příspěvek od Eda »

Neni moc co dodat, snad jen ze v tom rozmeru je porad jeste PS4S....bral bych pro tvoje pouziti CSC7, PS4S, GYSS v tomto poradi, klidne bych ale zkusil i ty bridge
M140i
Honda PCX
ex Civic 1.4i
ex e36 328i
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

Eda píše: stř 29 dub 23:22 Neni moc co dodat
BINGO! = o5... sem blb, rajpneu sem jaxi opoměl proštudit. Dík.
Píšu si je oboje do blbníku.
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

Kura, ta CSC7 teda vítězí na celé čáře nejen tady (ptal sem se i inde) = vezmu to fpotaz až to budu v druhé půlce léta řešit. Fčíl je ten prodejce, gde bych to chtěl koupit - páč "obrovská" sleva pro mě - má oboje "skladem" - CSC i GY - uvidíme jaký bude mít "stock" až to bude na pořadu dne.

Podotázka: Na konci léta budou přední Cup2 tak napůl zralé na výměnu tež (ale ešče na nich ca půlka dezénu bude, odhaduju), vzít či nevzít je k těm zadním taky (tj. fšechny 4 gumy stejná značka/typ)???

Btw, esli to nakonec budou ty Contíky, tak to bude zhruba ve stejnou dobu, gdy sem už rozhodnutý testovat je vzadu na daily (255/35 R18, kupuju je inde, páč firemní a tam mě ta sleva až tak nezajímá/nejde) = takže po 20 a více letech mé naprosté ignorace té značky je budu mít na obou brmbrmbrm současně.
Spectral
Mistr volantu

Příspěvek od Spectral »

Spousta lidí má nějaký pocitový problém s tím, když jsou na přední nápravě jiné pneu než na zadní; já k nim nepatřím. Je potřeba si uvědomit, že se tímto mixováním může změnit poměr přilnavosti přední a zadní nápravy, což ale nemusí být špatně - sám to u některých aut dělám záměrně, když mi nevyhovuje původní vyvážení auta.
Jinými slovy, přišla by mi škoda vyhodit jen napůl sjeté Cupy, takže bych nejprve přezul jen ten zadek. Minimálně zpočátku si ale dej pozor na to, že auto se může chovat odlišně. Cupy potřebují víc tepla na ideální přilnavost, takže za chladna pak může předek sedět hůř než zadek, to samé za mokra.
:ar!
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

Dík.
Já to budu mít z první ruky už od úterka: vepředu )trochu ojeté) Cup2, vzadu nové P-Zero Sport, tak uvidím, co to bude dělat za psí kusy.
Odpovědět