Dříve M135i, nyní ///M2

Audi, BMW, Mercedes, Porsche, Volkswagen ad.
Odpovědět
Vrooom
Letec

Re: Dříve M135i, nyní ///M2

Příspěvek od Vrooom »

To musel byt fajn zazitek svezt se s Engem. Mne moc ty splasene trubky nelakaji, vidim vyhodu v provoznich nakladech, ale vetsinou se mi ta auta moc nelibi a ani se s nema neda myslim moc driftovat :D. Pro me je minimum asi lotus exige. Jen caterham se mi libi.
Ke gumam tech 80 by mela byt optimalni teplota. https://marketing.michelin.co.uk/p/PDF/ ... _PSC2R.pdf (Je to pro Rka, ale obyc cup2 na tom bude stejne).
Takze ani endlessy to nedaly?
Tady maji zajimave postavenou 1er https://trackparts.ch/BMW-M140i-Trackto ... ackpartsch
Zminuji tam nerezove pistky -53°C a ventilaci brzd - 45°C. To mi ted taky jeden clovek rikal, ze dobry privod vzduchu k brzdam strasne pomuze.
Eda
Mistr volantu

Příspěvek od Eda »

Me se libi jen x-bow jinak taky ne ale jizdni zazitek je to paradni. I ta sigma je schopna dost, Enge s tim kdysi zajel 2.15 a to tomu v Brne uz trochu chybi vykon. On je demon, to je cely kolo v neustalym lehkym driftu, pro normalniho cloveka je to vlastne retezec krizovejch situaci ale on to v tom rezimu dokaze drzet furt. Doted proste nerozumim jakto ze muze brzdit tak pozde a to prvotni zalomeni do zatacky :-o

O Exige me ani nemluv, byly tam 2 kusy 420 sport a to leti strasne, slintam nad tim pokazdy kdyz tam je. Brzdy to zvladly dobre, nasobne lip nez to co tam bylo predtim ale na tuhle teplotu by to chtelo jeste asi ostrejsi smes jako ME22 ale to uz by asi moc nefungovalo na silnici v zime treba. Ve vysledku me brzdy neomezovaly, brzdilo to furt dobre. Gumy toho mely dost driv ale myslim ze brzdy by zacly byt problem o par kol pozdeji taky. Nevim jak moc presna ta teplota je (obcas me to v zime ukazuje min nez je venku), nejvic sem tam videl asi 89 a to uz bylo fakt jak jizda na zimakach. Tlaky sem jezdil min nez driv a asi to bylo lepsi, zkusim i priste (ted sem jel 2.1)
M140i
Honda PCX
Civic 1.4i
ex e36 328i
Vrooom
Letec

Příspěvek od Vrooom »

Tak ono je mozny, ze ty gumy to uz maji za sebou, ne?
https://rennlist.com/forums/718-gts-4-0 ... p-2-s.html
Eda
Mistr volantu

Příspěvek od Eda »

Mozna mas pravdu, zatim me prijdou ze nefunguji jen v tech vyssich teplotach, mozna je to prvni znamka konce. Kdyz maji kolem 60-70 stupnu tak drzi a funguji dobre. Chce to jeden trackday kdy bude nejaky normalni pocasi a tam se uvidi. Chtelo by to track day sadu s jinym ET a tim padem i pro jinej rozmer ale tomu se presne chci vyhnout
M140i
Honda PCX
Civic 1.4i
ex e36 328i
Vrooom
Letec

Příspěvek od Vrooom »

No mne Micheliny Super Sport zdegradovaly po Myte ... Pak byly dobre na slajdovani se Z4 :-))
Jo to ja taky koukal na Track day kola, ktera bych mohl drtit. Ale nechci do toho davat moc - takze koupit federaly a nejlepe r17, ale 225 pripadne 235 uz se asi neprodavaji.
Eda
Mistr volantu

Příspěvek od Eda »

Ja sem se prave dival na ty SL1 co sou v tom buildu cos posilal, docela casto je zminuji i nemci na forech a nejsou za tak moc penez ale nechci nechci :D Stejne jako sedacku, ted jak bylo horko a potil sem se v aute i pres klimu sem v sedacce trochu klouzal. Co si ale koupim urcite sou boty a rukavice. A snad brzo skonci akce na racebox, to me laka taky ale zatim odolavam
M140i
Honda PCX
Civic 1.4i
ex e36 328i
Vrooom
Letec

Příspěvek od Vrooom »

Jo, ty vypadaji i hezky :-). Ja z toho nemam v planu delat zavodnicku. Minimalne ne ted. V tomto jsou lepsi latkovy sedacky. Drzi slusne, lepe nez kozene. No ja nevim, mne prijde ze treba rukavice akorat pridaji dalsi vrstvu mezi kola a ruce. Takze zase o trosku mensi cit ... Za me jsou rukavice spis bezpecnostni prvek.
Ja premyslim jaky dalsi desticky dam na daily, Ate jsou ok, ale prijde mi ze jsou rychle pryc. Uvazuju zda zkusit brembo xtra nebo co jsme mel prvni, jurid za par kc, ale vydrzely docela dlouho :-). A jestli letos pojedu na ring tak hodim feroda ds1.11. Ale ty pry piskaji, takze na normalni jezdeni nejsou.
Eda
Mistr volantu

Příspěvek od Eda »

Je to jak rikas, ta kuze je v tomto horsi. Doted sem nemel ani se sedackou ani volantem problem ale ted sem citil ze oboje klouze. Idealni by byl volant s alcantarou no.
Ja asi priste zkusim Hawk, mam na ne super ohlasy z okoli. Zpravidla DTC-70

Obrázek
M140i
Honda PCX
Civic 1.4i
ex e36 328i
Vrooom
Letec

Příspěvek od Vrooom »

Mně se líbí ty feroda. Tady ten člověk je má na těžkém camaru a dle videii a času je vidět že to umí.
https://youtu.be/lVmA_w-0zwQ?si=XdWd6cjxbF9woC8z

Jinak já si koupil po víc jak 10 letech nový volant k PC a jsem nadšený 😄. Reaguje rychleji než starý logitech.
Eda
Mistr volantu

Příspěvek od Eda »

Co mas za setup a co hrajes? Ja mam konecne nachystany misto na to doma ale vubec nevim jestli to resit pres PC nebo PS5, jakej rig, jakou hru?
M140i
Honda PCX
Civic 1.4i
ex e36 328i
Odpovědět