Truck Daškam píše: ↑sob 10 led 18:46S tímhle absolutně nesouhlasím - ne z důvodu že by to bylo nějak špatně ohledně svícení, ale protože to by se našlo mraky dementů, co by jezdili na denní svícení furt, zejména v osvětleném městě.Btw: zrovna to denní svícení je věc dobrá.Ještě, kdyby k tomu svítil i zadek, byl by to ideál.
Když už, dal bych povinnou automatiku + kontrolku tlumených světel.
Já mám třeba automat, ale absolutně nemám zpětnou vazbu o tom, že tlumená nesvítí, protože automat se rozhodl že ne - takže jedu v tom že přece automat, ale ve skutečnosti nesvítí.
Hlavně že tam je kontrolka na obrysovek, který vypnout prostě ani nejde (tzn. svítí pořád a je to kontrolka k ničemu)
Přituhuje
Moderátor: řidičBOB
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Re: Přituhuje
aha, no tak asi nic no...
270kW
195kW
107kW
195kW
107kW
Asi myslel, aby svítili i zadní světla. Která mně u swiště i miaty svítí, když musím ve dne svítit, páč nemají denní svícení. Tady v Německu svítím za zhoršené viditelnosti, jinak ne, je to podle předpisů.
„Přidej výkon a budeš rychlý na rovinkách. Ale uber hmotnost a budeš rychlý všude.“ Colin Chapman.
Nový koncerny za posledních kolik, 10 let, mají "kontrolku" u přepínače světel. SEkundární je ztmavnutí displeje, pokud je tam aktivovaný denní/noční režim. Ale pokud jsem dement a nejsem si jistý nebo nejsem schopný to ohlídat, mohu svítit pořád. A většiny aktuálních aut ani nemusím při vypnutí motoru světla vypínat, vypnou se sama.
2024: Audi A5 Sportback S line 45 TFSI, 195kW
2019: VW Tiguan Highline R-Line 2.0 BiTDI, 176kW
2016: Audi A6 Avant 2.0 TDi, 140kW
- Truck Daškam
- Letec
Asi tak. Že nesvítí zadek je snad jedinej důvod, proč to lidi přepínaj - 80% točvolantů nechápe, že denní svícení v noci oslnuje a budou spokojeni "že to přece svítí, tak co řešit"Asi myslel, aby svítili i zadní světla.
A mě teda nějak uniká smysl, svícení zadku. Neříkám že to někdy není lepší, je zezadu líp vidět, že auto je aktivní a líp se třeba reaguje, když "náhle" vyjede od krajnice atd... Ale to se spíš dostáváme k tomu, že by stačilo používat blinkry jak se má
Chápeš to?
- GeneHawkins
- Letec
No mně tedy uniká smysl celého denního svícení...
- Truck Daškam
- Letec
Tak třeba na výjezdu z lesa to není úplně špatný, třeba na křižovatkách se opět líp poznává "aktivní" auto, že nestojí a pojede atd.
Rušit to je už blbost - když už, tak se to nemělo ani zavádět
Spíš mi teda vadí, že u auta to nejde prostě zhasnout - třeba jezdím v zavřeném areálu, nebo dokonce ani nejezdím a stojím na stavbě, a auto musí furt svítit. Kdyby to šlo, tak ty lampy vydrží jednou tolik (ano, nebo proč nejdou měnit jednotlivé led moduly)
Rušit to je už blbost - když už, tak se to nemělo ani zavádět
Spíš mi teda vadí, že u auta to nejde prostě zhasnout - třeba jezdím v zavřeném areálu, nebo dokonce ani nejezdím a stojím na stavbě, a auto musí furt svítit. Kdyby to šlo, tak ty lampy vydrží jednou tolik (ano, nebo proč nejdou měnit jednotlivé led moduly)
Chápeš to?
- Truck Daškam
- Letec
Na bejvalým Volvu odešlo přední denní svícení po asi 6letech. Bodejt, když to svítí průměrně víc jak 8h denně.
A já ted během 3 let měnil 3 pozičky a zadní lampu
A já ted během 3 let měnil 3 pozičky a zadní lampu
Chápeš to?
Ano, někde mohla nastat chyba, třeba v elektroinstalaci.
Běžně se životnost do aut instalovaných LEDek uvádí ve středních desetisících hodin, což odpovídá zhruba tebou uváděným letům. Ovšem v režimu 24/365. Při 8 hodinách denně v pracovní dny se s životností LEDek dostaneš na dvouciferné roky nezačínající jedničkou.
Běžně se životnost do aut instalovaných LEDek uvádí ve středních desetisících hodin, což odpovídá zhruba tebou uváděným letům. Ovšem v režimu 24/365. Při 8 hodinách denně v pracovní dny se s životností LEDek dostaneš na dvouciferné roky nezačínající jedničkou.
2024: Audi A5 Sportback S line 45 TFSI, 195kW
- Truck Daškam
- Letec
Tak já to měnit nebudu, na TK řeknu že

Tipuju, že ta životnost nepočítá s vlhkostí, nárazy a vibracemi.. Zkrátka že to světlo neleží uprostřed klidné a vytápěné laboratoře.
Jinak tvrzení výrobců je k popukání vždycky
a určitě mi technickou dajíBěžně se životnost do aut instalovaných LEDek uvádí ve středních desetisících hodin, což odpovídá zhruba tebou uváděným letům. Ovšem v režimu 24/365. Při 8 hodinách denně v pracovní dny se s životností LEDek dostaneš na dvouciferné roky nezačínající jedničkou.
Tipuju, že ta životnost nepočítá s vlhkostí, nárazy a vibracemi.. Zkrátka že to světlo neleží uprostřed klidné a vytápěné laboratoře.
Jinak tvrzení výrobců je k popukání vždycky
Chápeš to?