BMW Divize
Re: BMW Divize
Jo, je seklá, ale jak píšu neutíká. Naštěstí.
Stáří NENÍ pro sraby, ale já srab sem. A geront k tomu.
Hmm, tak nastává čas to řešit, bramborův N52 si cucnul litr Helixu 5w40 už na 500km. 160tis km co ho mám žral litr na tisíc a nezhoršovalo se to. Až fčíl a to (téměř) rázem/skokem. Loužičky pod ním ale nejsou a modrá oblaka za mnou taky ne, při studeném startu ale smrdí jak šlak (= trabant), to jo.
Nedávno tu kdosik spal že očistit pístní kroužky = GO motoru = to se mi (prozatím) nechce. Začnu jednodušším: Olej. separátor? What else?
Nedávno tu kdosik spal že očistit pístní kroužky = GO motoru = to se mi (prozatím) nechce. Začnu jednodušším: Olej. separátor? What else?
Po upozornění na bmwklubu se začínám klonit k tomu před tím separátorem ešče zkusit tohle a mimořádně (nečekat na výměnu podle km) vyměnit levný wolej hned. Co vy NATO?
já už to použil jednou nebo dvakrát.. Moc bych od toho neočekával. Jedno použití to imo nijak nezachrnání.
Dík, já to ešče zkonzultuju s Michalem a rozhodnu se (líbí se mi ale začít to řešit levně a dyž to nepomůže, tak teprve potom jít dražší cestou).
Cifiks, Michal je kdesyk u moře či kýho šlaka, bude až přítí týden.
Souhlasím, před nevyhnutelnou opravou motoru, je dobré ještě vyhodit komínem x korun českých, za zázračné vodičky 

GTS 992
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
Vito 124
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
Vito 124
jediný, co by mohlo ještě trochu pomoct, je použít "hustší" olej, nějakou 10W50. Ale tím "pomoc" myslím dočasné snížený spotřeby, motor to samozřejmě neopraví.
Když mě asi při 350Mm u Focusu MkI 1,8 (Zetec) začal žrát olej (cca 0,4l na 1000km), tak to na pár desítek tisíc km, než šel do šrotu, pomohlo.
Když mě asi při 350Mm u Focusu MkI 1,8 (Zetec) začal žrát olej (cca 0,4l na 1000km), tak to na pár desítek tisíc km, než šel do šrotu, pomohlo.
Jenže Pavproch z toho má už průtokový ohřívač, nechápu, co ještě chce zkoušet?
GTS 992
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
Vito 124
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
Vito 124
Chcu zkoušet levnější cesty (s nejasným výsledkem) než se vrhnu na GO motoru.
Už sem objednal fše na ten krok1. = proplach a výměnu woleje + i ten separátor a hadice (to bude krok 2).
Už sem objednal fše na ten krok1. = proplach a výměnu woleje + i ten separátor a hadice (to bude krok 2).