Rychlodotazy

Volné diskuse na libovolná témata...
Odpovědět
Zajda
Letec

Re: Rychlodotazy

Příspěvek od Zajda »

U nás ve městě jezdí starší pán s několika Lotusy z různých dekád a všechny má na US značkách. Ze států, kde se používá jen zadní tabulka. Nevím, jaká úskalí to přináší, ale vypadá to perfektně :-)
《》1.5 dCi & 0.9 TCe
//// 1.6 ECOjet
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Tam ani tolik nezáleží na voze, jako na statutu provozovatele/vlastníka. Dlouhodobé provozování v ČR na jakýchkoliv cizích značkách, není možné a vozidlo je nutné registrovat v ČR.
250kW
195kW
100kW
jerry
Letec

Příspěvek od jerry »

Pokud vlastník auta střídavě bydlí ve dvou zemích, tak musí auto registrovat tam, kde tráví nadpoloviční většinu času v roce. Pokud tedy majitel lotusů je v USA 6,5 měsíce a v CZ 5,5 měsíce, může mít americké SPZ.
„Přidej výkon a budeš rychlý na rovinkách. Ale uber hmotnost a budeš rychlý všude.“ Colin Chapman.
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Ano.
250kW
195kW
100kW
mattonecz
Letec

Příspěvek od mattonecz »

Tak po vcerejsi nehode auto samozrejme nepouzitelne. Jak je to s nahradnim? Mam narok od data nehody nebo az jen po dobu opravy? Kdyz nejsem vinik. Prece nemuzu cekat do konce zari na termin opravy a byt bez auta..
2022 Audi A4 Allroad 40TDI 150kw
ex :( 2022 Audi Q5 50TDI 210kw
HondaMan
Letec

Příspěvek od HondaMan »

Pokud je auto nepojízdné, tak máš na náhradní nárok.

Pokud chceš mít jistotu, tak si to potvrď s pojišťovnou viníka. Pokud se budou cukat, pohroz jim "nehodovou službou". Ti v tom umí chodit a když pojišťovna neplní, tak se s nimi soudí.
Illegal only when police there, police not there habibi everything legal.
mattonecz
Letec

Příspěvek od mattonecz »

Pojízdný je, způsobilé k provozu podle mě ne. Teď sem volal na allianz a ještě mě bude kontaktovat likvidátor tak se snad domluvime
Zajda
Letec

Příspěvek od Zajda »

Pri poslednim tukanci jsem zplnomocnil k veskeremu jednani s pojistovnou vinika a prijmu financniho plneni nejblizsi autorizak Renaultu, ktery mi i pujcil auto a veskere radosti s likvidatorem a proplacenim vyridil. Auto bylo pojizdne, jen promackly blatnik a dvere, prijel jsem po vlastni ose, odjel nahradnim.
《》1.5 dCi & 0.9 TCe
//// 1.6 ECOjet
mattonecz
Letec

Příspěvek od mattonecz »

no mám pocit že je to o ochotě servisu a asertivitě toho kdo to řeší, já sem měkota.
budik
Pan Řidič

Příspěvek od budik »

Já tohle řešil už 3x, vždy lehce ťuklé/odřené a náhradní jsem fasoval v servisu, který opravoval. Takže po dobu opravy. Ale nikdy to poškození nebylo na nezpůsobilost k provozu a navíc to nikdy nebylo moje jediné auto, takže jsem to moc neřešil.
Odpovědět