IT poradna
Re: IT poradna
Nemáš pravdu:
a) Tady ftomPC opravdu Win+Mozzila+podobné sežraly 80GB na C: a NELZE tam (laicky) už nic dalšího promazat
b) Větší disk = výměna HDD = reinstalce Win10 = NATO si lama netroufá
c) Druhý disk = hrabat do HW, toho sa taky bojím. Ale je to alternativa.
d) Viz výše. Tečka.
Hledal sem ROZUMNOU (= mnou proveditelnou) RADU, tady ji nedostal (na zive.cz jich pár bylo, bohužel nefungovaly), taxem se zařídil podle sebe. Je to tak dostatečně jasné?
To písidlo běží 24/7 s ojedinělým vypnutím ca 1x 14 dní nebo i dýl.
Ref ztráta dat: Už si něgdy slyšel slovo "zálohovat"?
a) Tady ftomPC opravdu Win+Mozzila+podobné sežraly 80GB na C: a NELZE tam (laicky) už nic dalšího promazat
b) Větší disk = výměna HDD = reinstalce Win10 = NATO si lama netroufá
c) Druhý disk = hrabat do HW, toho sa taky bojím. Ale je to alternativa.
d) Viz výše. Tečka.
Hledal sem ROZUMNOU (= mnou proveditelnou) RADU, tady ji nedostal (na zive.cz jich pár bylo, bohužel nefungovaly), taxem se zařídil podle sebe. Je to tak dostatečně jasné?
To písidlo běží 24/7 s ojedinělým vypnutím ca 1x 14 dní nebo i dýl.
Ref ztráta dat: Už si něgdy slyšel slovo "zálohovat"?
Stáří NENÍ pro sraby, ale já srab sem. A geront k tomu.
Jen ještě 2 nápady.
1. Není moc velký indexovací soubor?
2. Není tam vyhrazená nějaká větší virtuální RAM?
1. Není moc velký indexovací soubor?
2. Není tam vyhrazená nějaká větší virtuální RAM?
Nejdřív Pionýr, pak Favorit, Fabia, Focus, Superb, Kodiaq a teď Octavia se Superbem. Ale Pionýr mi pořád zůstal...
Ne asi, když celý život dělám v IT
Nic, škoda slov, dělej, jak uznáš za vhodné. Já si počkám do konce 1Q/26 na tvůj nářek, že kuwa, ztratili se mi data, co s tím. Bude to na popcorn, sága na 10 stránek a měsíc času. Good luck.
2024: Audi A5 Sportback S line 45 TFSI, 195kW
2019: VW Tiguan Highline R-Line 2.0 BiTDI, 176kW
2016: Audi A6 Avant 2.0 TDi, 140kW
Pravdu sem děl...
Ta ranní diskuse mě vedla k temu vytáhnout fčíl ze šuplíku ext. HDD (ne SSD) který býval zálohou zálohy zálohy, po ca 2 letech fšuplíku sem ho připíchnul k pc a... nic, mrtvo, vůbec se neroztočil. Tožtak. Popelnice.
Jasně, a rozbil se tím, že ležel 2 roky v šuplíku. Jaká to náhoda, že se zrovna našel nemocný HDD a ne flashka. No nic, počkám si na pokračování, popcorn jsem už dlouho neměl. Ale písmenky mrhat nebudu, nemá to cenu.
2024: Audi A5 Sportback S line 45 TFSI, 195kW
Ano, před uložením do šuplíku fungoval. Podobně jsou NATOm i SD karty dle mé zkušenosti, naopak USB nikdy nezlihalo.
1. pri externych HDD vacsinou umiera ten prevodnik medzi SATA a USB rozhranim. HDD je fyzicky vporiadku, umrie elektronika po ceste k nemu. To je velmi casta zavada
2. V externych HDD zvycajne koncia tie najhorsie kusky ktore bud nepresli cez quality control, alebo su repasovane, recertifikovane atd. Takzvane "white label" disky.
Petr: Uplne Cerstvo nainstalovany windows s ovladacmi berie 45-50GB... Pridaj k tomu office, par zakladnych programov, hiberfil.sys, pagefil.sys, outlook offline data, restore pointy windowsu(ktore su defaultne zapnute a potrebne ak by nahodou nevysiel nejaky update), par dalsich veci na ktore som urcite zabudol a zistis ze 100GB je na tom este aj k*rva dobre. Notebook ktory som kupil 2 mesiace dozadu, takmer ho nepouzivam a je tam len par zakladnych programov tak berie 133,1GB
Proste normalka. 128GB ssd su uz nepouzitelne a je problem ich v bazari predat aj za 150 korun.
2. V externych HDD zvycajne koncia tie najhorsie kusky ktore bud nepresli cez quality control, alebo su repasovane, recertifikovane atd. Takzvane "white label" disky.
Petr: Uplne Cerstvo nainstalovany windows s ovladacmi berie 45-50GB... Pridaj k tomu office, par zakladnych programov, hiberfil.sys, pagefil.sys, outlook offline data, restore pointy windowsu(ktore su defaultne zapnute a potrebne ak by nahodou nevysiel nejaky update), par dalsich veci na ktore som urcite zabudol a zistis ze 100GB je na tom este aj k*rva dobre. Notebook ktory som kupil 2 mesiace dozadu, takmer ho nepouzivam a je tam len par zakladnych programov tak berie 133,1GB
Proste normalka. 128GB ssd su uz nepouzitelne a je problem ich v bazari predat aj za 150 korun.
K tem externim HDD. Mam nejaky Samsung. Je minimalne 15 let stary, od roku 2012 je v kuse zabonuty v televizi a porad bez problemu slape