Pneu koutek
Re: Pneu koutek
Dík za osvětu o novinkách, až v létě / napodzim - záleží kolik teho letos najedu, bude mít m4Zlik zase sjeté Cupy2 vzadu, tak by to (pokud je teda budou dělat v 255/30R19) mohla být ?levnější? alternativa k nim.
Ref EVO v ozn. - jen aby to nebyl zase takový zmar/průser z inovace jako ty zimní Pirelky (bez ozn. EVO), co sem na ně nedávno tady plival...
Ref EVO v ozn. - jen aby to nebyl zase takový zmar/průser z inovace jako ty zimní Pirelky (bez ozn. EVO), co sem na ně nedávno tady plival...
Stáří NENÍ pro sraby, ale já srab sem. A geront k tomu.
Cup2 vs. 4S. Rychlé okresky, okruh nepředpokládám. O peníze, respektive poměr cena vs. výkon, vůbec nejde. Zajímá mě jenom maximální výkon
Cup2 předpokládám výrazně lepší na suchu.
Na mokru jak? Nechci být vůbec omezován počasím, když se mám chuť projet, tak chci jet. Je to aspoň stejný jako 4S, nebo výrazně horší?
Jsou vlastně na suchu o tolik lepší, aby to stálo za to, o co jsou na mokru asi horší?
Jak moc je to vážný s tím zahříváním CUPů? Dá se počítat, že "než se vohřeje motor, tak jsou OK i gumy"?
Cup2 předpokládám výrazně lepší na suchu.
Na mokru jak? Nechci být vůbec omezován počasím, když se mám chuť projet, tak chci jet. Je to aspoň stejný jako 4S, nebo výrazně horší?
Jsou vlastně na suchu o tolik lepší, aby to stálo za to, o co jsou na mokru asi horší?
Jak moc je to vážný s tím zahříváním CUPů? Dá se počítat, že "než se vohřeje motor, tak jsou OK i gumy"?
black on black, petliter, jebem na too 
Já mám přímé srovnání Cup2 (19" stagg m4Zlik) vs. PS4 (bez S, 18"stagg brambor2)"
Přesně jak píšeš, na suchu cupy o parník lepší, v hluboké vodě ps4 excelentní (opravdu EXCELENTNÍ).
Nevím co furt fšichni řešíte zahřívání pneu - v životě sem nic takového nikdy nepozoroval.
Přesně jak píšeš, na suchu cupy o parník lepší, v hluboké vodě ps4 excelentní (opravdu EXCELENTNÍ).
Nevím co furt fšichni řešíte zahřívání pneu - v životě sem nic takového nikdy nepozoroval.
Nopozorovals to, protože nedokážeš dostat gumy na limit, samozřejmě chování zahřátých pneu, je zase jinde.
Na semislicku se musí provozovat opravdu ostrá jízda, jinak to nemá smysl na auto vůbec dávat, bohatě stačí kvalitní UHP.
Semislick poskytne opravdu největší rozdíl na brzdách a při ostrém přehazování zatáček. Jinak na okresky fakt stačí sportovní pneu.
Na denní ježdění i na vodě semislick není nejvhodnější, ani ne tak že by klouzal, ale vzorek je sjetý už na nové gumě
GTS 992
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
Vito 124
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
Vito 124
Taks mi ušetřil:)
Dneska sem na dílně u pana Komárka viděl spoustu skvělých věcí.
Ale zejtra zahajujem stavbu, tak jsem jenom zamack slzu a snad se to vydrží ještě chvíli neposrat
Dneska sem na dílně u pana Komárka viděl spoustu skvělých věcí.
Ale zejtra zahajujem stavbu, tak jsem jenom zamack slzu a snad se to vydrží ještě chvíli neposrat
black on black, petliter, jebem na too 
@MZ: Ano, i Fitipaldi ve mně už umírá....
Stepan: Souhlasím s Markem, že pro tvé použití je Cup2 zbytečný, ale místo PS4S bych na tvém místě vzal Conti SportContact 7. Jsou ve všem kromě komfortu a výdrže o vnímatelný kousek lepší. Na vodě výborné, na suchu výborné, skvělá na daily, použitelná i při lehčím trackdayi, takže na okreskovou palbu velmi fajn.
Budu mírně nesouhlasit: UHP a semislick na suchu při ostřejší okreskové jízdě je IMHO zásadní rozdíl ve prospěch semislicku. Ale na daily bych semi nedal.
Ref daily (u mně brambor2) na 18" stagg: Já loni na konci letní sezony koupil na základě loňského testu UHP gum (ale 1. dubence letos teprve poprvé použiju) tyhle: Goodyear EAGLE F1 ASYMMETRIC 6 225/40 R18 a 255/35 R18 94Y.Sem zvjedaff na srovnání s Michelinama PS4 = byly hodně dobré, na hluboké vodě přímo EXCELENTNÍ, ale v tom testu 2025 ty GY vycházely ešče líp, taxem zvjedaff.
Ref daily (u mně brambor2) na 18" stagg: Já loni na konci letní sezony koupil na základě loňského testu UHP gum (ale 1. dubence letos teprve poprvé použiju) tyhle: Goodyear EAGLE F1 ASYMMETRIC 6 225/40 R18 a 255/35 R18 94Y.Sem zvjedaff na srovnání s Michelinama PS4 = byly hodně dobré, na hluboké vodě přímo EXCELENTNÍ, ale v tom testu 2025 ty GY vycházely ešče líp, taxem zvjedaff.
Mel sem MPSS, Cup2 a ted PS4S.
Sucho - Cup2 novej > PS4S novy > Cup2 jetej = PS4S jety, ten rozdil ciste v gripu neni tak velkej jak si lidi mysli a casem se dost srovna, vyhody rostou az na okruhu kde se projevi u Cup2 lepsi odolnost vuci teplotam, min vzorku (jak design tak i hloubka samotna) a tuzsi bocnice pak v presnosti a pocitu z rizeni. PS4S tam ma takovej character zimni gumy oproti Cup2
Mokro - tady vede PS4S a to ani ne tak moc gripem samotnym jako spis ciste hloubkou dezenu kdy Cup2 uz nova vypada jak sjeta PS4S, novej Cup v pohode ale jak se to trochu ojede tak aquaplaning hrozi driv v hlubsi vode. Kdyz neni stojici voda a je jen mokro tak je rozdil malej
Ja bych bral PS4S pokud by nebyl Spotcontact 7 v tvym rozmeru, ten je ted asi nejelpsi mimo semi.
Sucho - Cup2 novej > PS4S novy > Cup2 jetej = PS4S jety, ten rozdil ciste v gripu neni tak velkej jak si lidi mysli a casem se dost srovna, vyhody rostou az na okruhu kde se projevi u Cup2 lepsi odolnost vuci teplotam, min vzorku (jak design tak i hloubka samotna) a tuzsi bocnice pak v presnosti a pocitu z rizeni. PS4S tam ma takovej character zimni gumy oproti Cup2
Mokro - tady vede PS4S a to ani ne tak moc gripem samotnym jako spis ciste hloubkou dezenu kdy Cup2 uz nova vypada jak sjeta PS4S, novej Cup v pohode ale jak se to trochu ojede tak aquaplaning hrozi driv v hlubsi vode. Kdyz neni stojici voda a je jen mokro tak je rozdil malej
Ja bych bral PS4S pokud by nebyl Spotcontact 7 v tvym rozmeru, ten je ted asi nejelpsi mimo semi.
M140i
Honda PCX
ex Civic 1.4i
ex e36 328i
Honda PCX
ex Civic 1.4i
ex e36 328i
Jaxem spal, Fitipaldi ve mně je asi gone, ale... odmyslím si styl jízdy, moje zkušenost je přesně opačná: Pocitově (netvrdím ale, že mám objektivní = měřitelnou pravdu) ty Cupy2 fungují /drží líp při venkovních teplotách do 20st a dyž je podmrakem než na letním slunkem rozpáleném asphaltě (to může být i 50-60st).