Rodinné a pohodlné auto pro malé 3 děti

Poraďte a nechte si poradit s výběrem nového vozu.
Odpovědět
koffee
Autoškolák

Rodinné a pohodlné auto pro malé 3 děti

Příspěvek od koffee »

Ahoj,

hledáme rodinné auto, pohodlné, vybavené.. Naše historie VW Passat B8 (pracant), Audi A6 50tdi (lenoch), Volvo V90 Inscription (neurazí, nenadchne).

Nicméně, časy se mění a potřebujeme něco ideálně se 3 isofixy v řadě (žena nechce sedačky na pásy), aby zbyl i normální kufr. To nám vyřadí asi 98 % aut v nabídce. Ford, Peugeot nebo Renault nesmí domů, VW Caddy a jemu podobné / Multivan / Transporter žena nechce. Takže zbývá SUV?

Auto musí umět najednou odvézt 2 dospělé, 3 děti, kočárek, 1 kolečko, 1 odrážedlo a nějaké tašky uvnitř. A když tak koukám, tak jediné co je na trhu je Q7. (X5 je malá, X7, XC90, Kodiaq, Superb neumí 3 isofixy v řadě)

U Q7 přichází v úvahu 2 motory 55 tfsi e nebo 50tdi. Koukáme po ojetých, ročníky cca 2020 - 2022, nájezdy do 100k. 90 % cest je do 40km (takže ideál pro hybrid), ale zatím nemáme kde nabíjet (snad na konci roku), TDI bude trpět (a my taky, vzhledem k tomu, jak je to líné).

Něco jsem na trhu přehlídnul, nebo víc variant není? Mám vyhlídnutou jednu 50tdi v super výbavě (jsem hračička a chci si k narozkám taky udělat radost), ale má najeto už 130k. Tak si hraju s tím ji vzít na rok / dva (nedělá někdo ojeté auto na operák dle vašeho výběru?)

Co byste dělali vy?

Díky!
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Re: Rodinné a pohodlné auto pro malé 3 děti

Příspěvek od řidičBOB »

Já bych si vzal čistý benzín… 55TFSI mám a neměnil bych to. Navíc za něco s dodatkem “e”.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
mafel
Pan Řidič

Příspěvek od mafel »

Když jsem to samé řešil před cca 15 lety, vzal jsem eRko, ale to už není. Co GLS, pokud není mimo rozpočet.
koffee
Autoškolák

Příspěvek od koffee »

@bob - hm, ty jsou mimo rozpočet + mám trošku obavu, že mě to sežere? Na dálnici hádám 11-12l při předpisem, ve městě +- podobně?

@mafel - nám se vizuelně líbí až to novější a to je daleko mimo rozpočet (pokud jsem koukal správně). A přijde mi, že to nemá 3 isofixy v řadě?
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

a myslíš, že na dálnici s tím hybridem budeš jezdit za míň? Baterka ti skončí za 40 km a pak akorát celou další jízdu, potáhneš její hmotnost navíc.
Předpisem lehce nad 10. Město také není nikterak vražedné (pokud s tím nejezdí moje žena :-) )
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Odpovědět