Mobilní aplikace pro majitele motorových vozidel

Zážitky, zkušenosti, srazy, upozornění na nebezpečná místa i dotěrnou policii.

Moderátor: řidičBOB

Odpovědět
Nick N.
Spolujezdec

Mobilní aplikace pro majitele motorových vozidel

Příspěvek od Nick N. »

Ahoj,

už jsou to dva roky, co jsem dostal nápad vytvořit užitečnou aplikaci pro motoristy, a více než půl roku na ní intenzivně pracuji. První verze (MVP) by se měla objevit v App Store a Google Play během následujících měsíců.

O co jde?

Pokud znáte aplikaci Carolina od Cebie, tak MVP bude v základu dost podobné. Umožní vyhledávání vozidla podle SPZ, VIN, TP nebo ORV a načtení kompletních technických údajů o vozidle (velký technický průkaz). K dispozici budou také informace o STK a emisních kontrolách – kde a kdy proběhly, jaké byly závady, naměřené hodnoty, kilometry apod.

Ke každému vozidlu si budete moci vést evidenci nákladů, rozdělenou na servisní a provozní deník. Počítáme i s možností sdílení servisního deníku, například při prodeji vozidla.
Nahrávání účtenek a faktur řešíme pomocí OCR a AI, aby bylo zadávání co nejrychlejší a nejpohodlnější. Kilometry půjde načítat také vyfocením palubní desky.

Součástí aplikace budou i notifikace, aby člověk nezapomněl na důležité termíny. Dále plánujeme:
• úložiště dokumentů,
• evidenci povinné a doplňkové výbavy,
• export technických údajů do PDF,
• sledování nájezdu,
• statistiky spotřeby a kilometrů,
• ocenění vozidla,
• odhad budoucích nákladů.

Máme i řadu doplňkových nápadů, například:
• upozornění na počasí v oblasti s doporučením pro řidiče,
• ceny pohonných hmot,
• úložiště pro tankovací a věrnostní karty,
• postupy „co dělat při nehodě“
…a mnoho dalšího.

Spolupráce s Cebií

Byl jsem přímo v Cebii a mluvil s týmem, který stojí za Carolinou. Vývoj této aplikace už ukončili a jsou otevření spolupráci s kýmkoliv, kdo zajistí další vývoj. Zároveň mám uzavřenou affiliate smlouvu na jejich produkt pro ověřování vozidel, který chceme do aplikace integrovat.

První verze tedy bude v něčem trochu jiná, ale základ bude Carolině blízký. Do budoucna plánujeme několik směrů dalšího rozvoje:
1. rozšíření o funkce fleet managementu pro OSVČ a malé firmy,
2. koncept částečně podobný Carvago, ale pro ČR a pojatý jinak – s prvky sociální sítě, postavený na tom, že uživatel má v aplikaci své auto se všemi dostupnými informacemi.

Plánů je hodně, uvidíme, co se nakonec zrealizuje.

Kdo jsem?

Jsem softwarový vývojář, pracoval jsem v zahraničí, několik let pro Českou spořitelnu a nyní pro Allianz. Působím v technologické firmě, která outsourcuje vývoj pro banky a pojišťovny v ČR a na Slovensku.

Vývoj aplikace vedu primárně sám jako side project, občas mi pomáhá několik kolegů. Po vydání první verze chceme oslovit vybrané firmy – hlavně pojišťovny a banky (leasing) – ohledně spolupráce a investic. První rozhovory už proběhly a zatím to vypadá pozitivně.

Proč to píšu sem?

Hledám pár nadšenců do aut a motorek, ideálně s technickým přehledem – tím myslím, že se vyznají v problematice kolem vozidel (nákup, prodej, servis, údržba apod.) a umí pracovat s chytrým telefonem a mobilními aplikacemi.

Potřebujeme hlavně lidi z praxe, kteří nám pomohou správně směřovat vývoj, aby aplikace odpovídala reálnému používání a neudělali jsme zbytečné chyby.

Zapojit se můžete:
• do uzavřeného testování a dát nám zpětnou vazbu,
• nebo více aktivně a pomoct s laděním a rozvojem.

Pokud nám dokážete pomoct, odměna, spolupráce nebo podíl určitě není problém.

Máte-li otázky, návrhy nebo zájem, pište do komentářů nebo na e-mail info@frekvento.com.
Web spouštíme příští týden a uzavřené testování aplikace bychom rádi zahájili už příští měsíc.

S pozdravem
Nikolas
petr_riha
Letec

Re: Mobilní aplikace pro majitele motorových vozidel

Příspěvek od petr_riha »

Ne, že bych ti eventuálně nechtěl s tím testingem pomoci (dlouholetý IT, kontakty do testingu a vývoje aplikací kdyžtak mám), ale...

Nějak nevidím moc prostor v uvádění aplikace, která je "něco jako Cebie" na trh. Nepodaří se ti to prosadit, nebo by to stálo nesmyslný balík peněz.
A i fakt, že za několik měsíců chcete vypustit jen MVP a nikoliv plnohodnotnou, kompletní a komplexní aplikaci (tzn. spousta uživatelů ji vyzkouší, zjistí, že tam je málo věcí a už se nevrátí) svědčí o tom, že to dobře nedopadne.

Pokud byste přeci jen chtěli, můj mail je můj místní nick @centrum.cz. Ozvi se a můžeme si o tom promluvit.
2024: Audi A5 Sportback S line 45 TFSI, 195kW
2019: VW Tiguan Highline R-Line 2.0 BiTDI, 176kW
2016: Audi A6 Avant 2.0 TDi, 140kW
Odpovědět