Předseda píše: ↑úte 12 pro 12:00
Každé auto má dvouokruhový systém brzd. Takže jestli to nebrzdilo vůbec, tak máš vážný problém. Buď bych koupil konečně nové auto a nebo IN kartu Českých drah.
Zažil jsi někdy takovou závadu? Ten brzdný účinek co zbyde není ani zdaleka poloviční.
Mě prochcal u Audi A3 1.gen. levý zadní třmen. S pedálem zarvaným do podlahy to pak brzdilo tak na 10% účinku.
přesně, zbytkový brzdný účinek je opravdu zanedbatelný. A taky je potřeba nezmatkovat a nešlapat zběsile na pedál, protože to povede akorát ke ztrátě kapaliny a brzdit to nebude už vůbec. Nejlepší je pomalu šlapat na propadající pedál, tím to může brzdit řekněme tak na 20-30 procent.
A hodně záleží, jak je to velký únik. Mě když takhle zmrzlé sněhová koule urvala zadní brzdovou hadičku, tak to bylo tak na 3-4 pomalý sešlápnutí pedálu a finito. Pak už jen ručka.
Jj, nebrzdí to. Já jel jen na motor a ručku přiloženou horskou trasu přes 1100 metrů převýšení a docela dost zatáček shora dolů https://mapy.cz/turisticka?planovani-tr ... 83682&z=11
Běžící varovné blinkry, pěkně pomalu, dobře to dopadlo, naštěstí jsem ani policajty nepotkal. Ale znovu už bych nechtěl. A co auta s elektronickou ručkou? To je na odtah, co?
„Přidej výkon a budeš rychlý na rovinkách. Ale uber hmotnost a budeš rychlý všude.“ Colin Chapman.
Tak. Toto se stane "jednou za sto let". A zrovna mi (teda bramborovi2): prasklá (zlomená) TRUBKA (ne hadice) k předním brzdám, zadní jsou zřejmě OK. Takže příčina odhalena, michla tam dá trubku novou + už dělá servis 180 kkm podle mého rozpisu. Tak snad budu zase brzo brmbrmbrm.
Stáří NENÍ pro sraby, ale já srab sem. A geront k tomu.
pavproch píše: bramboro2: prasklá (zlomená) TRUBKA (ne hadice) k předním brzdám, zadní jsou zřejmě OK. Takže příčina odhalena, Michal tam dá trubku novou + už dělá servis 180 kkm podle mého rozpisu. Tak snad budu zase brzo brmbrmbrm.
Ne. Sem si to rozmyslééél (viz předchozí post Cayman NE) a protože brambor2 nafurt, nakázal sem Michalovi vyměnit i všechny brzd. hadice = bude to dělat až příští týden. Takže yezdím tím svým bývalým Skautem a ukrutně mě to nebaví, houpe se to, naklání se to, turbo-prodleva, slabé to je, mno aspoň, že to má fofrklacek.
Fčíl sem byl u Michala, brambor2 je n azvedáku, Michal ale tvrdil, že to neska (třeba pozdě do večera) chce dodělat. To sem teda zvjedaff, kdy zase budu brmbrmbrm (a brzdit!).
Hmmm. Michal se neozval (sme dohodnutí, že bude volat on, já ho nemám "otravovat") = zítra jedu na cesty svou bývalkou (Oft Scout II. gen bez dálniční nálepky). No nic no.
Kruciš, sedím fprci (držím strážní službu, co jsem chtěl udělat uděláno = nudím se) a vymýšlím ftákoviny: brambor2 má standardní nádrž 63lt, nikde nikdo nenabízí větší. Neví někdo (nemůžu nic najít), jestli některý z tunerů nenabízí "dodatečnou nádrž na benzín" do kufru = bylo by fajn mít větší dojezd než ca 500-550 km.
EDIT: Kdosyk něco takového dělat musí, fčíl semi v paměti vybavilo, že dyž se jezdí "race across America" tak mají ty auta taky s dodatečnýma nádržema (a mám pocit že sem tam kdysik kdesik zahlíd i e90)