Kdo má přednost?
Re: Kdo má přednost?
Já dyž při bmrbrm potkám nějakou takovou nejasnou dopravní situaci (= absolutně netuším, jaké ftomto diskutovaném přypadku - esli vůbec nějaké - řešení/vysvětlení je "řidičsky" správné), tak rači zastavím, nechám fšechny široko daleko odjet a paq až teprf yedu. (ne)Jistota je kulomet. Ale už na mě mockrát quli temu houkali.
Daleko víc mi vadí opačný křišťálově jasný přypadek: Zcela jasně definovaná "hlavní" zatáčí doleva, rovně je vedlejší (obě vyznačeny svislými značkami) a přesto semi NATOm místě (vysoko v horách) už milionkrát stalo, že ač na té (zatáčející) hlavní, musel sem dávat přesnos těm co jeli rovně. Fuck.
Daleko víc mi vadí opačný křišťálově jasný přypadek: Zcela jasně definovaná "hlavní" zatáčí doleva, rovně je vedlejší (obě vyznačeny svislými značkami) a přesto semi NATOm místě (vysoko v horách) už milionkrát stalo, že ač na té (zatáčející) hlavní, musel sem dávat přesnos těm co jeli rovně. Fuck.
Stáří NENÍ pro sraby, ale já srab sem. A geront k tomu.
- GeneHawkins
- Letec
No, já nevím, co vlastně ten nápis "Přednost zprava" má v této situaci za význam. Jen takové nezávazné připomenutí. Důležitá je značka A 3 "Křižovatka - Značka upozorňuje na křižovatku, kde není přednost v jízdě upravena svislými dopravními značkami. V obci se užívá výjimečně, např. k upozornění na křižovatku, kde na rozdíl od svého předcházejícího průběhu již není pozemní komunikace hlavní a uplatňuje se zde ustanovení o přednosti v jízdě vozidel přijíždějících zprava."
Myslím, že tato značka nijak povinnost dát přednost při výjezdu z obytné zóny neovlivňuje, tudíž se nevylučují a platí to, co jsem napsal.
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Ta značka, kterou zpochybňuješ, je ovšem platná a používá se často. Dokonce i ve spojení se zónovým dopravním značením.
Stejně tak může značka křižovatka znamenat upozornění, že se jedná o křižovatku a dodatková tabulka upřesňuje, že na oné a všech dalších křižovatkách v té zóně, platí přednost zprava.
Nebo je možné říct, že pro tuto křižovatku ten nápis, který zpochybňuješ neplatí a potom ostatní křižovatky v zóně a no nebo ne?
Stejně tak může značka křižovatka znamenat upozornění, že se jedná o křižovatku a dodatková tabulka upřesňuje, že na oné a všech dalších křižovatkách v té zóně, platí přednost zprava.
Nebo je možné říct, že pro tuto křižovatku ten nápis, který zpochybňuješ neplatí a potom ostatní křižovatky v zóně a no nebo ne?
270kW
195kW
107kW
195kW
107kW
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
řidič, ať již přijíždí k té původní křižovatce odkudkoliv (i ten, z pohledu řidiče zleva), vždy mine tuhle DZ:
A když přijede k té křižovatce, tak má výhled tento:
270kW
195kW
107kW
195kW
107kW
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem dnes mluvil se známým, co nám ve firmě školí řidiče. Pracuje pro autoškolu, které majitel je zároveň advokát v oboru dopravy a tento známý je soudní znalec v oboru.
Značení označil za poněkud podivné, ovšem řešení je velmi jednoduché: jedna zóna končí dopravní značkou a druhá značkou začíná. Přednost zprava tedy platí a je zdůrazněna i vodorovným značením, čili hranicí křižovatky.
I kdyby tak ale na krásně nebylo, tak řidič z pohledu zleva, který přijíždí ke křižovatce neosazené dopravním značením, nemá dedukovat kdo a odkud vyjíždí, ale řídí se jízdě.
§ 22 odst. (2). Pro něj nic jiného v tu chvíli neplatí.
Značení označil za poněkud podivné, ovšem řešení je velmi jednoduché: jedna zóna končí dopravní značkou a druhá značkou začíná. Přednost zprava tedy platí a je zdůrazněna i vodorovným značením, čili hranicí křižovatky.
I kdyby tak ale na krásně nebylo, tak řidič z pohledu zleva, který přijíždí ke křižovatce neosazené dopravním značením, nemá dedukovat kdo a odkud vyjíždí, ale řídí se jízdě.
§ 22 odst. (2). Pro něj nic jiného v tu chvíli neplatí.
270kW
195kW
107kW
195kW
107kW
- Truck Daškam
- Letec
No nevím, ale jak tu už někdo psal, tak DZ A3 není příkazová, ale pouze výstražná
Takže já to spíše vidím tak, že vozidlo vyjíždějící z obytné zony dává normálně přednost všem a je pouze varován, že v oblasti je přednost zprava
Pokud by řidiče nemělo zajímat odkud kdo vyjíždí - tak to můžem přednosti zprava zrušit, protože při normální situaci budou na sebe koukat a to samé platí, když to nebude PK, ale pouze vjezd na PK
Takže já to spíše vidím tak, že vozidlo vyjíždějící z obytné zony dává normálně přednost všem a je pouze varován, že v oblasti je přednost zprava
Pokud by řidiče nemělo zajímat odkud kdo vyjíždí - tak to můžem přednosti zprava zrušit, protože při normální situaci budou na sebe koukat a to samé platí, když to nebude PK, ale pouze vjezd na PK
Chápeš to?
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Četl jsi, co jsem napsal?
Řidič, který přijíždí zleva, se musí řídit tím, co vidí. A vidí křižovatku bez dopravních značek, které by upravovali přednost. Takže má povinnost se řídit předností zprava.
Ale chápu, že řidič mixu je erudovanější, než soudní znalec, který vypracoval už stovky posudků k dopravním nehodám

Řidič, který přijíždí zleva, se musí řídit tím, co vidí. A vidí křižovatku bez dopravních značek, které by upravovali přednost. Takže má povinnost se řídit předností zprava.
Ale chápu, že řidič mixu je erudovanější, než soudní znalec, který vypracoval už stovky posudků k dopravním nehodám
270kW
195kW
107kW
195kW
107kW
- Truck Daškam
- Letec
Řidič co přijede zleva, vidí začátek obytné zóny a logicky vozidlo zprava z ní vyjíždí = má přednost.
Nachází se se v zóně s A3 a ta ho varuje, že se na křižovatkách (ne na výjezdech z místa ležící mimo PK, ne na výjezdech z obytných zón) uplatňuje přednost zprava
Pokud se chceš odkázat na tohle: nemá dedukovat kdo a odkud vyjíždí,
Tak v tom případě musí dle toho výkladu dát přednost i vozidlům, co vyjíždí v té zóně i z účelové komunikace označené B1 - což se asi shodnem, že je kravina
A pořád platí, že značka A3 je výstražná, ne příkazová. Žádná nová povinnost z ní neplyne
Každopádně známého pozdravuj, klidně bych s ním na tohle téma dal řeč
Nachází se se v zóně s A3 a ta ho varuje, že se na křižovatkách (ne na výjezdech z místa ležící mimo PK, ne na výjezdech z obytných zón) uplatňuje přednost zprava
Pokud se chceš odkázat na tohle: nemá dedukovat kdo a odkud vyjíždí,
Tak v tom případě musí dle toho výkladu dát přednost i vozidlům, co vyjíždí v té zóně i z účelové komunikace označené B1 - což se asi shodnem, že je kravina
A pořád platí, že značka A3 je výstražná, ne příkazová. Žádná nová povinnost z ní neplyne
Každopádně známého pozdravuj, klidně bych s ním na tohle téma dal řeč
Chápeš to?