Land Cruiser vs Outback

Honda, Hyundai, Kia, Mitsubishi, Subaru, Toyota ad.
Danzig
Spolujezdec

Land Cruiser vs Outback

Příspěvek od Danzig »

Zdravím všechny,
stojím už nějakou dobu před velkým dilematem...

Vybíráme nové auto pro rodinné účely, takže prim hraje prostor, bezpečnost a pohodlí.
A volba se mi rychle zredukovala právě na tyto dva modely (mluvíme tady o nových nebo skoro nových autech).

Lanďák je znatelně větší investice, ale chci věřit, že se to díky jeho robustnosti a životnosti nakonec násobně vrátí (prostě se mi moc líbí ta myšlenka auta na "celý" život...). Negativa jsou malinko větší spotřeba (1-2 l/100km) a podle recenzí a videí bude jízda po okreskách méně komfortní (zvlášť v porovnání s Outbackem).

Outback je taky super auto, citelně levnější, asi i trochu univerzálnější, skvělé jízdní vlastnosti, menší spotřeba atd.
Jako negativa zde vnímám hlavně menší kufr (v porovnání), i když je delší a po každém startování ťukání na obrazovku a vypínání všeho možného (na to bych se vážně netěšil).

Jak byste volili Vy? :-?

A ještě jedna otázka ohledně Lanďáka - slyšel/četl jsem, že AVS na zadní nápravě, pokud člověk nehodlá hodně offroadovat, je zbytečná (i drahá, jelikože jsou na nejvyšších výbavách) a potencionálně poruchová věc. Má někdo zkušenost s jízdou s a bez?

Předem díky!
Jaggie
Pan Řidič

Re: Land Cruiser vs Outback

Příspěvek od Jaggie »

na jake motorizace se u techto kandidadu zamerujes?
od toho se bude odvijet dynamika i spotreba.
A6 C7 3.0tfsi na steroidech 416hp + gearbox tune
ex. A6 C6 2.8fsi 210hp
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

tedy předně - ono jsou to úplně jiná auta, s úplně odlišným zaměřením.
270kW
195kW
107kW
Danzig
Spolujezdec

Příspěvek od Danzig »

Tím, že cílím na nové/zánovní, tak jsou motorizace jasně dané, tam se moc špekulovat nedá, ale oba dobré motory, to je hlavní. :)

Ano, jsou to velmi rozdílná auta, hlavně dynamikou/pohodlím na okreskách, ale na druhou stranu v mnoha ohledech i velmi podobná, velmi podobné hodnoty zrychlení, velmi podobné "půdorysy", oba vyšší, oba do nepohody atd...

Taky pro kontext - posledních 6 let jezdím Dusterem, takže nejsem nějak rozmazlenej, i když jsem si nikdy nestěžoval. ;)

Momentálně jsem se kloním spíš k tomu Lanďákovi, ale bude to chtít projet se a uvidíme jak sedne.
Jaggie
Pan Řidič

Příspěvek od Jaggie »

Landak jedine ve verzi V8 and rozhodne NE oklestenou verzi Prado(v Cesku pouze Prado)
Toyotich 200 koni v Landakovi bude tak 150 linych koni v realu.Navic ta 6st prevodovka.
V kombinaci s pohotovostni hmotnosti az 2.4t/celkovka 3t.
Udychana krabice.
A6 C7 3.0tfsi na steroidech 416hp + gearbox tune
ex. A6 C6 2.8fsi 210hp
Stepan
Letec

Příspěvek od Stepan »

Nemám ten pocit… I zprostredkovane od uzivatele noveho Hiluxu. V ramci toho co bezne jezdi po silnich je to nadprumer, samozrejme trilitrova X5 bude vetsi ficak.
Nevim jak jezdi Outback, ale z puvodniho Levorgu mam co do dynamiky otresnej zazitek. To by zpraskala i Fabia1.2tsi.
A pro tazatele -> Nez se rozhodnes na zaklade ceny, toho LC si poptej. My dostali pres pul mega s dani dolu. Na auto do vyroby.
black on black, petliter, jebem na too :ar!
Danzig
Spolujezdec

Příspěvek od Danzig »

Stepan píše: čtv 28 zář 19:27 Nemám ten pocit… I zprostredkovane od uzivatele noveho Hiluxu. V ramci toho co bezne jezdi po silnich je to nadprumer, samozrejme trilitrova X5 bude vetsi ficak.
Nevim jak jezdi Outback, ale z puvodniho Levorgu mam co do dynamiky otresnej zazitek. To by zpraskala i Fabia1.2tsi.
A pro tazatele -> Nez se rozhodnes na zaklade ceny, toho LC si poptej. My dostali pres pul mega s dani dolu. Na auto do vyroby.
Díky za info. ;)
Všiml jsem si, že teď zlevňují docela citelně, předpokládám, že je to tím, že nový model je za dveřmi. :-??
Jaggie píše: čtv 28 zář 08:27 Landak jedine ve verzi V8 and rozhodne NE oklestenou verzi Prado(v Cesku pouze Prado)
Toyotich 200 koni v Landakovi bude tak 150 linych koni v realu.Navic ta 6st prevodovka.
V kombinaci s pohotovostni hmotnosti az 2.4t/celkovka 3t.
Udychana krabice.
I toto je pokrok oproti předchozím 130kW ze "stejného" motoru, takže beru to jako vrcholnou evoluci. ;;)
Čistě zrychlením si můžou obě auta podat ruce... Beru to v potaz, nejsem ani na závodění zvyklý, takže by mi to chybět nemělo, spíš si i takto polepším. :)
Stepan
Letec

Příspěvek od Stepan »

čoveče to není "teď", ale asi 2 roky zpátky.
celkově mi pricing toyoty / lexuse vůbec nedává smysl. Lexus přes ČSOB rozdával slevy +- 25% prakticky na potkání. A tím se z toho stává úplně "jiný auto". Pokud člověk nemá nějaký vyloženě obrovský korporátní slevy, tak ES300h najednou stojí míň než Superb, LC se dostává na dostřel Kodiaqu (...) a můžu si to koupit i lidi, který by se normálně ani nepřišli podívat, protože by to na ně bylo moc peněz.
Přitom Toyota / Lexus mi nepřijdou jako značky, kde je (alespoň papírově) vysoká cena jednou z významných fíčur celého povozu...
black on black, petliter, jebem na too :ar!
MakeaNui
Dítě v autě

Příspěvek od MakeaNui »

Já mám teď nový LandCruiser 250, kolega ve firmě má 3 roky starý Outback. LC je rozhodně úplně jiné auto, cítíš se v něm jak v tanku :) 200 koní a 500Nm je na něj úplně dostatečné, není to žádný závoďák, to ani od takového auta nečekáš, ale určitě tě nikde tě nenechá. Automat je teď nově 8. stupňový, proti předchozí generaci daleko lépe odstupňovaný, spotřeba cca 10,8l. Levný není, ale je to daň za to, že nemá nesmysly, jako StopStart, má fyzická tlačítka, nemusíš pořád hledat něco v menu. Rozhodně doporučuju !
IMG_5964.jpg
M.Z.
Letec

Příspěvek od M.Z. »

Vypadá to docela dobře.
GTS 992
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
Vito 124
Odpovědět