Lampárna (stěžovatelna)

Volné diskuse na libovolná témata...
Odpovědět
Stepan
Letec

Re: Lampárna (stěžovatelna)

Příspěvek od Stepan »

řidičBOB píše: pon 24 bře 16:40 Ten, kdo má SŠ určitě ke Štěpánovi dělat nepůjde...to zase neblázni. Ani ten, kdo je vyučen s maturitou.
By ses divil. THPček už máme víc než solvín. A když říkám THP, tak myslím spíš to T. Na poměry CZ výrobní firmy s CZ kapitálem děláme poměrně pěkný a složitý věci. I do tvé oblíbené Itálie ;)
Problém je v tom, že máš problém sehnat "na masovku" lidi co při vaření natupo udrží pravej úhel. Nebo se aspoň zvládnou během měsíce aspoň 15x dostavit na pracoviště, aby je to někdo naučil. Teď se mi tu jeden 20 letej SŠ odborník divil, že když se telefonicky "omluví" mistrovi, že nepřijde, tak to nic nemění na tom, že má docházku plnou Aček a od 1. dubna bude muset oblažovat někoho jiného nebo úřednici na pracáku. :D

btw. vyučen s maturitou je varianta pro blbečky, kterým se po učňáku ještě nechce do práce. co mu tam reálně za ten rok praktickýho přidaj? Nic. Možnost jít se flákat do státního, nebo, v případě zájmu, dostudovat nějakou paVŠ a flákat se ve státním za víc 8-x
black on black, petliter, jebem na too :ar!
Stepan
Letec

Příspěvek od Stepan »

...ještě mě napadla jedna tak, abych tady jenom nepíčoval.
Mám tu vlastně jeden produkt českého školství. Paradoxně jenom SŠ, navíc z úplně jiného oboru, zanedbatelně starší než já.
Kluk u nás začal hned po škole, v současné době s třema stálýma podřízenýma vede projekty, který si sám vymyslel že je bude dělat, sám vyřídil papíry, sám si našel odbyt a já / my mu vlastně dáváme jenom jméno, výrobní základnu + ten kolotoč celej financujem.
Toho mám rád. Tak moc, že si za rok vezmu služebák po něm, abych mu bez výčitek mohl koupit novej a neobtěžoval až moc firemní cashflow :p
Takhle si představuju
HondaMan píše: pon 24 bře 16:35 Naučit se přemýšlet, pracovat s informacemi, spolupracovat, vyjádřit myšlenku a tu odprezentovat a na odborných školách se naučit i teoretické a praktické znalosti z oboru.
Ne tu práce-neschopnu pakáž, co nám sem školství nalifrovalo v poslední době.
abgx1
Letec

Příspěvek od abgx1 »

Stepan píše: pon 24 bře 18:18
HondaMan píše: pon 24 bře 16:35 Pro mě je cílem školy: Naučit se přemýšlet, pracovat s informacemi, spolupracovat, vyjádřit myšlenku a tu odprezentovat a na odborných školách se naučit i teoretické a praktické znalosti z oboru.
Nezlob se na mě, ale pokud má absolvent oboru Nástrojář problém rozeznat šroubek s křízovou hlavou od torxu, tak chyba není v mým mindsetu ani v mojí nabídce práce.
Ak by ho v skole naucili vyhladavat informacie, tak by mu trvalo asi 4 sekundy napisat do googlu torx, co by ho doviedlo k fotke a popisu.

Ale tak asi je lepsie ich ucit periodicku tabulku naspamat. Ako sa asi v pracovej praxi zaobide bez toho aby vedel ze relativna atomova hmotnost baria je 137,327, to ze Skorusinske vrchy su flysove pohorie a taktiez to ze Ludovid XIV. zomrel 1. septembra 1715.
Stepan
Letec

Příspěvek od Stepan »

Se bavim o tom, že ten pán zaútočil torxem v gole na křížovej šroub a byl zmatenej jak svině, že mu to nejde. Tak moc, že to šel reklamovat služebně staršímu.
To mi řekni, co předváděl na tom učňáku u závěrečných zkoušek.
Ještě kdyby to dělal naopak, tak bych to pochopil v rámci ňákýho fušerství. Ale tohle?

Moje sub 2yo neteř má takovou oldschool hračku. Dřevěná deska, kostičky vyřezané do tvarů, určitě si to někdy viděl. Docela si to dává. I bez googlu.

Edit: Já tady neobhajuju současný školství. Jak to změnit bych dokázat i představit. Výrazně bych sesekal výuku a posílal to povinně do praxe. Místo předmětu z katedry logistiky VŠE dělat měsíc HM za prdelí. Od učňáků po vysoký školy. Kromě doktorů, s tím mám hovno zkušenost a nevim jak to funguje.
Kamarád teď přijímal čerstvého Mgr. z PF UK. Chlapec není schopen sesmolit plnou moc, protože jenom studoval a na fakultě se tyhle "přízemní" záležitosti v praxi neučí.

Co mě mimořádně trápí, že mám pocit, že ta nová generace prostě reálně není práceschopná. Neumí to přijít včas, neumí se to začlenit do kolektivu, stoupnout si k práci. Jak už tady padlo "nechce se". Ale to asi není vyloženě problém školství.
abgx1
Letec

Příspěvek od abgx1 »

No nemali sa to kde naucit. Az do tych 18-19-20r kym nenastupia do prace tak nemali nikdy ziadnu zodpovednost. Furt boli v tej pozicii "dietata" ktoremu treba pomahat. A ty si prva osoba v ich zivote ktora od nich nieco chce.

To iste s kolektivom. V skole kazdy sedi na tiktoku, mimo skoly sa uz so spoluziakmi stretava maximalne tak v lobby counter strikeu. K tomu aktualne maturitne rocniky zasiahol covid a online vyucovanie co ich vypodstate na 2 roky uzavrelo v izbe.

Potom dojde do prace a netusi ako sa rozpravat ludmi. Radsej ti napise na messenger do vedlajsej miestnosti.
M.Z.
Letec

Příspěvek od M.Z. »

Jako asi jsme nebyli o moc lepší, na učňáku nás toho moc nenaučili, ale aspoň jsme drželi hubu a krok a čuměli, jak se to má dělat. (a asi tam nechyběl zájem, se něco naučit)
GTS 992
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
Vito 124
M.Z.
Letec

Příspěvek od M.Z. »

Před svátkama jsem nechal seřídit francouzské okno, protože klika nešla zajistit úplně, borec dorazil, za 5min hotovo-funkční, došla faktura na práci vč. dopravy a teď to zase nejde. Dozvěděl jsem se, že na placený servis není záruka na práci (okna jsou samozřejmě jimi montována). To jsou věci...

Dobrý den pane Zraku,

reaguji na email níže. Pokud se jedná o placený servis - není na něj poskytovaná záruka. V současné době bohužel nemohu placené seřízení nabídnout. Nemáme na tuto službu v současnosti personální kapacity.

děkuji za pochopení, s pozdravem

Monika Krutílková
Fakturační oddělení
Servisní a reklamační oddělení

M +420 724 400 341
M +420 777 754 905
E monika.krutilkova@ri-okna.cz
E reklamace.pribor@ri-okna.cz
GTS 992
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
Vito 124
Stepan
Letec

Příspěvek od Stepan »

To říkám pořád. Fuserstvi a diletanstvi uz vyhrava a ten svet se pomalu prestava tocit.

O vikendu jsem doma skladal postel v cene solidnino osobniho automobilu. Diry predvrtane mimo osu, vlozka na sroub mi vypadala do ruky uz kdyz sem to rozbaloval.

Dneska sem malem omylem koupil menší barak, abych mel kam dat sikovnyho chlapa, co u nas ted zacal delat a vzhledem k poctu deti co si za zivot stihl natriskat se do zadnyho bytu nemuze vejit.
Fotr se smal, prej takovyhle kolotoce si kvuli jednomu zamecnikovi pred 30 lety predstavit nedokazal :D

Edit:

https://www.linkedin.com/posts/jp1_pors ... eSlfhdkSUE

A to maji zrovna na Porsche 3 Carrery T s manualem skladem.
At si je nechaj :-)
GeneHawkins
Letec

Příspěvek od GeneHawkins »

M.Z. píše: stř 26 bře 09:49 ... Dozvěděl jsem se, že na placený servis není záruka na práci...
Dobrá prdel...
Hrabe jim?
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

…a ještě to neváhá hodit černé na bílé :-(
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Odpovědět