Zavřel bych stanice TK a pak flastroval řidiče za to, že nemaj provedenou technickou kontrolu. Mají prostě nejetV pohodě! Vždyť to nemají jal očistit! Co na tom, že jiného řidiče to může i zabít…
Řidiči, co to mají v ruce...
Moderátor: řidičBOB
- Truck Daškam
- Letec
Re: Řidiči, co to mají v ruce...
Chápeš to?
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Je to málo nebo hodně?
https://www.novinky.cz/clanek/krimi-mla ... .nexttoart
https://www.novinky.cz/clanek/krimi-mla ... .nexttoart
270kW
195kW
107kW
195kW
107kW
Bob: Z mého subjektivního pohledu úplně špatně, já bych řidiče netrestal vůbec, nebo jen symbolicky. Příčinou nehody bylo to, že kluk nedal přednost a vyjel z účelové cesty na hlavní. 122 nebo i 150 na okresce není žádná nemyslitelná rychlost a celá ta stupidní doktrína s tím, že pouhé vyšší překročení MPR má vést k přenesení viny z původce nehody, je naprostý nesmysl; toto má smysl jen tam, kde pro rozhledové poměry skutečně ten vyjíždějící řidič na začátku manévru ani nemůže vidět řidiče na hlavní. Pokud ho viděl a neodhadl rychlost, je to problém toho na vedlejší/účelové cestě, kdo neumí odhadnout rychlost.
Není potřeba mi připomínat, že soudy to vidí jinak; vím to, nesouhlasím s tím.
Není potřeba mi připomínat, že soudy to vidí jinak; vím to, nesouhlasím s tím.
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
No, 14 leté dítě asi nemá ještě takový odhad rychlosti… 150-170 není úplně nicotné překročení, navíc za snížené viditelnosti a nedostatečně osvětlený.
Nevím, no.
Nevím, no.
270kW
195kW
107kW
195kW
107kW
Já jsem vůči rychlosti velmi tolerantní a pokud by se nic nestalo, tak bych se uměl tvářit že 150 na 70 je s přimhouřením obou očí ok.
Jenže tady se stalo. Byť soud musí vycházet z rychlosti 122, tak i to je překročení o 75%. Cyklista za nedostatečnou opatrnost potrestaný je více než dost. Řidič by IMO neměl zůstat bez trestu. Výši trestu nekomentuji.
Ad věk cyklisty: Ve 14 už odhad máš velmi slušný. Smysly Ti fungují lépe než většině dospělých. Spíše to máš u (_!_). Vždyť má brzdy, tak ať zpomalí. Teď jedu JÁ!
Jenže tady se stalo. Byť soud musí vycházet z rychlosti 122, tak i to je překročení o 75%. Cyklista za nedostatečnou opatrnost potrestaný je více než dost. Řidič by IMO neměl zůstat bez trestu. Výši trestu nekomentuji.
Ad věk cyklisty: Ve 14 už odhad máš velmi slušný. Smysly Ti fungují lépe než většině dospělých. Spíše to máš u (_!_). Vždyť má brzdy, tak ať zpomalí. Teď jedu JÁ!
Illegal only when police there, police not there habibi everything legal.
Souhlas s HondaMan.
„Přidej výkon a budeš rychlý na rovinkách. Ale uber hmotnost a budeš rychlý všude.“ Colin Chapman.
122 minimální rychlost. Spíš 150-170. Frajerovi je 20 a už má záznamy za překračování rychlosti. Aby bylo jasné stalo se to zde https://maps.app.goo.gl/NUADMANgxNQMatdx8
HM: to s tou poznámkou ohledně cyklisty, že to má u prdele ses uplně posral. Protože říkáš, že kluk si za to může sám.
HM: to s tou poznámkou ohledně cyklisty, že to má u prdele ses uplně posral. Protože říkáš, že kluk si za to může sám.
To v tom čteš ty. Já říkám, že ve 14 máš smysly více než dostatečné pro to, abys odhadl zdali auto jede 70 nebo 170.
Illegal only when police there, police not there habibi everything legal.
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
HM; k prvnimu - ty rychlosti jsou ok, pokud se zrovna něco nestane. Ono brzdit z 90 nebi 150, je trošku rozdíl. A zrovna v tomto případě to bylo dost podstatné.
K tomu druhému - stejně jako Céda si nemyslím, že 14 letý kluk takto smýšlí. Spíš ne. Takovýto mozkový průtok mají právě řidiči s praxí a zrovna nedávno mi přesně tohle jeden řekl.
Smysly ano, ale ten odhad není o smyslech, ale o schopnosti to posoudit a tu získáš hodně až praxi v řízení čehokoliv.
K tomu druhému - stejně jako Céda si nemyslím, že 14 letý kluk takto smýšlí. Spíš ne. Takovýto mozkový průtok mají právě řidiči s praxí a zrovna nedávno mi přesně tohle jeden řekl.
Smysly ano, ale ten odhad není o smyslech, ale o schopnosti to posoudit a tu získáš hodně až praxi v řízení čehokoliv.
270kW
195kW
107kW
195kW
107kW