IT poradna
Re: IT poradna
Jsi přesvědčen o své pravdě, s tím opravdu nejde nic dělat... maximálně ještě dobrá rada na závěr, pokud nechceš měnit současný disk, dej si do počítače druhý, třeba jen na data.
Nicméěn to, co jsem napsal během dne, zůstává v platnosti.
Nicméěn to, co jsem napsal během dne, zůstává v platnosti.
2024: Audi A5 Sportback S line 45 TFSI, 195kW
2019: VW Tiguan Highline R-Line 2.0 BiTDI, 176kW
2016: Audi A6 Avant 2.0 TDi, 140kW
mini pc za 6k bych nechtěl zažít
2022 Audi A4 Allroad 40TDI 150kw
ex
2022 Audi Q5 50TDI 210kw
ex
Vymyslél sem to neska při vycházce inak, PC-pololama trotlfest, bodenfest, idiotensichr. Strojařsky. Nebudu gabat (= neodborně mazat) v C:, to smrdí průserem (modá smrt bo pc-pololama), udělám to takle: To písídlo (Dell, minicase D10U) má zezadu volný USB port, pořídím nějaký dostatečně velký kapacitou a malý rozměrama USB stick, prdnu hotam natrvalo a těch 15GB užitečných dat (D:) přesunu na něj + nasměřuju tam ukládání pro všechny aplikace (Office atd). A tím tam bude hned najednou nějakých 22+GB volných pro C: a protože tam sou Wokna10 (= tj. už bez aktualizací), už byseto nemělo moc (rychle) nafukovat, ta systémová data. Geront, pc-pololama, ale vymyslél sem to. Hurá.
Stáří NENÍ pro sraby, ale já srab sem. A geront k tomu.
Napriek velmi silnej konkurencii, toto je zatial najhorsi napad aky som tu cital. USB je docasne ulozisko na data o ktore ti nevadi prist. Je pomale, je nestabilne, vela zapisov ho rychlo opotrebuje a umiera bez varovania.
Za 6000 sa na alze daju kupit miniPC so 16GB ram, 512GB SSD a atomom N100. To su dost pouzitelne stroje. Vykonovo to odpoveda vacsine i5 notebookov z roku 2021 (i5-10210U atd.)
https://www.alza.cz/acemagic-n100-16-51 ... 67.htm?o=1
___
Alternativa je pripojit ten novy disk do stareho PC a budes mat disky dva... Povodny 128GB ako C a z noveho 500GB mozes spravit D. Ale interne cez SATA konektor, ziadne USB.
//Koniec nerdovskeho IT okienka.
Za 6000 sa na alze daju kupit miniPC so 16GB ram, 512GB SSD a atomom N100. To su dost pouzitelne stroje. Vykonovo to odpoveda vacsine i5 notebookov z roku 2021 (i5-10210U atd.)
https://www.alza.cz/acemagic-n100-16-51 ... 67.htm?o=1
___
Alternativa je pripojit ten novy disk do stareho PC a budes mat disky dva... Povodny 128GB ako C a z noveho 500GB mozes spravit D. Ale interne cez SATA konektor, ziadne USB.
//Koniec nerdovskeho IT okienka.
Nač házet hrách na zeď...
-
mlunovozík
- Autoškolák
Připomíná mi to jedno dávné IT pořekadlo. Uživatele dělíme do 10 různých skupin. Slovy na ty, kteří zálohy nedělají a na ty, kteří už o svoje data přišli.
Mých 40+ let pc-pololamy/strojaře uživatele to vidí 100% opačně - zápis na USB stick je dostatečně rychlý, je spolehlivý, je stabilní, zapsat/připsat ca jeden dva soubory denně ho neopotřebuje a (prozatím) mi žádný nikdy neumřel, zato HDD už několik. Ale sem pc-pololama.
Ty aby sis nepřesadil, rada žádná, pindů hafo.
Btw, dellpoint.cz má u mně palec nahoru, dell.cz palec dolů - sem se snažil získat radu k temu PC (esli je vevnitř volný port pro přidání druhého HDD) a na dell.cz NELZE poslat dotaz emilem (bytostně nesnáším kamkoli volat na potforu/podporu), naopak dellpoint odpověděli do 8 hodin a poradili, vysvětlili - teoreticky by to mělo jít, je tam slot/místo prý pro 2,5" HDD. Takže mám i alternativu k temu USB sticku.
Jaké pindy?
1. Normální člověk si nechá poradit, že opravdu Win nežerou 100GB místa. Ty to volné místo hledat nechceš, protože si myslíš, že tam žádné není a nenecháš si vymluvit, že je.
2. pokud pominu bod 1, normální člověk navýší uložiště koupí většího disku. To ty slyšet nechceš.
3. pokud pominu bod 2, normální člověk navýší uložiště koupí druhého disku do téhož PC. To ty slyšet nechceš.
4. pokud pominu bod 3, normální člověk neuloží data na flashku, která k tomu není určena. To ty slyšet nechceš. (to jsem si nepsal já, ale názor je to pravdivý)
Takže, ne, opravdu se nechováš ani trochu racionálně. Přijdeš pro radu a když ti jí IT znalí lidé dají, shodíš jí ze stolu, že takto to dělat nechceš a že to uděláš jinak (a nejhůře, jak to jde). Ale je to tvůj boj, jen moc nechápu, proč sem pro tu radu jdeš. Aby ses nakonec pochválil, jak jsi přechcal svět a udělal to nejlépe, jak to šlo "sám"? Tak super, v tom případě jsem dotaz nepochopil a snažil se ti pomoci s něčím, kde pomoci nechceš.
Jen vidím, jak tu za pár týdnů bude dotaz "PC lama se ptá, jak obnovit data z poškozené flashky", protože trvala zapíchnutá flashka v počítači se ti při častém vypínán stroje za chvíli vysere.