Onboard videa

Zajímavá automobilová videa z celého světa.
Odpovědět
GeneHawkins
Letec

Re: Onboard videa

Příspěvek od GeneHawkins »

abgx1 píše: včera, 18:24 Je to tak, za danych okolnosti sa cez vodorovne dopravne znacenie V13 "šikmé rovnobežné čiary" jazdit nesmie.
A to já si zas myslím, že vyhláška na něj vjezd při objíždění výslovně povoluje (respektive vyjímá ze zákazu).
Truck Daškam
Letec

Příspěvek od Truck Daškam »

A potkávali se s těmi, co to poctivě stáli a do levého jeli v legal místě a hrozně se rozčilovali, žes jim tam “vjel”.
To se rozčilovali pochopitelně oprávněně.
Já se taky ale bavím fakt o tom, když to vyloženě stálo (klidně minuta bez pohnutí kol) a že tam dotyčný projede normálně a ne že tam přilítne jak debil
Důvod proč se to dělalo nelegálně a bylo fajn to zlegalizovat bylo to, že ta stojící kolona tam nebyla nárazově, ale byl to skoro setrvalý stav
Na tenhle výkřik se ode mě očekává nějaká reakce?
Jo, vysvětlení. Chápu teda dobře, že PČR tam rozdává pokuty neoprávněně? Zkus se tam projet, poslat to do správka... a pak uvidíme. Jinak je výkřik do tmy to, co zde píšeš ty
A jestli chceš odvolat na objíždění, tak to je v tomhle případě hloupost
Chápeš to?
GeneHawkins
Letec

Příspěvek od GeneHawkins »

Neznám tu situaci a je mi fuk, takže nevím, proč bych k ní měl podávat nějaké vysvětlení.

Já se nechci na objíždění odvolávat, auto ve videu objíždělo.
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

ale ani při objíždění nesmí vjet na V13 ;-)
270kW
195kW
107kW
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

GeneHawkins píše: dnes, 12:24
abgx1 píše: včera, 18:24 Je to tak, za danych okolnosti sa cez vodorovne dopravne znacenie V13 "šikmé rovnobežné čiary" jazdit nesmie.
A to já si zas myslím, že vyhláška na něj vjezd při objíždění výslovně povoluje (respektive vyjímá ze zákazu).
že si něco myslíš, je fajn. Máš k tomu nějaký výklad dopravního značení V13? Já totiž našel jenom to, že se na něj nesmí vjíždět a zastavit.

EDIT: tak jsem to našel:
Vodorovná dopravní značka V 13 – Šikmé rovnoběžné čáry vyznačuje plochu, do které je řidič obecně zakázáno vjíždět nebo nad ni nákladem zasahovat.

Význam: Vymezuje prostor, který není určen pro běžnou jízdu, a slouží k usměrnění dopravy (např. oddělení jízdních pruhů, zvýraznění místa, kde se sjíždějí nebo rozjíždějí proudy vozidel).
Zákaz zastavení: Na ploše vyznačené šikmými rovnoběžnými čárami nesmíte zastavit ani stát, pokud to není nutné k objíždění, odbočování nebo přejíždění.
Výjimky: Vjet na tuto plochu lze pouze tehdy, je-li to nezbytně nutné k objíždění, odbočování nebo pokud to vyžaduje situace v provozu (např. při nehodě), pokud tím neohrozíte ostatní účastníky provozu.
Obávám se ovšem, že objíždění kolony, abych se dostal na začátek a všechny předjel, není nezbytně nutné ;-)
Podle tvého výkladu by se totiž dalo jezdit i BUS pruhem, jelikož ten má velmi podobnou výjimku, kdy do něj lze vjet.
270kW
195kW
107kW
abgx1
Letec

Příspěvek od abgx1 »

Neda sa nesuhlasit
Odpovědět