Elektromobily a vse kolem nich

Elektromobily, hybridy, alternativní paliva a vše kolem emisí nebo spotřeby paliva.
Odpovědět
Zajda
Letec

Re: Elektromobily a vse kolem nich

Příspěvek od Zajda »

Tak nějak jsem tyto argumenty čekal, ale doufal v něco objevnějšího.
Ano, běžný dnešní uživatel EV zřejmě může mít tento profil - člověk s domkem s FVE nebo jeden z vyvolených ve firmě co může nabíjet.
Pro ostatní je to zmar, ať se s tím jezdí sebelíp.
《》1.5 dCi & 0.9 TCe
//// 1.6 ECOjet
Brus
Letec

Příspěvek od Brus »

pro ostatni to neni zajimave, protoze je to drahe na porizeni a slozite na provoz. Ale pro ty, co tu moznost maji, je to naopak velmi zajimava varianta. My jsme nabijeli EV na verejne nabijecce za posledni rok jem jednou a to proto, ze jsem si to chtel zkusit - zkusenost tristni : venku 25, nabijecka 350kW, auto umoznuje snad max 180 a nevylezlo to pres 120, ale spis to bylo porad pod 100 (20-80%) wc, kafe, nuda, nuda, nuda a jen sledujes jak prijede nekdo se spalovakem, udela totez, co ty, odjede a ty porad cekas a tvaris se elektricky spokojene za 18kc/kwh
Pravda vyděsí
mlunovozík
Autoškolák

Příspěvek od mlunovozík »

Ekonomicky to dráž už skoro nešlo, a pořád byl o téměř 14% levnější než se spalovákem. A přitom mohl ušetřit čas i peníze. Kdyby večer před odjezdem místo výletu k rychlonabíječce vůz na noc napojil na nějakou AC, ke které by se dostal rychleji a nemusel by u ní čekat. To samé by nejspíš šlo udělat i ve Zlíně, což by umožnilo zkrátit zástavku u Ionity na minimum tak, aby se do Zlína dojelo jen `na páry`.
Brus
Letec

Příspěvek od Brus »

myslis, ze clovek v byte na sidlisti, muze dat jednoduse auto pres noc na AC nabijecku?
Pravda vyděsí
mlunovozík
Autoškolák

A proč by nemohl? Když kouknu na mapu Jižáku, tak v okolí stanic Opatov- Háje vidím minimálně 10 nabíječek. IMHO procházka od nabíječky do domovského paneláku nezabere víc času, než hledání volného místa. Navíc uPRE máj tarif, že v noci neplatíš blokační poplatek.
Brus
Letec

Příspěvek od Brus »

zhruba 4/5 lidi nebydli v praze. V okoli sidliste v malem meste, kde bydlim ja (cca 5000 lidi na tom jednom sidlisti) nevim o zadne.
Pravda vyděsí
jerry
Letec

Příspěvek od jerry »

Všechno to hledání vhodných nabíječek, vhodných tarifů, kdo má náladu na takové obstrukce, když stačí zajet k čerpačce a za 5 minut odjíždět s plnou? Pokud bydlím v bytech a nechodím do práce, tak mi to nesmí do baráku.
„Přidej výkon a budeš rychlý na rovinkách. Ale uber hmotnost a budeš rychlý všude.“ Colin Chapman.
mlunovozík
Autoškolák

Tak ja jsem reagoval na konkrétní případ, který prezentoval článek. A protože vyjížděl z Prahy, tak jsem řešil možnosti dobíjení v Praze. K těm 4/5 přidej skutečnost, že 46% obyvatel bydlí v rodinném domě, kde není dobíjení technický problém. A opravdu u vás není nikde žádná nabíječka? V mém rodném zapadákově taky není, ale tam je jen mini Sorela sídlišťátko, většina bydlí v rodinném. Sousední obce cca 8 a 6kobyvatel už nabíječky mají. Při 5k obyvatel na sídlišti musíte mit přes 10k.

@jerry: snažíš se získat řád Věry Pohlové? 😄
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

Anebo (můj případ) bydlíš v baráku na koncu distribuční sítě a dyž zapneš větší spotřebič, začnou blikat žároffky = nabíječka je nogo (ona je ale u mně ABSOLUTNÍ nogo hlavně z důvodu nebezpečnosti/požáru).
Stáří NENÍ pro sraby, ale já srab sem. A geront k tomu.
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

V mé vesnici není a dokonce ani v nejbližších kolem.
Soláry mi na střechu nesmí. Takže jediná možnost - zajet na nabíječku k 10 km vzdálenému Kaufu a domů dojet na sdíleném elektrokole po cyklostezce!
Jupí! 8-x Už se těším na krásnou zelenou budoucnost :ymdaydream:
250kW
195kW
107kW
Odpovědět