Hlavní silnice v zahraničí
Moderátor: řidičBOB
Re: Hlavní silnice v zahraničí
Jak žádná značka? Jasně viditelné vodorovné značení. To je taky značka, ne?
2024: Audi A5 Sportback S line 45 TFSI, 195kW
2019: VW Tiguan Highline R-Line 2.0 BiTDI, 176kW
2016: Audi A6 Avant 2.0 TDi, 140kW
2019: VW Tiguan Highline R-Line 2.0 BiTDI, 176kW
2016: Audi A6 Avant 2.0 TDi, 140kW
-
- Spolujezdec
Vodorovné značení tam je, ale to nerozlišuje kdo má přednost na křižovatce, teda pokud tam není značení V6a a V6b. Řízení provozu na křižovatce je nadřazeno řízení policistou, řízené semafory, poté dopravními značkami a pak bez značek kde platí přednost z prava. Neplatí pokud přijíždíte z obytné zóny, pěší zóny, cyklostezky nebo účelové komunikace. Podle zákona o provozu na pozemních komunikacích platí pravidlo, že pokud není přednost v jízdě jasně určena dopravními značkami, je řidič povinen dát přednost vozidlům, jezdcům na zvířatech, chodcům či organizovaným skupinám zprava.
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Dalibore, píšeš tady o zahraničí a cituješ naše znění zákona - to nemusí být vždy 1:1
A pak - nevím, zda nepotřebuješ opravdu brýle, jelikož na té fotce je jasně vidět svislá dopravní značka, která je na 99% STOPka
A pak - nevím, zda nepotřebuješ opravdu brýle, jelikož na té fotce je jasně vidět svislá dopravní značka, která je na 99% STOPka

250kW
195kW
100kW
195kW
100kW
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Nemusíš hádat nic. Jednak neznáš místní úpravu silničního zákona, která vcelku klidně může znít, že po hlavní jedeš, pokud ti značka neřekne, že ne. A také je ti to jedno, protože ten, kdo ti má dát přednost, tam evidentně značku má a má také povinnost jí respektovat. Kdyby měl přednost ten druhý, tak značku tam máš ty.Dalibor025 píše: Ano, auta přijíždějící z prava mají Stop, dej přednost v jízdě. Ale já jako auto jedoucí rovně žádnou značku nemám. Tak snad nemůžu hádat, jakou značku maji auta přijíždějící z prava. Mě snad zajímají značky na cestě po které jedu a ne značky které jsou na vedlejší silnici otočené zády ke mě.
Tak easy to je.
BTW: opravdu vlastníš ŘP a jezdíš mezi námi??
250kW
195kW
100kW
195kW
100kW
- GeneHawkins
- Letec
Mně přijde neuvěřitelné, že někdo, kdo napíše místo konkrétní země "zahraničí" chce vidět konkrétní tam platný zákon...
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
...nechtěl jsem ho tepat hned od prvního postu, ale také mne to zarazilo 

250kW
195kW
100kW
195kW
100kW