Právní oříšky v dopravě a jejich řešení

Zážitky, zkušenosti, srazy, upozornění na nebezpečná místa i dotěrnou policii.

Moderátor: řidičBOB

Odpovědět
petr_riha
Letec

Re: Právní oříšky v dopravě a jejich řešení

Příspěvek od petr_riha »

Co to blábolíš zase?

Pokud tam budu mít byt a auto bude stát měsíc nehnutě, tak co? Budeš volat po tom, že se autu musí jednou za X otočit kola? Chceš tady nějakou PSVB nebo co?

Současný stav je v podstatě v pohodě. Můžeš stát kdekoliv (což se, světe div se, hodí, pokud potřebuješ něco/někoho navštívit, protože zrovna neřídíš Tatru), jen nerezidenti to zaplatí. Jak bys jinak realizoval návštěvy dělníků v bytech? Služby, které by zkrachovaly? A milion dalších věcí?

Svět je barevnější než tvoje vidění jsem singl = mám jedno auto = zakážeme víc aut.
2024: Audi A5 Sportback S line 45 TFSI, 195kW
2019: VW Tiguan Highline R-Line 2.0 BiTDI, 176kW
2016: Audi A6 Avant 2.0 TDi, 140kW
Truck Daškam
Letec

Příspěvek od Truck Daškam »

Pokud tam budu mít byt a auto bude stát měsíc nehnutě, tak co? Budeš volat po tom, že se autu musí jednou za X otočit kola? Chceš tady nějakou PSVB nebo co?
Když takhle smýšlí každý jedinec, není kde stát ani přes noc.. Je to veřejný prostor, taky tam to auto nemusí vůbec smět stát - kup si pozemek. Kde budeš parkovat auto není problém věci veřejné, ale pouze tvůj
Chápeš to?
petr_riha
Letec

Příspěvek od petr_riha »

Ty jsi strašný demagog.

Takže mám byt, mam jedno auto, ale kdyz s ním nejezdím, mam parkovat jinde? Víš prd, proč s ním nejezdím.

Je na sídlišti tolik místa, aby si každý mohl koupit pozemek na parkování? Kamkoliv přijedu, mám si tam koupit pozemek? Nebo se zavřeme všichni na sídlišti a nebudeme nikam vychazet, protože bychom neměli kde zaparkovat? Nebo jak si to představuješ? Zkus to trochu rozvést.
Stepan
Letec

Příspěvek od Stepan »

petr_riha píše: stř 09 dub 20:05 Je na sídlišti tolik místa, aby si každý mohl koupit pozemek na parkování?
Nejni. A právě proto je k posrání systém, kdy od tebe město na jednu stranu vybere poplatek za povolení a na druhý straně to místo s nejvyšší pravděpodobností večer ani nenajdeš a budeš stejně stát někde v prdeli.
A když je něčeho málo, tak se to holt musí regulovat. Buď natvrdo jak chce TD, nebo cenou.

Já se ze stověžatý radši vodstěhoval :ymhug:
black on black, petliter, jebem na too :ar!
Truck Daškam
Letec

Buď natvrdo jak chce TD, nebo cenou.
Asi tak.
Ovšem cenou by na to doplatili důchodci a méně majetní lidé, protože by na to prostě neměli
Chápeš to?
Truck Daškam
Letec

Jinak rozvedu.
Podmínkou výstavby v Praze je, že dům musí mít garáže. Ovšem neexistuje (protože to nejde), že by garážové stání bylo na pevno s bytem.
Projdi se v nové zástavbě - všude auta, hasiči neprojedou. Když přijde skutečná návštěva (která logicky nemá stání v garáži), nemá to kam dát.
A garáže? Ty jsou z půlky prázdné

Každej si koupí byt, na garážové stání sere - proč by si ho kupoval, když může grátis stát venku, že
Chápeš to?
Stepan
Letec

Příspěvek od Stepan »

Truck Daškam píše: stř 09 dub 20:46
Buď natvrdo jak chce TD, nebo cenou.
Asi tak.
Ovšem cenou by na to doplatili důchodci a méně majetní lidé, protože by na to prostě neměli
Life is bitch and then you die. Bydlet v Praze je, soudě podle toho kolik lidí o to stojí, zřejmě nějaká forma luxusu.
Pokud je někdo schopnej a ochotnej zaplatit X (desítek) tisíc za to, že si bude moc parkovat svůj wágn přímo před králíkárnou, tak prosim.
Pokud si to někdo nemůže dovolit, holt bude stát daleko nebo se může taky odstěhovat do prdele.

Btw. moje empirická zkušenost je jiná. Garáže u mýho posledního pražskýho bytu byly narvaný a když je městská část meziročně zdražila prakticky o dvojnásobek, nic se na tom nezměnilo. V Jihlavě teď zavádějí modrý zóny a parkovací stání v nových projektech se rozprodají dřív než byty. A vim o minimálně jednom případu, kdy to kupoval chlap samostatně, bez bytů. Normálně na pronájem / spekulaci že to někdo koupí od něj.
petr_riha
Letec

Příspěvek od petr_riha »

Jasně, že garáže jsou plné. Jednak před spoustou projektu parkovat jinde nelze, ale to by TD nesměl blábolit a jít se k těm garážím podívat večer. Pres den jsou lidé v práci, tudíž garáže prázdné.
Stepan
Letec

Příspěvek od Stepan »

Já teda "prázdný garáže" viděl jednou. U kámošky v Brně v gentrifikovaným baráku na Cejlu.
Tam to bylo vopravdu prázdný.
Ale to bude tim, že ten barák je plnej garsonek a místní osazenstvo prostě auta nemá :-)
Truck Daškam
Letec

Pokud si to někdo nemůže dovolit, holt bude stát daleko nebo se může taky odstěhovat do prdele.
Už vidím jak důchodce co tady žije 40let, jak se lifruje jinam. Ne každej bydlí v Praze proto, protože na to má

Ale to jsou garáže externí, ne? Já myslím podzemní, co jsou součástí bytového domu
Chápeš to?
Odpovědět