Onboard videa

Zajímavá automobilová videa z celého světa.
Odpovědět
abgx1
Letec

Re: Onboard videa

Příspěvek od abgx1 »

Truck Daškam píše: sob 18 dub 13:03 Ne, stálo by to tam úplně stejně, ne-li více. Plynulý zip je skoro utopie a funguje to jen vyjímečně.
Třeba sjezd z Jižní spojky směr D1 probíhá ve dvou pruzích a následně se sbíhají do jednoho. A přesně v tom místě se to zastavuje.
Kdyby tam udělali jen jeden pruh, kolona by byla plynulejší
Zaujimavy nazor, nemám dalsie otazky.
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

S tímto dopravním inženýrem v monterkách, je zbytečná diskuze…
270kW
195kW
107kW
M.Z.
Letec

Příspěvek od M.Z. »

:D občas na něj náhodou narazím i na fcb a je to jak přes kopírák...
GTS 992
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
Vito 124
Lachende Bestien
Letec

Příspěvek od Lachende Bestien »

Je pravda, že při řazení do dvou pruhů by se zkrátila kolona před odbočením, a pokud tato díky své délce blokuje nějaký předchozí připojovák, rozhodně to plynulosti nepřispěje.
Problém nejspíš bude v nepříliš pozitivních zkušenostech řady řidičů s (ne)fungováním "zipu" - proč by se taky jinak všichni nacpali do pravého, teda asi ještě kromě stádovitosti a la "poďme všici spolem za tým prvým volem".
Osobně jsem to po pár nepříjemných čekáních v levém ve většině podobných případů pro jistotu řešil taky co nejdřívějším zařazením se do pravého, protože jsem se nechtěl spoléhat na to, že se mě milostpáni ignorující zip uráčí pustit v rozumném čase zařadit se do proudu.
M.Z.
Letec

Příspěvek od M.Z. »

V životě jsem neměl problém se zařazením z levého na konci zipu.
GTS 992
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
Vito 124
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Já naopak tyhle, co hodí blinkr 200 m před koncem pruhu a začnou se mi tlačit na čumák, s radostí nepouštím.
270kW
195kW
107kW
Truck Daškam
Letec

Příspěvek od Truck Daškam »

V životě jsem neměl problém se zařazením z levého na konci zipu.
Já taky ne.
Ale plynulý zip je prostě utopie - vždycky se ty rozestupy (at už v průběžném nebo končícím) pruhu tvoří těsně před řazením a tím se to zastavuje a je to místo, kde se ten špunt tvoří

Proč myslíš že NEJSOU běžně místa, kde se zipuje v rychlostech nad 60km/h?
To třeba funguje zpočátku na lanovém mostě - jenže pak se to tam začne kvůli nerozestupům rozesírat a přibrzdovat, do toho někdo zipovat nechce a "dá ještě jednoho", a už je tam kolona ve dvou pruzích a až k tomu sbíhání se poskakuje. Za sbíháním to pak normálně jede
Mimochodem přesně z tohodle důvodu bývá na laňáku pravý pruh nejrychlejší

Nebo jak máš ted od Barrandova na D0 ten nový připojovací pruh - vždycky se kolona tvořila na úrovni nájezdu od Barrandova, nyní se tvoří právě u konce toho připojováku.

Prostě je utopie, aby lidi udržovali rozestupy po celou dobu a dělají je brzdama až u sbíhání.
A ono na druhou stranu - když ten rozestup máš, tak velice často se ti tam někdo nacpe stovky metrů před sbíháním a ty pak (brzdama) ten rozestup děláš u sbíhání znova, pro ty, co jedou volným pruhem dál.
Začarovaný kruh
Chápeš to?
mattonecz
Letec

Příspěvek od mattonecz »

Lachende Bestien píše: sob 18 dub 23:16 Je pravda, že při řazení do dvou pruhů by se zkrátila kolona před odbočením, a pokud tato díky své délce blokuje nějaký předchozí připojovák, rozhodně to plynulosti nepřispěje.
Problém nejspíš bude v nepříliš pozitivních zkušenostech řady řidičů s (ne)fungováním "zipu" - proč by se taky jinak všichni nacpali do pravého, teda asi ještě kromě stádovitosti a la "poďme všici spolem za tým prvým volem".
Osobně jsem to po pár nepříjemných čekáních v levém ve většině podobných případů pro jistotu řešil taky co nejdřívějším zařazením se do pravého, protože jsem se nechtěl spoléhat na to, že se mě milostpáni ignorující zip uráčí pustit v rozumném čase zařadit se do proudu.
ty vole ty prece nejsi nejaka ovce co veri na kulatou zemi ale jako dement si postojis v pravym misto aby ses zazipoval jo :D

kdyz nekdo nechce nechat zipovat tak se tam proste naseru. samozrejme uz sem taky tento duel parkrat prohral. ono kdybysme se tukli tak je to furt moje vina
2022 Audi A4 Allroad 40TDI 150kw
ex :( 2022 Audi Q5 50TDI 210kw
Truck Daškam
Letec

Příspěvek od Truck Daškam »

Doplním, že u toho sbíhání (i kdyby se fakt řadilo střídavě jak má) platí efekt fantomovy kolony v obou dvou pruzích
- zde ta animace na začátku ve videu. Pak zkrácený rozestupy, od který se někdo musí řadit a prostě to nejede
Chápeš to?
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

TD: jistě, že ne vždy funguje. Vždy se totiž najde debil, co se sám rozhodne, kde platí zip…ne zřídka tvoje řidič kamionu ;-) A pak už je celá plynulost v hajzlu.
270kW
195kW
107kW
Odpovědět