Řidiči, co to mají v ruce...
Moderátor: řidičBOB
- Truck Daškam
- Letec
Re: Řidiči, co to mají v ruce...
A vidíš v něm napsáno, že je to zakázaný? A víš jak to je - co není zakázaný...
Chápeš to?
- Truck Daškam
- Letec
Asi by se dalo argumentovat, že se tam píše o vozidlu co stojí nebo zastavilo (o jednom)....
Chápeš to?
- GeneHawkins
- Letec
- GeneHawkins
- Letec
Hele víš co...
Že je to debil, o tom se nebavíme. To víme všichni.
Že si zaslouží flastr až se z toho posere taky souhlasíme všichni.
Já myslím, že náš zákon obsahuje ustanovení, které porušil a bylo by možné ho stíhat. Co já vím, třeba povinnost chovat se ohleduplně a ukázněně, své chování je povinen přizpůsobit ... situaci v provozu na pozemních komunikacích a tak. Možná omezil protijedoucí vozidlo, nevím.
Místo toho se bude hledat zástupný problém, třeba že předjížděl, a bude se zkoumat jestli a kdy a o kolik se vozidlo vpravo přece jen pohnulo. Ale to, podle mě, není podstatné. Samozřejmě, že jedoucí vozidlo (byť třeba dvacítkou) se neobjíždí, ale předjíždí. To ale nebyla tato situace. Tato situace spíš připomíná zkoumání, jestli vozidlo na stopce opravdu zastavilo a nebo se kola přeci jen trochu hýbala.
Trochu mě mrzí, že policajti si vyberou zástupný přestupek a případný soudce si klidně paragraf ohne, aby mu to neprošlo. Podobně jako odpovědnost provozovatele za přestupek, který nemůže ovlivnit, nebo jako si soud nesmyslně vyložil (a posléze byla kodifikována) povinnost provozovatele kdykoli znát přesnou totožnost aktuálního řidiče, i když je třeba tisíce kilometrů daleko...
Tož tak, no.
Že je to debil, o tom se nebavíme. To víme všichni.
Že si zaslouží flastr až se z toho posere taky souhlasíme všichni.
Já myslím, že náš zákon obsahuje ustanovení, které porušil a bylo by možné ho stíhat. Co já vím, třeba povinnost chovat se ohleduplně a ukázněně, své chování je povinen přizpůsobit ... situaci v provozu na pozemních komunikacích a tak. Možná omezil protijedoucí vozidlo, nevím.
Místo toho se bude hledat zástupný problém, třeba že předjížděl, a bude se zkoumat jestli a kdy a o kolik se vozidlo vpravo přece jen pohnulo. Ale to, podle mě, není podstatné. Samozřejmě, že jedoucí vozidlo (byť třeba dvacítkou) se neobjíždí, ale předjíždí. To ale nebyla tato situace. Tato situace spíš připomíná zkoumání, jestli vozidlo na stopce opravdu zastavilo a nebo se kola přeci jen trochu hýbala.
Trochu mě mrzí, že policajti si vyberou zástupný přestupek a případný soudce si klidně paragraf ohne, aby mu to neprošlo. Podobně jako odpovědnost provozovatele za přestupek, který nemůže ovlivnit, nebo jako si soud nesmyslně vyložil (a posléze byla kodifikována) povinnost provozovatele kdykoli znát přesnou totožnost aktuálního řidiče, i když je třeba tisíce kilometrů daleko...
Tož tak, no.
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Ale vždyť je to právě o tom, napařit mu co největší flastr, protože je to tupý a bezohledný kokot. A to z §4 a 5 prostě nevycucáš. Takže ano, je potřeba se bavit a prokázat porušení povinnosti, za kterou lze uložit sankci nepoměrně vyšší a potažmo také body, jelikož je obecně známé, že profíkům pokuta nevadí, ale body ano.
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time

Z toho už bolej voči tu tvou obhajobu číst. Oni totit všichi ostatní tam stojí, protože je hezký den a nemají co na práci. Jen jeden jediný je ředitel zeměkoule a musí dovést jogurty do kauflandu, jinak se planeta zhroutí. Měl "kliku" že se měl kam zařadit. V opačném případě by na horizontu čuměl jak chleba z tašky a připadná sanitka by ho asi přeskočila. Obdobně na běžné silnici.. všichni stojí, tak šup je všechny pojezdit, dojet k nehodě kde jsou lidi na sračky a tam co? Zkusit otočit kamion..? Tohle napadne jen mentálního mrzáka.Truck Daškam píše: ↑úte 26 lis 20:36 A vidíš v něm napsáno, že je to zakázaný? A víš jak to je - co není zakázaný...
BTW v zákoně taky nikde nenajdeš definici chodníku. Přesto všichni tak nějak tušíme co chodník je a k čemu slouží, že. Ale možná když nikde ta definice není, tak je vlastně oukej jezdit po chodníku, já nevím.. Co myslíš?

- GeneHawkins
- Letec
Bláboly.
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Céda: je to marný.
A pak se divíme, jak to na silnicích vypadá…
A pak se divíme, jak to na silnicích vypadá…
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time