Přiznám se, že mně se to rozdělení barev na dvě poloviny taky nelíbí (tedy se shodnu s TD). Už jsem několikrát viděl (naposledy minulý týden) policejní Scalu, která ke mně stála bokem (levým), tudíž jsem viděl jenom blikající červenou, po modré ani stopa. Člověku tím pádem tak rychle, automaticky, podvědomě nesepne, že je to VRZ, to mám v hlavě zatím zafixováno na modrou barvou, případně kombinaci modré a červené. Ale u té červené se na to prostě musím zaměřit a věnovat tomu pozornost - je to záležitost chviličky, ale prostě to není intuitivní. Blikající červené je od brzdovek všude plno, modrá byla specifická. Ne že bych bez toho nemohl žít, ale považoval bych za vhodnější, kdyby ty majáky prostě na všechny strany střídaly obě barvy. Stejně jako TD se domnívám, že to není tak nesplnitelný požadavek, stačilo by chtít a toto požadovat.
Btw, zatímco zbytečně rozsvícené mlhovky mě povětšinou nechávají v klidu, tak ty moderní LED blinkry utopené v zadních koncových světlech/brzdových světlech (dokonalým příkladem iX3, ale trpí tím i další auta) považuji za stupiditu, která nikdy neměla projít homologací - ten blinkr v té červené úplně zaniká.
Onboard videa
- Truck Daškam
- Letec
Re: Onboard videa
Spectral: Ano, to je přesně to o čem píšu.
No mě se celkově nelíbí dynamické blinkry.. Úplně nejhůř je na tom BMW, kde se nerozsvěcí jako linka, ale celej postupně se rozsvěcí a zhasíná..
A u nějakýho auta jsem viděl opak - naráz se rozsvítil a dynamicky se zhasl. To bylo fajn. Takhle to snad má Mazda, ale zase je to zabitý maličkým blinkrem
No mě se celkově nelíbí dynamické blinkry.. Úplně nejhůř je na tom BMW, kde se nerozsvěcí jako linka, ale celej postupně se rozsvěcí a zhasíná..
A u nějakýho auta jsem viděl opak - naráz se rozsvítil a dynamicky se zhasl. To bylo fajn. Takhle to snad má Mazda, ale zase je to zabitý maličkým blinkrem
Chápeš to?
Re: Onboard videa
Koukám, že jsem to napsal jak vožralej. Pominu-li překlepy, tak hlavně jsem chtěl zdůraznit malé LED blinkry nalepené na ta koncová/brzdová světla. V záři brzdovek pak ten pidi-blinkr není vidět.