Hlavní silnice v zahraničí

Zážitky, zkušenosti, srazy, upozornění na nebezpečná místa i dotěrnou policii.

Moderátor: řidičBOB

petr_riha
Letec

Re: Hlavní silnice v zahraničí

Příspěvek od petr_riha »

Jak žádná značka? Jasně viditelné vodorovné značení. To je taky značka, ne?
2024: Audi A5 Sportback S line 45 TFSI, 195kW
2019: VW Tiguan Highline R-Line 2.0 BiTDI, 176kW
2016: Audi A6 Avant 2.0 TDi, 140kW
Dalibor025
Spolujezdec

Příspěvek od Dalibor025 »

petr_riha píše: stř 13 srp 19:50 Jak žádná značka? Jasně viditelné vodorovné značení. To je taky značka, ne?
Vodorovné značení tam je, ale to nerozlišuje kdo má přednost na křižovatce, teda pokud tam není značení V6a a V6b. Řízení provozu na křižovatce je nadřazeno řízení policistou, řízené semafory, poté dopravními značkami a pak bez značek kde platí přednost z prava. Neplatí pokud přijíždíte z obytné zóny, pěší zóny, cyklostezky nebo účelové komunikace. Podle zákona o provozu na pozemních komunikacích platí pravidlo, že pokud není přednost v jízdě jasně určena dopravními značkami, je řidič povinen dát přednost vozidlům, jezdcům na zvířatech, chodcům či organizovaným skupinám zprava.
Přílohy
Screenshot_20250814_063526_Maps.jpg
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Dalibore, píšeš tady o zahraničí a cituješ naše znění zákona - to nemusí být vždy 1:1
A pak - nevím, zda nepotřebuješ opravdu brýle, jelikož na té fotce je jasně vidět svislá dopravní značka, která je na 99% STOPka :-?
Bez názvu.jpg
250kW
195kW
100kW
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Dalibor025 píše: Ano, auta přijíždějící z prava mají Stop, dej přednost v jízdě. Ale já jako auto jedoucí rovně žádnou značku nemám. Tak snad nemůžu hádat, jakou značku maji auta přijíždějící z prava. Mě snad zajímají značky na cestě po které jedu a ne značky které jsou na vedlejší silnici otočené zády ke mě.
Nemusíš hádat nic. Jednak neznáš místní úpravu silničního zákona, která vcelku klidně může znít, že po hlavní jedeš, pokud ti značka neřekne, že ne. A také je ti to jedno, protože ten, kdo ti má dát přednost, tam evidentně značku má a má také povinnost jí respektovat. Kdyby měl přednost ten druhý, tak značku tam máš ty.
Tak easy to je.
BTW: opravdu vlastníš ŘP a jezdíš mezi námi??
250kW
195kW
100kW
GeneHawkins
Letec

Příspěvek od GeneHawkins »

Mně přijde neuvěřitelné, že někdo, kdo napíše místo konkrétní země "zahraničí" chce vidět konkrétní tam platný zákon...
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

...nechtěl jsem ho tepat hned od prvního postu, ale také mne to zarazilo ;-)
250kW
195kW
100kW
Odpovědět